1515

Birgitta Molin - Årets kvinnliga Gasell

Den 27 april delades utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell ut på Dagens Industris Gasellträff i Jönköping. Vinnaren Birgitta Molin, grundare och vd i Djurfarmacia, fick ta emot priset av Grant Thorntons marknadsområdeschef Maria Karlsten.

Den 27 april delades utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell ut på Dagens Industris Gasellträff i Jönköping. Vinnaren Birgitta Molin, grundare och vd i Djurfarmacia, fick ta emot priset av Grant Thorntons marknadsområdeschef Maria Karlsten.

Grant Thornton motiverar utmärkelsen så här: ”Året kvinnliga Gasell är en företagare som visat att det går att satsa på sin affärsidé när som helst i livet. Även om man tvingas pantsätta huset för att kunna starta sitt bolag. Utmärkelsen går till en kvinna som hittat nya digitala affärsmöjligheter i en traditionell bransch och som med nytänkande lyckats bygga en verksamhet där näthandeln står för merparten av omsättningen.”.

Om vinnaren
Apotekaren Birgitta Molin startade företaget Djurfarmacia tillsammans med sin man när de båda ville prova något nytt innan pensionen. Djurfarmacia har specialiserat sig på att sälja djurläkemedel- och vacciner, både receptbelagt och receptfritt. Bland kunderna finns veterinärer, lantbrukare och privatpersoner. 2010 fick företaget tillstånd att bedriva apotek och distansapotek. Det satte fart på tillväxten och idag står näthandeln för den största delen av omsättningen. 2015 utsågs Djurfarmacia till Årets digitala Gasell i Västra Götalands och Hallands län. Nu utses Birgitta Molin till Årets kvinnliga Gasell.

- Jag är både stolt, tacksam och inte minst glad över att få detta erkännande! För att lyckas som företagare måste man vara envis, klara av uppförsbackarna, vara beredd på hårt arbete, ha goda kundkontakter och sist men inte minst ha en realistisk framtidstro, säger Birgitta Molin efter prisutdelningen på Kulturhuset Spira i Jönköping.

Utmärkelse med fokus på kvinnligt företagande
Grant Thornton är huvudsponsor till Di Gasell sedan åtta år tillbaka. Genom att dela ut priset Årets kvinnliga Gasell vill Grant Thornton bidra till ökat fokus på kvinnligt företagande.

- Vi vill lyfta fram kvinnliga förebilder som kan inspirera andra att starta och driva företag. Det är vår övertygelse att näringslivet kommer att utvecklas positivt på alla plan av ökad mångfald och bättre jämställdhet. Andelen kvinnliga företagare i Sverige är fortfarande låg men utvecklingen går åt rätt håll. Vi vill vara med och påverka i positiv ritning, säger Maria Karlsten, marknadsområdeschef Grant Thornton.

För mer information kontakta:
Maria Karlsten, marknadsområdeschef Syd
T 0708-21 71 54, 08-563 073 48
E maria.karlsten@se.gt.com

Lisbeth Larsson, informationschef
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@se.gt.com
@GT_LisLar

@GrantThorntonSE
www.grantthornton.se/press

Om Grant Thornton i Sverige
Grant Thornton är ett av Sveriges största revisions- och konsultföretag. Bolaget med 1150 medarbetare och 23 kontor i Sverige är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, ekonomiservice, skatterådgivning och annan rådgivning.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?