Annons

Collector blir helhetsleverantör av betallösningar till en stor svensk detaljhandelsleverantör

Göteborg, Sverige – Collector AB (publ.) (Nasdaq Stockholm: COLL). Collector tecknar avtal med ytterligare en stor detaljhandelskedja och blir helhetspartner av betallösningar. Den nya kunden är en av Nordens största aktörer inom sin bransch i allt från E-handel till butik. Avtalet innebär en årlig kreditvolym om cirka 500 MSEK.

Göteborg, Sverige – Collector AB (publ.) (Nasdaq Stockholm: COLL). Collector tecknar avtal med ytterligare en stor detaljhandelskedja och blir helhetspartner av betallösningar. Den nya kunden är en av Nordens största aktörer inom sin bransch i allt från E-handel till butik. Avtalet innebär en årlig kreditvolym om cirka 500 MSEK.

Collector kommer att leverera en helhetstjänst för aktörens samtliga befintliga säljkanaler. Avtalet omfattar E-handel såsom faktura och konto online, ett kreditkonto i butik med kopplat lojalitetsprogram och finansieringspartner till verksamhet som omfattar försäljning till juridiska personer. Inledningsvis kommer Collector rulla ut lösningen i Norden men allt eftersom även på andra marknader.

”Collector har fått förtroende att arbeta med ytterligare en stor detaljhandelsaktör vilket är väldigt roligt. Genom vår lösning kan kunden ersätta flera leverantörer av betallösningar med en helhetslösning.” Stefan Alexandersson, CEO Collector

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Alexandersson, CEO Collector I Telefon +46 70-607 38 87 I E-post stefan.alexandersson@collectorbank.se
Åsa Hillsten Eklund, CMO I Telefon +46 70-081 81 17 I E-post asa.hillsteneklund@collectorbank.se

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller regelverket vid Nasdaq Stockholm. Informationen lämnades för offentliggörande den 14 april kl. 08.15 2016. Börsen: Tickerkod COLL

Följande bilagor finns för nedladdning:
Collector blir helhetsleverantör av betallösningartill en stor svensk detaljhandelsleverantör

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Innehåll från SileonAnnons

Banker behöver växla upp tempot när BNPL-marknaden växer

I takt med konsumenternas ökande efterfrågan på flexibla betaltjänster växer marknaden för Buy Now Pay Later (BNPL) snabbt runt om i världen. Samtidigt är det många banker som halkar efter i utvecklingen och riskerar att tappa marknadsandelar om de inte agerar fort.

– Vi ser att bolag som kan erbjuda BNPL-tjänster växer och tar marknadsandelar från retailbankernas kaka där konsumentkredit är en viktig del av verksamheten. Det här gör att alla internationella banker, inklusive de svenska, nu måste börja agera på konsumenternas förändrade köpbeteenden och efterfrågan, och också börja erbjuda BNPL-tjänster, menar David Larsson, vd på Sileon.  

Det pågår ett tydligt skifte på betal- och kreditmarknaden där de yngre generationerna styr efterfrågan på den digitala och flexibla upplevelsen som BNPL-lösningar tillför. Enligt en rapport från Insider Intelligence i februari 2022 väntas marknaden för BNPL-tjänster nå ett transaktionsvärde på 680 miljarder dollar globalt redan år 2025*. Det innebär en fördubbling av den marknadsstorlek man prognostiserade för några år sedan. För att hänga med i trenden bör man dock agera snabbt, något som kan vara utmanande för banker.

– Svårigheterna för bankerna är att möta den här utvecklingen själva, då många av dem sitter fast i gammal, komplex infrastruktur. Det gör att det krävs stora resurser och tunga IT-investeringar för bankerna om de själva internt ska bygga upp en BNPL-plattform, säger David Larsson. 

Kort ”time to market”

Svenska Sileon, som verkar på den internationella marknaden, erbjuder sina kunder en flexibel och innovativ BNPL-plattform. Genom plattformen kan banker få tillgång till en fullt skalbar BNPL-funktionalitet i egen regi. 

– En BNPL-tjänst måste vara flexibel och det måste gå snabbt att få ut erbjudandet till marknaden. Med vår modulära SaaS-lösning kan bankerna lansera sitt BNPL-erbjudande på endast några veckor. Vår tjänst är enkel att använda, fullt skalbar och går att anpassa med olika erbjudanden till olika kundgrupper på olika marknader och i olika länder, förklarar David Larsson. 

Till skillnad från att bygga en BNPL-plattform internt, blir det oftast betydligt snabbare, enklare och billigare för banker att använda Sileons SaaS-lösning. Då BNPL-tjänsten är fullständigt modulär kan Sileons kunder välja om de vill använda delar av den för att utöka sitt eget betalerbjudande eller satsa på en helhetslösning.

– Vi är ganska ensamma om det här erbjudandet på marknaden. Väljer man Sileon får man även en framtidssäkring på köpet, då vi ligger i framkant och ständigt utvecklar tjänsten för att hela tiden möta konsumenternas ständigt föränderliga behov. Våra kunder kan känna sig trygga i att det är det här vi kan och som vi alla verkligen brinner för, avslutar David Larsson.  

Om Sileon

Sileon är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Med Sileons modulära SaaS-lösning får kunder snabbt tillgång till en skalbar, kostnadseffektiv och API-baserad BNPL plattform – i egen regi.

Läs mer här 

*Statistik från Insider Intelligence, publicerad 3 februari 2022

 

Mer från Sileon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sileon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera