Nuuka selects Augment Partners as advisor for planned listing on Nasdaq First North Stockholm during 2017

As announced previously Nuuka Solutions Oy (”Nuuka”), of which Cleantech Invest holds the largest share, 35,2%, has been investigating a listing on Nasdaq Stockholm First North. Augment Partners AB (“Augment Partners”) has now been selected as an advisor for the First North Stockholm IPO process. The timing of the listing is estimated to be during 2017.

During 2016 Nuuka has grown remarkably by adding several hundred buildings to its customer base and now has more than 800 buildings using Nuuka for more efficient and smarter building management in the Nordic countries and the Netherlands. Nuuka recently announced its first international installations outside of the Nordic region and has attracted public funding for its projects in China.

The exact information on the IPO will follow in an investor memorandum to be published later.

Tarja Teppo, Chairman of the Board Nuuka:

“We are very happy to announce that we chose Augment Partners to manage this process. We know the team well and have been impressed with their energy, enthusiasm and professionality. The Nuuka team is looking forward working together with Augment Partners."

Mikko Valtonen, Nuuka Senior Vice President, Business Development:

“With strong growth figures from the on-going year and a very promising pipeline for 2017 we look forward to raising funding during the pre-IPO and IPO processes. We believe we have proven our business case to the market with 800+ buildings under Nuuka currently. We have also recently gotten our first major international customers and want to kick-off our already agreed project in China with our strong Chinese partner. Now we need more capital so we can further accelerate our growth and make Nuuka a real Nordic success story on a global market. “

Cleantech Invest, the largest owner of Nuuka, CEO Alexander Lidgren comments:

“We are happy about the recent developments at Nuuka and now it’s time to take the next step. By making buildings smarter the company can have a great impact in pushing the building industry towards higher efficiency as well as let the building users understand and influence their performance.”

Augment Partners, Daniel Orispää comments:

”We are excited to start working together with Nuuka on their journey forward. After showing incredible results for their customers in Finland with their SaaS-based solution, Nuuka has during the last year taken great leaps forward in bringing its solution for analysing energy efficiency, indoor air conditions and sustainability to property owners and managers in other markets. We are looking forward in advising the company in its listing on First North Stockholm and capital raise to speed up its growth internationally even further.”

Contact information:

Alexander Lidgren, Managing Director of Cleantech Invest Plc. Tel. 46 73 660 1007, alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Mikko Valtonen, Nuuka Senior VP, Business Development, Nuuka Solutions Oy, Tel. 358 50 591 2044, mikko.valtonen@nuukasolutions.fi

Daniel Orispää, Partner, Augment Partners. Tel. +46 73 154 5232, daniel.orispaa@augmentpartners.se

Access Partners Oy, Certified Advisor. Tel. 358 9 682 9500

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från MedicagoAnnons

De tillverkar lektiner i kampen mot covid-19

Anton Edling, delägare och utvecklingschef på Medicago.
Anton Edling, delägare och utvecklingschef på Medicago.

Uppsalabaserade Medicagos tillverkning av lektin åt läkemedelsindustrin går just nu på högvarv. ”Vi expanderar både vår maskinpark och våra lokaler för att kunna möta vaccinbolagens efterfrågan”, säger Anton Edling, delägare och utvecklingschef. 

När Medicago, som är ett familjeägt bolag verksamt inom bio- och medicinteknik, grundades 1995 var bolagets huvudverksamhet tillverkning av lektiner. Lektiner är kolhydratbindande proteiner med egenskaper som gör att de kan fästa till glykosylerade proteiner, till exempel från virus. En av bolagets produkter, ett lektin framrenat från linser, har visat sig fästa till covid-19-viruset och är därför mycket eftertraktat av vaccinbolag idag. 

– Vi är en mindre aktör med cirka 50 anställda vilket bidrar till att vi också kan fatta beslut med väldigt kort varsel. Nu har vi till exempel snabbt ställt om vår produktion av lektiner för att kunna möta pandemins utmaningar. Detta eftersom flera stora vaccinbolag runt om i världen använder en teknik där våra lektiner är en del i processen för att framställa vaccin, säger Anton Edling och tillägger: 

– Våra lektiner har tidigare använts vid till exempel tillverkning av ebola- och SARS-vaccin, men vi har inte haft tillverkning i sådan här stor skala tidigare. Nu utökar vi produktionen och befinner oss i en uppskalningsfas där vi expanderar vår maskinpark och våra lokaler och är i behov av att anställa ny kompetent personal. 

Bidrar i arbetet med att bekämpa pandemin 

Under årens lopp har produktportföljen utökats och i dag tillverkar Medicago även torra buffertar i tablett- och pulverform samt diagnostiska kit. Anton Edling berättar att även dessa produkter är bidragande i arbetet med att bekämpa pandemin. Medicagos buffertar används vid diagnostik av covid-19, och inom kontraktstillverkning – som är bolagets andra ben – har flera kunder valt att förlägga sin frystorkning av komponenter relaterade till covid-19 hos Medicago.

– Det är såklart oerhört motiverande att kunna vara en del i arbetet med att bekämpa pandemin. Jag känner en sådan anda genom hela företaget – att vi arbetar mot ett och samma mål som alla våra anställda kan ställa sig bakom, avslutar Anton Edling. 

Fakta

Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen. 

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?