IT-mässan i Lund fortsätter locka företag – många väljer att komma tillbaka

 

It-mässan på Ideon i Lund är en populär tradition. Idén att skapa en gemensam plattform för företag med rekryteringsbehov och personer med rätt kompetens har blivit en succé. Torsdag 7 april är det åttonde gången företag och arbetssökande möts. Cirka 50 arbetsgivare hoppas på intressanta kandidater till 380 lediga tjänster. Arrangörer är Arbetsförmedlingen och Eures i samarbete med Ideon Meeting och Lunds Kommun.  

 

 

It-mässan på Ideon i Lund är en populär tradition. Idén att skapa en gemensam plattform för företag med rekryteringsbehov och personer med rätt kompetens har blivit en succé. Torsdag 7 april är det åttonde gången företag och arbetssökande möts. Cirka 50 arbetsgivare hoppas på intressanta kandidater till 380 lediga tjänster. Arrangörer är Arbetsförmedlingen och Eures i samarbete med Ideon Meeting och Lunds Kommun.  

 

Många företag väljer att återkomma, vilket innebär att de hittar personal trots att det är ofta brist på den kompetens som de söker. Bland ”återvändare” finns till exempel Axis, Qlik, Elicit, IBM Client Innovation Center medan CGI är nya för i år. Även Forskningslaboratoriet CERN i Schweiz var nöjda med höstens mässa och deltar igen. Ola Andersson på Ideon Innovation finns på plats.

– Efter fjolårets succé med över 70 bolag och nästan 2000 deltagare vill vi ännu en gång stå värd för mässan. Det faller helt i linje med vårt uppdrag att skapa jobb och tillväxt i regionen genom olika former av möten och nätverk, säger Liza Nydén på Ideon Meeting.

Att mässan lockar så många beror också på regionens tätheten när det gäller  kompetens och ledande teknikbolag.

-För Arbetsförmedlingen är mässan ett effektivt sätt att arrangera en mötesplats för arbetsgivare att hitta just de kompetenser man söker,  säger Carina Friis, chef Arbetsförmedlingen i Lund.

– Lund är en viktig nod när det gäller digitalisering. Att stödja näringslivsutveckling inom detta område genom att möjliggöra rekrytering är en självklarhet. Det ligger i linje med Lunds kommuns ambitioner att nå en ledande plats bland Sveriges kommuner inom digitaliserings området, säger Per Persson, näringslivschef i Lunds kommun.

Alla intresserade är välkomna på mässan.

Information om företag och vilka kravprofiler de söker finns på http://www.itmassa.se/ (reservation för sena ändringar).

Tid: Torsdagen den 7 april klockan 10-13
Plats: Ideon Agora, Ideon Science Park, Scheelevägen 15, Lund

Obs! Klockan 11 finns Liza Nydén, Ideon Meeting, Lunds Kommun och Carina Friis, Arbetsförmedlingen,  vid cafeet om media har frågor.

Fakta: Arrangörer är Arbetsförmedlingen och Eures i samarbete med Ideon Meeting och Lunds Kommun. Företagen söker bland annat mjukvaru-, system-, app- och webbutvecklare, ingenjörer inom systemutveckling och elektronik, testare, testledare, it- och nätverkstekniker samt tekniska säljare.

Axis, Altran, Capgemini, CGI, HiQ, IBM, Qlik  m.fl deltar. Vill man jobba  utomlands kommer bland annat forskningsanläggningen CERN från Schweiz och danska bolaget Ordbogen. Även representanter för olika bolag från Tyskland och Danmark är på plats för att jaga talanger via Eures samt Öresunddirekt.

För information:
Emma Lindgren, Strateg Företagsrelationer, Arbetsförmedlingen Lund tel: 010-488 05 23
Liza Nydén, verksamhetsansvarig Ideon Meeting 046 -286 86 84 eller   liza.nyden@ideon.se
Annika Henning, Press- och medieansvarig. Lunds kommun,
Presskontakt:  Lena Lithner Soutkari,  Arbetsförmedlingen, 010-486 9720

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?