1515

Hitachi och Virtusa ingår globalt strategiskt partnerskap

Stockholm, Tokyo och Westborough, 5 april 2016 - Hitachi, Ltd. (TSE: 6501) och Virtusa Corporation (NASDAQ GS: VRTU), ett internationellt företag inom IT- och affärskonsulting, meddelar att företagen ingått ett globalt strategiskt partnerskap.

Partnerskapet innebär att Hitachi och Virtusa ska dra nytta av varandras expertis för att kunna erbjuda gemensamma lösningar till såväl befintliga som nya kunder över hela världen. Tillsammans ska företagen hjälpa sina kunder att optimera komplexa processer med hjälp av moderna IT-lösningar.

- Virtusa är en stark teknisk partner med ett omfattande kunnande och affärslösningar som kompletterar och breddar oss på ett bra sätt, säger Masayoshi Ogawa, president of Financial Information Systems Division, Information & Telecommunication Systems Company på Hitachi.

Hitachi och Virtusa har samarbetat sedan år 2015. Inledningsvis arbetade de med att hjälpa japanska finansiella institutioner att optimera sina processer och genomgå program för teknisk transformation.

- Vår expansion till den japanska marknaden hade inte varit möjlig utan hjälp från ett välkänt och respekterat varumärke som Hitachi. Dessutom är vi två företag med liknande företagskultur. Vi drivs båda av innovation, socialt ansvarstagande och engagemang för våra kunder, säger Jim Francis executive vice president på Virtusa. Hitachi levererar nyskapande lösningar som är starkt efterfrågade på marknaden idag. Tack vare partnerskapet kan vi erbjuda dessa lösningar till vår globala kundbas.

Företag är idag i stort behov av att modernisera sina system, inte bara för att lyckas expandera utan även för att lyckas behålla marknadsandelar. Inom branscher som bank, finans, försäkring och sjukvård är detta extra tydligt. Detta kräver att de lösningar och produkter som levereras sätter kundens behov i centrum, erbjuder bättre sociala funktioner, optimerar processerna och är mer flexibla. Dessutom måste de bidra till en lägre driftskostnad.

Hitachi, som levererar IT-lösningar genom att kombinera internationella produkter och lösningar, har teknik och kunskap för att skapa system med extremt hög tillförlitlighet. Virtusa har omfattande erfarenhet av att utveckla och implementera innovativa lösningar till globala företag och med företagets unika mjukvaruplattform hjälper de andra företag att konsolidera, rationalisera och modernisera kärnprocesser och system vilket ger en mer effektiv IT-miljö. Tillsammans ska Hitachi och Virtusa nu bilda ett unikt team som drar nytta av varandras styrkor för att skapa best-of-breed-lösningar till globala kunder.

Om Virtusa

Virtusa tillhandahåller heltäckande IT-lösningar och tjänster till världens största företag (Global 2000). Tjänsterna, inklusive IT-konsulting, applikationshantering/utveckling, underhåll, systemintegration och managed services, baseras på en unik plattformsmetodik som förändrar kundernas verksamheter genom att kraftigt rationalisera dem. Virtusa hjälper företag att utveckla nya affärsmöjligheter och skapa nya intäkter genom att konsolidera, rationalisera och modernisera befintliga system till ett eller flera huvudsystem.

Virtusa erbjuder en kostnadseffektiv tjänstemodell (global delivery model) där man använder metoder som Agile och Accelerated Solution Design för att säkerställa att lösningarna motsvarar kundernas behov. Som ett resultat, kan kunder minska sina IT-kostnader betydligt, samtidigt som de kraftigt ökar sin snabbrörlighet som bolag.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Geras SolutionsAnnons

Ny svensk teknik ger tidigare och säkrare diagnoser för patienter med Alzheimer och andra demenssjukdomar

En ny digital teknik för enklare och mer träffsäker diagnostik av demenssjukdomar har utvecklats av det svenska start-up bolaget Geras Solutions. 

Tekniken är tänkt att på sikt komplettera och kanske även ersätta delar av läkarledda minnesutredningar. 

Marknaden beräknas vara värd miljardbelopp.

Det genomförs årligen tiotusentals minnesutredningar runt om i Sverige. De sker helt manuellt med olika former av neuropsykologiska tester. 

Flertalet sker inom primärvården med både bristande resurser och lägre grad av specialistkompetens. 

I takt med en åldrande befolkning förväntas också allt fler vilja genomgå en minnesutredning.

Svenska start-up bolaget Geras Solutions har nu utvecklat en digital plattform för både bättre och snabbare diagnostik. Patienter kan med stöd av anhöriga genomföra stora delar av en minnesutredning med hjälp av läsplatta eller smartphone. 

Artificiell intelligens analyserar sedan hur testet genomförs, sammanställer resultaten från en stor mängd data och presenterar det på ett sätt som underlättar för läkaren att sätta rätt diagnos.

– Vi vet att många inte får del av ordentliga minnesutredningar. Genom att dra nytta av ny teknik och den senaste forskningen kan vi bidra inom ett område där behoven är väldigt stora, säger Rickard Forsman, VD på Geras Solutions.

Öppnar nu också digital minnesmottagning 

Nu öppnar företaget också appen ”Minnesmottagningen” direkt till allmänheten. Det blir världens första digitala minnesmottagning dit privatpersoner kan vända sig direkt för att få en initial digital utredning av minne och hjärnans andra funktioner. 

Det blir ett enkelt sätt få lära sig mer om sin hjärnhälsa.

– Vi vet att många har svårt att närma sig sjukvården för en ordentlig utredning när det finns oro för kognitiva sjukdomar och demens. Det kan vara skönt att få göra ett test av minne och andra kognitiva funktioner i en lugn och trygg hemmiljö istället, säger dr. Johan Sundelöf, Medicinskt ansvarig, Geras Solutions.

Marknaden enbart för minnesutredningar uppskattas till 70 miljarder kronor globalt. I Sverige uppskattas marknaden till 500 miljoner.

Om Geras Solutions

Bolaget är baserat i Stockholm och grundades 2016 baserat på idéer sprungna ur drottning Silvias stiftelse, Silviahemmet. 

Utgångspunkten var att dra nytta av ny teknik för att modernisera vården inom kognitiva sjukdomar och demens. 

Det kognitiva testet har testats kliniskt vid Kognitiva Mottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och utvärderas nu av ett antal regioner för att på sikt kunna breddinföras. 

Läs mer på: www.gerassolutions.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Geras Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?