Annons

Byggavtal klart!

Arbetsgivarnas attacker på våra lönesystem är stoppat och nu har vi fått ett avtal för ökad jämställdhet- och mångfald och för bättre ordning och reda. 

Arbetsgivarnas attacker på våra lönesystem är stoppat och nu har vi fått ett avtal för ökad jämställdhet- och mångfald och för bättre ordning och reda. 

- Byggnads medlemmar kan sträcka på sig idag. Vi gick in i den här avtalsrörelsen med 31 viktiga krav för en modern byggbransch. Vi tog striden för att kvinnor, nyanlända och lärlingar ska få jobb i branschen. Och vi krävde mer ordning och reda. Nu har vi tagit ett stort steg framåt, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm.

- Vi har med det här avtalet fått en låglönesatsning, en arbetstidsförkortning vilket också gynnar jämställdheten, tydliga mandat för våra fackligt förtroendevalda och vi har fått höjda löner, säger Torbjörn Hagelin Byggnads avtalssekreterare.

- Byggnads var bland de första att beklaga att LO-samordningen sprack och att låglönesatsningen kom på skam. I media har det kretsat mycket kring märket. Vi är glada och stolta över att vi lyckats pressa upp nivån och sett till att det blev en solidarisk låglönesatsning, säger Johan Lindholm Byggnads ordförande.

- Vi har haft svårt att få gehör för våra krav då arbetsgivarna villkorat allt mot lönesystemen. Men vi är stolta över att vi inte gav oss. Vi vill ha inflytande och vi vill tillsammans med byggföretagen vara med och utveckla branschen. Nu har vi kommit en bra bit på väg mot ett modernare byggavtal, avslutar Johan Lindholm Byggnads ordförande. 

Detta innebär att den pågående konflikten avbryts med omedelbar verkan.

För mer information:

Johan Lindholm, Byggnads ordförande:
070-306 65 40

Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare:
070-229 01 62

Daniel Axelsson, Byggnads pressekreterare:
072-235 97 29 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Byggavtalet i korthet

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera