1515

Teknikbolaget Talkpool undersöker möjligheterna att lista bolagets aktier på Nasdaq First North

TalkPool AG (”TalkPool” eller ”Bolaget”) har beslutat att undersöka möjligheterna att lista Bolagets aktier på Nasdaq First North. TalkPool är en oberoende specialist som designar, implementerar och driver telekomnät samt tillhandahåller skräddarsydda lösningar på den snabbt växande IoT-marknaden (Internet of Things). Bolaget har varit lönsamt sedan starten 2001 och vuxit utan extern finansiering. TalkPool omsatte 10 miljoner euro under verksamhetsåret 2015 och vid årsskiftet uppgick Bolagets orderbok till 12 miljoner euro, varav cirka 10 procent omfattar kontrakt inom IoT.

TalkPool AG (”TalkPool” eller ”Bolaget”) har beslutat att undersöka möjligheterna att lista Bolagets aktier på Nasdaq First North. TalkPool är en oberoende specialist som designar, implementerar och driver telekomnät samt tillhandahåller skräddarsydda lösningar på den snabbt växande IoT-marknaden (Internet of Things). Bolaget har varit lönsamt sedan starten 2001 och vuxit utan extern finansiering. TalkPool omsatte 10 miljoner euro under verksamhetsåret 2015 och vid årsskiftet uppgick Bolagets orderbok till 12 miljoner euro, varav cirka 10 procent omfattar kontrakt inom IoT.

”TalkPool har sedan starten 2001 varit en stark och långsiktig servicepartner till flera av världens ledande telekomleverantörer och operatörer. Därutöver har vi nyligen tagit steget in på den spännande IoT-marknaden som är i många globala teknikbolags fokus, där vi är en av få aktörer med både konkreta lösningar och kundavtal på plats. Sammantaget har vi en attraktiv plattform för såväl organisk tillväxt som tillväxt genom förvärv och såväl styrelsen som ägarna gör bedömningen att en listning är ett logiskt steg för att ytterligare stärka förutsättningarna för Bolaget.”, säger Magnus Sparrholm, Styrelseordförande i TalkPool.

”2016 blir ett mycket händelserikt år för TalkPool. Vår orderbok ger oss goda förhoppningar om en stark tillväxt – både avseende vår serviceverksamhet för telekomnät men också för vår spännande IoT-satsning. Den planerade listningen är en viktig del i vår utveckling som bidrar till att stärka våra förutsättningar att ta ytterligare marknadsandelar inom IoT.”, säger Erik Strömstedt, VD på TalkPool.

Bolaget har anlitat Remium Nordic AB som rådgivare för att undersöka de närmare förutsättningarna för en listning.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Erik Strömstedt, VD TalkPool, mobil: +41 79 790 60 40
Magnus Sparrholm, Styrelseordförande TalkPool, mobil: +46 707 638 125

   
TalkPools ledning kommer att vara på plats och tillgängliga för media på Wold Mobile Congress i Barcelona den 22-25 februari.


TalkPool - kopplar samman människor och föremål överallt

TalkPool designar, implementerar och driver telekomnätverk runt om i världen. Genom sin tekniska spjutspetskompetens, mångåriga erfarenhet och en agil affärsmodell, kan Talkpool erbjuda globala telekomleverantörer och operatörer snabb service och hög kvalitet. Dessutom är Talkpool en av få aktörer som redan har konkreta lösningar och kundavtal på plats på den spännande IoT-marknaden. Huvudkontoret är beläget i Schweiz, med global verksamhet genom dotterbolag och partners. Under 2015 omsatte bolaget cirka 10 MEUR med 150 medarbetare. För mer information, vänligen se www.talkpool.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?