Annons

Sveriges Byggindustrier försvårar avtalsrörelsen

Mitt under pågående medling är Sveriges Byggindustrier (BI) så stridslystna att de vill driva avtalsrörelsen till domstol.

Mitt under pågående medling är Sveriges Byggindustrier (BI) så stridslystna att de vill driva avtalsrörelsen till domstol.

Det som retar upp dom är att Byggnads hävdar sin rätt att träffa medlemmarna och informera om avtalsrörelsen. BI påstår nu att vårt lagda varsel är en otillåten stridsåtgärd. För att inte slösa massa onödiga timmar i domstol mitt under avtalsrörelsen kommer vi att dra tillbaka det varsel som lades den 4 april som gäller 8 arbetsplatser på NCC och Peab. 

- Vi står fast vid att vårt varsel är tillåtet. Men vi har inte för avsikt att driva denna avtalsrörelse i domstol. Vi vill hellre lägga tid och energi på de pågående medlingsförhandlingarna för att få fram ett så bra avtal som möjligt för våra medlemmar, säger Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm. 

För mer information, kontakta:

Daniel Axelsson, pressekreterare

Telefon: 010-601 10 50
Mobiltelefon: 072-235 97 29
daniel.axelsson@byggnads.se
 

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera