1515
Annons

Nuuka selects Augment Partners as advisor for planned listing on Nasdaq First North Stockholm during 2017

As announced previously Nuuka Solutions Oy (”Nuuka”), of which Cleantech Invest holds the largest share, 35,2%, has been investigating a listing on Nasdaq Stockholm First North. Augment Partners AB (“Augment Partners”) has now been selected as an advisor for the First North Stockholm IPO process. The timing of the listing is estimated to be during 2017.

During 2016 Nuuka has grown remarkably by adding several hundred buildings to its customer base and now has more than 800 buildings using Nuuka for more efficient and smarter building management in the Nordic countries and the Netherlands. Nuuka recently announced its first international installations outside of the Nordic region and has attracted public funding for its projects in China.

The exact information on the IPO will follow in an investor memorandum to be published later.

Tarja Teppo, Chairman of the Board Nuuka:

“We are very happy to announce that we chose Augment Partners to manage this process. We know the team well and have been impressed with their energy, enthusiasm and professionality. The Nuuka team is looking forward working together with Augment Partners."

Mikko Valtonen, Nuuka Senior Vice President, Business Development:

“With strong growth figures from the on-going year and a very promising pipeline for 2017 we look forward to raising funding during the pre-IPO and IPO processes. We believe we have proven our business case to the market with 800+ buildings under Nuuka currently. We have also recently gotten our first major international customers and want to kick-off our already agreed project in China with our strong Chinese partner. Now we need more capital so we can further accelerate our growth and make Nuuka a real Nordic success story on a global market. “

Cleantech Invest, the largest owner of Nuuka, CEO Alexander Lidgren comments:

“We are happy about the recent developments at Nuuka and now it’s time to take the next step. By making buildings smarter the company can have a great impact in pushing the building industry towards higher efficiency as well as let the building users understand and influence their performance.”

Augment Partners, Daniel Orispää comments:

”We are excited to start working together with Nuuka on their journey forward. After showing incredible results for their customers in Finland with their SaaS-based solution, Nuuka has during the last year taken great leaps forward in bringing its solution for analysing energy efficiency, indoor air conditions and sustainability to property owners and managers in other markets. We are looking forward in advising the company in its listing on First North Stockholm and capital raise to speed up its growth internationally even further.”

Contact information:

Alexander Lidgren, Managing Director of Cleantech Invest Plc. Tel. 46 73 660 1007, alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Mikko Valtonen, Nuuka Senior VP, Business Development, Nuuka Solutions Oy, Tel. 358 50 591 2044, mikko.valtonen@nuukasolutions.fi

Daniel Orispää, Partner, Augment Partners. Tel. +46 73 154 5232, daniel.orispaa@augmentpartners.se

Access Partners Oy, Certified Advisor. Tel. 358 9 682 9500

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Lunds universitetAnnons

De tog sin cancerforskning från idé till verklighet

Lao Saal, en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB.
Lao Saal, en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB.Foto:André de Loisted

På Lunds universitet är cancerforskningen ett av akademins flaggskepp. I nära samarbete med vården och andra aktörer är målet att ta universitetets innovationer ut i den verkliga världen där den kan göra verklig skillnad. Ett lyckat exempel är SAGA Diagnostics AB – ett spinoff-företag som nu arbetar med bland annat AstraZeneca.  

Allt började 2009 när Lao Saal, idag universitetslektor på Lunds universitet, flyttade till Lund och startade en cancerforskargrupp. Forskargruppen fick finansiellt stöd av bland annat Cancerfonden och Vetenskapsrådet och studerade flera olika typer av behandlingssätt för cancersjukdomar. Men, ett område som fick dem att höja på ögonbrynen lite extra var vätskebiopsi.  

– Istället för att behöva göra ett större ingrepp på patienten där man tar ett vävnadsprov, som man vanligtvis gör, kan man genom vätskebiopsi ta ett prov baserat på vätska. Antingen blod, urin eller i vissa fall saliv, säger Lao Saal. 

Här kan du läsa mer om vätskebiopsi

Genom vätskebiopsi kan man mäta hur många cancerceller en patient har i kroppen och hur den förändras. Teknologin mäter nämligen en specifik biomarkör, så kallad cirkulerande tumör-DNA (ctDNA). 

– Det finns idag ett stort behov av förbättrade biomarkörer för att diagnostisera cancer, välja bäst behandling och övervaka hur patienten svarar. Genom ctDNA kan vi lösa de problemen på ett minimalt invasivt sätt, förklarar han. 

Från forskargrupp till spinoff-företag

Åren gick och cancerforskningen fortsatte att blomstra. Forskargruppen hade något stort på gång och en organisation på universitetet såg potential i att ta forskningen ett steg längre. Som en avknoppning bildades cancergenomikföretaget SAGA Diagnostics under 2015, som idag utvecklar ultrakänsliga flytande biopsitester för tidig upptäckt av canceråterfall och precisionsmedicin vid cancerbehandling.

– Vi hade egentligen inga planer på att starta ett företag, utan vi fokuserade bara på forskningen. Men när idén presenterades och chansen kom så tog vi den. Lunds universitet och Lunds universitets cancercentrum (LUCC) har spelat en stor roll för att kunna ta det här betydande steget, säger Lao Saal som är en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB. 

Läs mer om SAGA Diagnostics här 

Lunds universitet en möjliggörare

Sex år har passerat sedan företaget startades och idag har bolaget 20 anställda som strävar efter att förbättra vården med deras ultrakänsliga tjänster och produkter. Företaget finansieras av stora investerare såsom Segulah Medical Acceleration och samarbetar bland annat med läkemedelsjätten AstraZeneca och svenska Alligator Bioscience. 

– Jag är oerhört stolt att vår teknik har nått till vården och kan användas i praktiken. Vi är ett ungt företag som kommit långt på kort tid. Den utveckling och kommersialisering vi har gjort från Lund universitet till att faktiskt kunna göra skillnad för patient och samhälle betyder otroligt mycket, säger Lao Saal. 

Om Lunds universitet cancercentrum
LUCC samordnar cancerforskning vid Lunds universitet och startade under 2019. LUCC ska ge stöd till universitetsledning, fakultetsledning och Region Skånes ledning till att fatta välinformerade och strategiska beslut som rör cancerområdet inom verksamheterna forskning, utbildning, innovation och samverkan. Läs mer om LUCC här.

 

Mer från Lunds universitet

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lunds universitet och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?