ANNONS:
Till Di.se

Grön stororder till svenska Climeon

Italienska Fincantieri, världsledande inom skeppskonstruktion, har valt svenska Climeons revolutionerande värmekraftssystem Climeon Ocean för energieffektivisering till nya kryssningsfartyg. Det italienska varvet har köpt sex stycken Climeon Ocean™ 450M system som kommer bli installerade på kommande kryssningsfartyg. Den totala kapaciteten på alla fartyg är upp till 2,7 MW. Fincantieri är det första varvet i världen att installera den miljövänliga lösningen Climeon Ocean på kryssningsfartyg.

Italienska Fincantieri, världsledande inom skeppskonstruktion, har valt svenska Climeons revolutionerande värmekraftssystem Climeon Ocean för energieffektivisering till nya kryssningsfartyg. Det italienska varvet har köpt sex stycken Climeon Ocean™ 450M system som kommer bli installerade på kommande kryssningsfartyg. Den totala kapaciteten på alla fartyg är upp till 2,7 MW. Fincantieri är det första varvet i världen att installera den miljövänliga lösningen Climeon Ocean på kryssningsfartyg.

- På Fincantieri strävar vi ständigt efter att förbättra vår design för att försäkra oss om att vi maximerar det värde vi sedan levererar till våra kunder. Samarbetet med Climeon är ett sätt för oss att leverera en ännu renare och energieffektiv lösning, säger Fabrizio Cafagna, ansvarig för ”Basic Design” på Fincantieris Merchant Ship Business Unit.

Svensktillverkade Climeon Ocean är en värmekraftslösning som genererar 100% miljövänlig el från kylvattnet av motorn på ett fartyg, till exempel. Konfigurationen optimerar energieffektiviseringen och användandet av rest-värme från fartyget. Något som resulterar i reducerad bränslekonsumtion och i slutändan reducerade koldioxidutsläpp.

- Vi är mycket nöjda att Fincantieri, en av världens största fartygskonstruktörer och byggare, har valt Climeon för deras kommande kryssningsfartyg. Denna stora order visar återigen det starka business case och den stora miljövinst som finns för våra kunder, säger Thomas Öström, VD och grundare av Climeon.

- För Climeon är denna order ett stort steg in i den viktiga kryssningsfartygsbranschen, säger Johan Larsson, ansvarig för den marina marknaden på Climeon. Energi och miljömässiga besparingar är viktiga faktorer för branschens framtid och vi ser därför ett stort intresse för vår lösning.

Climeon Ocean är baserad på en banbrytande och prisbelönt ny teknik som konverterar varmt vatten till 100% miljövänlig el. Med dess stora energi- och kostnadsbesparingar har lösningen genererat ett stort intresse både för marina och landbaserade tillämpning. 2015 tilldelades Climeon bland annat Frost and Sullivans ”Technology Innovation Award” som bästa lösningen för återvinning av rest-värme på den marina marknaden. I april 2016 hamnade företaget på prestigefyllda ”33-listan” för andra året i rad, här listas de ”hetaste” unga svenska teknikföretagen av tidningarna Affärsvärlden och Nyteknik.

Leveransen av ovan Climeon Ocean system startar 2017.

För frågor rörande PR och kommunikation, kontakta jessika.falkenby@climeon.com

Fincantieri

Fincantieri är en av världens största skeppskonstruktion, och den största sett till diversifiering och innovation. Företaget är ledande inom design och konstruktion av kryssningsfartyg och en referensspelare för high-tech byggnationer av fartyg inom sektorn. Allt från marina till havsbundna fartyg, från komplexa specialdesignade fartyg och färjor till mega yachts, fartygsreparationer och omvandlingar, system- och komponentproduktion samt eftermarknadstjänster.  

Med huvudkontor i italienska Trieste har företaget tillverkat mer än 7000 fartyg i över 230 år. Med nästan 20 000 anställa (där ca 7700 i Italien) och 21 skeppsvarv på 4 kontinenter är Fincantieri idag den ledande västerländska skeppskonstruktören. Det har ibland sina kunder, de stora kryssningsoperatörerna, den italienska och amerikanska flottan (för att nämna några), och  partnerskap med några av Europas största statliga försvarsföretag.

Climeon

Idag går 50% av all världens energi förlorad i form av rest-värme. Climeon har utvecklat en teknik som återvinner och omvandlar denna rest-värme till värmekraft, som i sin tur skapar 100% grön el och grön lönsamhet. Lösningen bakom Climeon Ocean är driven av Climeons innovativa ”C3 Technology”, som möjliggör produktionen av grön el till en billigare kostnad än traditionella energikällor.

En Climeon Ocean™ 450M kan varje år spara upp till 900 ton fossilt bränsle och 2700 ton av koldioxidutsläpp. Det samma som att plantera 90 000 träd och låta dem växa i 30 år. De kunder som redan använder sig av Climeon Ocean är SSAB på sin stålproduktion i Borlänge och Viking Line på nya fartyget Grace. Climeon har tilldelats Frost & Sullivans ”Technology Innovation Award” som bästa lösningen för återvinning av spillvärme på den marina marknaden, lösningen beskrivs som ”revolutionary”.

Climeon’s vision is to make the world better via brilliant innovations.

Climeon’s mission is to make customers more successful by challenging established truths.

The groundbreaking Climeon Ocean™ solution converts hot water into electricity with attractive payback times.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressrelease i PDF-format

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies