Annons

Pema Sweden AB påvisar en kraftig tillväxtökning under 2015 och överträffar bemanningsbranschens tillväxtsiffror med råge

Pema Sweden AB, koncernmoder till bemanningsföretaget Pema People AB redovisar nu sina tillväxtsiffror för 2015. Bemanningsföretaget Pema People AB har en marknadsandelstillväxt om 64 % och är nu ett av Sveriges 10 största bemanningsföretag inom kollektivanställd personal med en omsättning på 500 MSEK. Bolaget inleder nu en satsning mot att nå en miljard i omsättning senast 2019 och en storsatsning inom tjänstemannasidan.  

Pema Sweden AB, koncernmoder till bemanningsföretaget Pema People AB redovisar nu sina tillväxtsiffror för 2015. Bemanningsföretaget Pema People AB har en marknadsandelstillväxt om 64 % och är nu ett av Sveriges 10 största bemanningsföretag inom kollektivanställd personal med en omsättning på 500 MSEK. Bolaget inleder nu en satsning mot att nå en miljard i omsättning senast 2019 och en storsatsning inom tjänstemannasidan.  

Pema People, med säte i Norrköping, har haft ett framgångsrikt 2015. Nya affärer och nya kunder, i kombination med utveckling av befintliga kunder har skapat en imponerande marknadsandelstillväxt på 64 %.   

Bemanningsbranschens tillväxt var 15 % på de 35 största företagen i Sverige under 2015.

-       Inom Pema har vi sedan länge jobbat med att särskilja oss från övriga branschen utifrån erbjudande och affärsmodell. För Pema är inte bemanning och/eller rekrytering vårt huvudsakliga erbjudande. För oss är en lösning på våra kunders utmaningar själva erbjudandet, där bemanning och rekrytering är ett av många verktyg för att göra kunden mer framgångsrik och nå en lösning på en utmaning eller möjlighet, säger koncern-VD Michael Gozzi.

HÖG EFTERFRÅGAN PÅ TJÄNSTER INOM LOGISTIKSEKTORN OCH E-HANDELSLÖSNINGAR

Pema har redan i dag pågående leveranser av olika typer av personallösningar anpassade till
e-handelslogistik. Efterfrågan ökar hela tiden och Pema spår en fortsatt tillväxt inom området. Samtliga av Pemas kontor runt om i Sverige möter en ökad efterfrågan inom just skräddarsydda personallösningar för kunder som växer eller vill påbörja sin näthandel. Pema kommer nu att fortsätta att rida på denna ökande marknad och ytterligare ta fram attraktiva affärsmodeller inom området.

SATSNING INOM TJÄNSTEMANNASIDAN MED NY MAJORITETSÄGARE

Under januari 2016 ökade investeringsbolaget Varenne, med fokus på att investera och utveckla entreprenörsledda tillväxtbolag, sitt ägande i Pema. Med den ökande ägarandelen har nu Varenne en majoritetspost och avser att utveckla Pemakoncernen ytterligare. En tydlig plan på en rejäl satsning inom tjänstemannasidan, med både förvärv och organisk tillväxt, är framtagen och Varenne ser ljust på sin investering.

-       Ett bra upplägg för både Pemas kunder och Varennes aktieägare. Inom Pema finns en tydlig tillväxtplan för verksamheten. Pema har kunnat påvisa en imponerande tillväxt inom kollektivbemanning. Trots att bolaget inte verkar fullt ut i de geografiska områden som har högst marknadstillväxt eller ett fullt utarbetat erbjudande inom tjänstemannasidan så har Pema redan en stabil finansiell plattform att stå på. Bolaget har en enorm tillväxtpotential kvar och här kan vi inom Varenne tillföra mycket utifrån vårt kunnande av att utveckla tillväxtföretag i Norden. Potentialen är så stor att vi har valt att ta ett majoritetsägande, säger Tommy Jacobson, Styrelseordförande i både Varenne och Pema Sweden.

Det nya satsningen på tjänstemannasidan inleds omgående och kommer med stor sannolikhet innebära nya anställningar på Pema runt om i Sverige. I dagsläget har Pema ca 1 300 medarbetare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael Gozzi, VD, Pema Sweden                                                      Tel: 076-546 10 49                       

Niclas Olsson, CFO, Pema Sweden                                                   Tel: 070-889 05 75

Tommy Jacobson, Styrelseordförande, Varenne                                                          Tel: 070-879 73 31

Jonas Bertilsson, Investeringsansvarig, Varenne                                                          Tel: 073-939 76 36 

Om Pema Sweden
Pema Sweden bedriver bemannings- och rekryteringsverksamhet inom framförallt verkstad, industri, lager & logistik, bygg och anläggning och kontor. Därutöver erbjuder bolaget tjänster inom fastighetsservice, arenadrift och utemiljöer.Pema Sweden är en auktoriserad bemanningskoncern som grundades 1997 av Pär Eriksson och Magnus Andersson. Investeringsbolaget Varenne är majoritetsägare i Pema Sweden. www.pemapeople.se


Om Varenne 
Varenne är ett investeringsbolag som investerar och utvecklar små och medelstora tillväxtbolag i Norden. Varennes affärsidé är att vara en aktiv ägare som bidrar med kapital, nätverk och industriell kompetens i syfte att åstadkomma tillväxt och värdeutveckling i de bolag som Varenne investerar i. www.varenne.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera