1515
Annons

Fredrik Ohlsen ny koncernchef på Basefarm

Våren 2016 meddelade Basefarms grundare, Grethe Viksaas, att hon tar ett kliv tillbaka som koncernchef för Basefarm (https://www.basefarm.com/en/?gclid=CI6d_t_F6tACFRFlGQodHksJBA). Nu står det klart att hennes efterträdare blir Fredrik Ohlsen, som senast kommer från en tjänst som Nordenchef Hi-tech & Manufacturing på HCL Technologies.

Pressmeddelande
2016-12-19: Fredrik Ohlsen har en gedigen bakgrund från internationella företag där han under sammanlagt 22 år har arbetat med management, strategi, utveckling och försäljning, däribland sju år i ledande positioner på IBM och Europachef på Mphasis (ett HP-ägt företag).

Grethe Viksaas säger:

”Det har varit oerhört viktigt att hitta en koncernchef som både kan befästa Basefarms stabila utveckling och aktivt bidra till att vidareutveckla hur vi kan skapa mervärde för kunderna i deras digitalisering. Vi sökte efter en stark, analytisk, marknads- och processorienterad ledare med bakgrund i den skandinaviska kulturen. En person med internationell bakgrund som samtidigt har förståelse för strukturen i ett relativt litet växande bolag. Fredrik har det som krävs för att ta Basefarm till nästa nivå.” 

Fredrik Ohlsen, tillträdande koncernchef säger:

”Basefarm har ett fantastiskt team som är oerhört engagerade i sina kunder vilket också blivit bekräftat av en toppranking som nummer 1 i kategorin Service Delivery i Whitelanes* senaste undersökning. Branschen för drift av digitala tjänster är i sin helhet i en spännande utveckling där efterfrågan på molntjänster växer och inte minst säkerhetsfrågorna är i fokus. Det passar väl ihop med Basefarms ambition att bli den ledande nordiska molnleverantören för såväl lokala som publika molnlösningar. Jag ser stora möjligheter till fortsatt stark tillväxt på våra befintliga marknader.” 

Om Grethe Viksaas, säger tf. koncernchef Bjart Kvarme:

”Vi har mycket att tacka Grethe för som byggt Basefarm med kontinuerlig tillväxt genom 16 år till ett företag som idag består av 400 medarbetare. Grethes rättframma ledarstil, hand i hand med hennes djupa kunskap om drifttjänster, har byggt ett bolag med starka kulturella värden som numera sitter rotat i koncernens DNA. De värdena kommer Fredrik Ohlsen fortsätta måna om.”

Fredrik Ohlsen tillträder sin tjänst som koncernchef 1 februari 2017. Grethe Viksaas fortsätter på Basefarm som arbetande styrelseordförande. 

  

För mer information kontakta

Bjart Kvarme, tf CEO, Basefarm, telefon: +47 907 402 26, bjart.kvarme@basefarm.com

Anna Pålsson, VP Marketing, Basefarm, telefon: +46 (0) 735 260 091, anna.palsson@basefarm.com 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ISRAnnons

Nasalt vaccin i pulverform – gör dagens kylkedja för vaccin överflödig

ISR, Immune System Regulation, arbetar sedan 2012 på bred front för att bekämpa några av världens mest ökända sjukdomar. Just nu är de i full färd med att utveckla ett covid-19-vaccin som bereds i pulverform för nasal administration. 

Under 2020 och 2021 har svenska ISR, med bas på Karolinska Institutet i Stockholm, fortsatt sitt arbete med att utveckla nästa generations immunstimulerande läkemedelskandidater för att bekämpa hiv, cancer, hepatit B – och även covid-19. I ett nytt projekt, som bland annat finansieras av Vinnova, har ISR:s arbete med utvecklande av vaccinationsplattform mot luftburna virus accelererats, med covid-19 som första vaccinkandidat. 

Nasal administrering

Idén bygger på att skapa ett första försvar som neutraliserar viruset och förhindrar att det fäster vid slemhinnan i lungan eller tarmen. Nu pågår arbetet med att komma fram till en optimal dosering och beredning av vaccinet, som ska ges i pulverform för inhalation via en inhalationsprodukt utvecklad av företaget Iconovo AB. Under 2021 har flera viktiga avtal slutits, i syfte att säkerställa storskalig produktion.

– Nu när det prekliniska programmet på slutberedningen är genomfört, förbereder vi oss för start av det kliniska prövningsprogrammet under 2022. Vi har kommit en god bit på vägen och tror starkt på vår kandidats potential – även för i dag förekommande och framtida mutationer, säger Ola Winqvist, CEO på ISR, och tillägger: 

– Då nästan alla andra vacciner måste hanteras i kylkedja, vid exakt rätt temperatur, begränsar logistiken av vaccin många aktörer i användandet – ISR:s nasala vaccin i pulverform eliminerar det problemet!

Utvecklar hiv-medicin

Parallellt med arbetet med att ta fram en ny vaccinkandidat, har ISR under 2021 inlett kliniska studier på två centra – i Berlin och München, om hiv-patienter som får bromsmedicin kan minska den integrerade virusmängden och eventuellt bota sjukdomen.

– Det är kliniker som är dedikerade för hiv och som inte berörs av pandemin på samma sätt som våra svenska kliniker. Vi hoppas kunna slutföra rekryteringen av 52 hiv-patienter under det första halvåret 2022 och därefter sker utläsningen av studien under sex månader, säger Ola Winqvist och tillägger: 

– Som patient blir du aldrig av med sjukdomen. Så fort du skulle ha ett uppehåll i medicineringen är viruset tillbaka inom tio dagar. Genom att använda hormonet GnRH som aktiverar viktiga delar av immunsystemet, hoppas vi kunna slå ut alla reservoarer av hiv-dna som finns i patientens arvsmassa.

Behandling mot hepatit B

I början av 2020 slöt ISR dessutom avtal med det kinesiska CRO-bolaget Shanghai Innostar Biotech, där målet med samarbetet är att utveckla ISR:s läkemedelskandidat för behandling av hepatit B. 

Arbete pågår nu intensivt med att fatta strategiska beslut kring den fortsatta kliniska utvecklingen.

– Anledningen till att vi arbetar med ett bolag från Kina är att det är det geografiska område där hepatit B är som mest utbrett, säger Ola Winqvist och avslutar:

– Vår utvecklingsportfölj har ett brett anslag, där immunsystemet alltid är i fokus. Nu ser vi fram emot ett spännande 2022 – där det finns en enorm marknad globalt.

Om ISR Immune System Regulation:
ISR Immune System Regulation Holding AB är ett innovationsdrivet forskningsbolag med fokus på immunsystemet, baserat på Karolinska Institutet i Stockholm. 

Bolaget utvecklar immunstimulerande läkemedel för att behandla kroniska infektionssjukdomar och cancer genom att aktivera det egna immunsystemet. Just nu genomför ISR flera viktiga studier, både när det gäller hiv och cancer som kan få stor betydelse för framtidens behandlingar. 

Läs mer om ISR här 

Mer från ISR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ISR och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?