1515

Fincantieri orders full scale deployment of Climeon’s heat power solution for its cruise ships

The world leading company in cruise ship construction, Fincantieri, has selected Climeon’s revolutionary heat power system Climeon Ocean for its energy efficient solutions. The Italian Group has purchased six Climeon Ocean™ 450M systems, which will be installed in its upcoming new cruise ships. Total capacity, on all ships is up to 2,7 MW. Fincantieri is the first shipyard contracted to install Climeon Ocean on new cruise ships.

The world leading company in cruise ship construction, Fincantieri, has selected Climeon’s revolutionary heat power system Climeon Ocean for its energy efficient solutions. The Italian Group has purchased six Climeon Ocean™ 450M systems, which will be installed in its upcoming new cruise ships. Total capacity, on all ships is up to 2,7 MW. Fincantieri is the first shipyard contracted to install Climeon Ocean on new cruise ships.

“At Fincantieri we continuously strive to improve our designs ensuring we maximize the value delivered to our customers. Working with Climeon is a way for us to deliver even cleaner and more energy efficient solutions”, says Fabrizio Cafagna, Head of Basic Design at Fincantieri’s Merchant Ship Business Unit.

Climeon Ocean™ is a heat power solution that generates electricity using waste heat from the ship’s engines delivering reduced fuel consumption as well as reduced emissions. The configuration is optimizing energy efficiency and usage of heat onboard the ships.

“We are pleased that Fincantieri, one of the world’s largest shipbuilding groups, has selected Climeon for these cruise ships. This large scale deployment further highlights the strong business case for customers using our groundbreaking technology” says Thomas Öström, CEO of Climeon, announcing the contract.

“For Climeon this order is a major step into the important Cruise Ship business”, says Johan Larson, Head of Marine Sales at Climeon, “Energy and environmental savings are important factors for the future of the Cruise Ship business, we therefore see a lot of customer interests in our solutions.”

Climeon Ocean™ is based on a groundbreaking and award winning new technology that converts hot water into 100% clean electricity. With its substantial energy and cost savings the solution has gained traction both for marine as well as land based applications. In 2015 Frost and Sullivan gave Climeon the “Technology Innovation Award” for best marine waste heat recovery solution.

Deliveries of the above Climeon Ocean™ systems will start in 2017.

   

   

For PR and communication inquiries, please contact jessika.falkenby@climeon.com

   

About Fincantieri

Fincantieri is one of the world’s largest shipbuilding groups and number one by diversification and innovation. It is leader in cruise ship design and construction and a reference player in all high-tech shipbuilding industry’s sectors, from naval to offshore vessels, from high-complexity special vessels and ferries to mega-yachts, ship repairs and conversions, systems and components production and after-sales services.

Headquartered in Trieste (Italy), the Group has built more than 7,000 vessels in over 230 years of maritime history. With almost 20,000 employees, of whom approximately 7,700 in Italy, 21 shipyards in 4 continents, today Fincantieri is the leading Western shipbuilder. It has among its clients the major cruise operators, the Italian and the U.S. Navy, in addition to several foreign navies, and it is partner of some of the main European defense companies within supranational programs.

About Climeon

Today, 50% of the world’s energy is wasted as heat. Climeon has developed a technology that recycles and transforms waste heat into heat power creating 100% clean electricity and clean profit. The Climeon Ocean™ solution is powered by Climeon’s innovative C3 Technology which makes it possible to produce clean electricity at a cost lower than any other source.

A Climeon Ocean™ 450M can save up to 900 tons of fuel and 2 700 tons of CO2 emissions every year. This is the same as planting 90 000 trees and letting them grow for 30 years. Climeon has won Frost & Sullivan’s Best Practice Award for Climeon’s “revolutionary” solution for the marine market.

Climeon’s vision is to make the world better via brilliant innovations.

Climeon’s mission is to make customers more successful by challenging established truths.

The groundbreaking Climeon Ocean™ solution converts hot water into electricity with attractive payback times.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressrelease in PDF format

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från DentmeAnnons

Därför ska du ge dina anställda en årlig tandläkarundersökning

Företagstandhälsa är nytt i Sverige och det är Dentme som har tagit stafettpinnen på marknaden. Men varför ska man ge sina anställda en årlig tandläkarundersökning?

– Du får friskare medarbetare, men det kan också vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden, säger David Kruse, medgrundare och vd.

Så kan du bli en mer omtänksam arbetsgivare 

Idag är kampen om arbetskraft stenhård. Företag över hela landet vrider och vänder på alla idéer för att locka talanger till deras bolag. Nya och intressanta förmåner kan vara lösningen för att både attrahera, motivera – och behålla personal. 

– Företagstandhälsa är en värdefull förmån för både arbetsgivare och anställda. För att kunna skapa friska arbetsplatser måste man ha en helhetssyn på hälsa, där munhälsan i allra högsta grad ingår, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Hadi Ahmad och David Kruse, medgrundare av Dentme.
Hadi Ahmad och David Kruse, medgrundare av Dentme.

Tandhälsa som förmån

Dentme är först i Sverige med att erbjuda tandhälsa som förmån till arbetsgivare. Samtliga medarbetare erbjuds en årlig undersökning på någon av Dentmes partnerkliniker. Dessutom kan de när som helst få råd och hjälp av erfarna tandläkare och tandhygienister direkt via mobilen eller surfplattan. 

– Det lönar sig att arbeta förebyggande – både för företaget och individen. För oss känns det självklart att patienten ska kunna möta tandläkare digitalt på samma sätt som inom andra områden och samhället i stort, säger David Kruse, medgrundare samt vd och betonar att arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas hälsa och välmående. 

Hadi Ahmad berättar att cirka 40 procent av Sveriges befolkning inte har regelbunden kontakt med tandläkare. Många lider dessutom av tandläkarrädsla.

– Det har blivit ett folkhälsoproblem. Vi gör det enklare för patienten att snabbt få hjälp och råd samtidigt som vi är med och frigör resurser på klinikerna. Vi vet hur mycket tid som går åt till att diagnostisera saker som enkelt kan skötas från mobilen, som exempelvis en tappad fyllning eller krona, säger han. 

Besök via appen

Det första besöket sker via appen, vilket betyder att de anställda inte behöver lägga tid på att besöka en klinik. De kan ta samtalet på en kafferast, eller hemma i soffan. Bedömer Dentmes tandläkare att patienten behöver vidare vård bokar de in ett besök på någon av deras anslutna partnerklinikerna. 

– Du kan enkelt boka in en uppföljning via appen vilket sparar tid för både patienter och tandläkare. Hela och friska tänder är viktigt för att vi ska kunna leva ett bra liv. Med Dentme som personalförmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt, säger David Kruse. 

Så kan du bli en mer omtänksam arbetsgivare

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?