AlgoMatch och Arista 7160-serien driver marknaden med lösningar för avancerad nätverkshantering

Lanserar innovationer som förbättrar molnbaserade nätverk

Stockholm 12 december, 2016. Arista Networks (NYSE:ANET) lanserade idag Arista AlgoMatch™, en innovation för avancerad nätverkshantering för moderna molnbaserade nätverk tillsammans med de nya programmerbara plattformarna Arista 7160 Series 25/100GbE. Arista AlgoMatch erbjuder kunder mer flexibla och skalbara lösningar för åtkomstkontroll, telemetri och säker hantering av molnnätverk.

Rådande arbetsbelastnings-och flexibilitetskrav för dagens molnnätverk innebär att underliggande infrastruktur måste vara fri från hämmande kontrollmekanismer. Med traditionell mjukvara för nätverkspolicys i switch- och routerlösningar är det svårt att möta utmaningar som skalbarhet, resursallokering och begränsning av antalet tillsynsåtgärder. Detta leder till en begränsad flödessynlighet och en inflexibel nätverkspolicy som hämmar företaget.

Genom att kombinera beprövad minnesteknik med avancerade mjukvarualgoritmer kan Arista AlgoMatch erbjuda större skalbarhet, prestanda och effektivitet jämfört med standardimplementationer av kostsamma och skräddarsydda TCAMs (Ternary Content Adressable Memories) som vanligtvis används i traditionella arkitekturer för silikonchipsets.  AlgoMatch erbjuder en algoritm för paket-matchning som möjliggör flödesmatchning för åtkomstkontroll, policyhantering och synlighet. Därigenom skapas en högpresterande mjukvara för nätverkspolicies med utökad funktionalitet och skala på ett kostnads- och energieffektivt vis.

Nya programmerbara plattformar på 25/100GbE

Allt eftersom många datacenter ökar sin bandbreddshastighet för att hålla jämna steg med de massiva dataflöden som kommer via molnet måste de också balansera operationella och kapitalintensiva kostnader associerade med att flytta över till nästa generations nätverk. 25GbE erbjuder fördelarna med förbättrad bearbetnings- och lagringseffektivitet med en långsiktig kostnadsstruktur som liknar den som 10GbE har. Arista 7160-serien finns tillgänglig i tre modeller, alla med 25/100GbE-portar. Den nya plattformen är utformad för att vara driftsäker och för att möjliggöra automatiserad effektivitet genom samma gemensamma Arista EOS® (Extensible Operating System) och CloudVision®-mjukvara.

-       25GbE erbjuder en prestandaförbättring på 2,5 gånger över 10GbE med en betydande pris-per-gigabyte rabatt samtidigt som den använder samma kabelinfrastruktur, säger Seamus Crehan, vd på Crehan Research. Obeveklig trafiktillväxt, storskalig utbredning av molnet och den senaste versionen av IEEE-standarden har redan börjat driva efterfrågan på nätverksuppgraderingar för servrar, i hastigheter upp till 25, 50 och 100 GbE, där vi förväntar oss en sammanlagd leverans på över två miljoner portar vid år 2017. Detta, i sin tur, driver på den starka efterfrågan på nästa generations 25GbE och 100GbE-switchar”.

Arista 7160-serien är högpresterande datacenterplattformar som levererar stöd till en programmerbar pipeline och flexibla profiler för upp till 6,4 Tbps och 24MB dynamisk paketbuffer i en samling kompakta system

  • AlgoMatch ger bättre stöd för mer flexibel åtkomstkontroll, trafikkontroll och telemetri till 2-6 gånger skalan av traditionella metoder med 50 % lägre ström.
  • Flexible Profiles erbjuder en rad skräddarsydda profiler som på ett optimalt sätt delar resurser för den önskade nätverkstopologin, med lägre komplexitet för både moln- och företagskunder som ofta stöter på hinder med mer rigida system
  • En unik programmerbar pipeline ger stöd för tillägg av nya inkapslingar och overlay technologies vilket tillåter system att användas till flera olika roller, något som förlänger livscykler och tillåter snabb driftsättning
  • Fullt delat 24MB packet buffer som finns tillgänglig för alla portar. Dynamisk buffer-hantering utformad för båda hastigheterna, microbursts eller ihållande överbelastning på nätet

7160-serien finns tillgänglig i tre modeller:

7160-32CQ - 32 x 100GbE, 1RU, eller 128 x 25GbE med 6.4Tbps i prestanda

7160-48YC6 - 48 x 25GbE, 6 x 100GbE med 3.6Tbps i prestanda

7160-48TC6 - 48 x 10GbE BASE-T, 6 x 100GbE och 2.16Tbps i prestanda

Tillgänglighet och pris

AlgoMatch kommer levereras till 7160-serien under Q1 2017. Arista 7160-serien går att beställa nu, med leverans under Q1 2017 och med en prissättning jämförbar med 7050X och 7060X-serien.

För ytterligare information, välkommen att vara med på ett webinar om Arista 7160-serien och AlgoMatch på torsdagen den 15e december, 2016 vid KL: 19:00. Registrera dig här.

About Arista Networks

Arista Networks was founded to pioneer and deliver software-driven cloud networking solutions for large data center storage and computing environments. Arista’s award-winning platforms, ranging in Ethernet speeds from 10 to 100 gigabits per second, redefine scalability, agility and resilience. Arista has shipped more than ten million cloud networking ports worldwide with CloudVision and EOS, an advanced network operating system. Committed to open standards, Arista is a founding member of the 25/50GbE consortium. Arista Networks products are available worldwide directly and through partners.

ARISTA, EOS, CloudVision, and AlgoMatch are among the registered and unregistered trademarks of Arista Networks, Inc. in jurisdictions around the world. Other company names or product names may be trademarks of their respective owners. Additional information and resources can be found at www.arista.com. This press release contains forward-looking statements including, but not limited to, statements regarding the benefits and best practices utilized in the design and implementation of Arista's AlgoMatch and the enablement of cost savings, more performance and efficiency. All statements other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements. Forward looking statements are subject to risks and uncertainties that could cause actual performance or results to differ materially from those expressed in the forward looking statements including: our limited operating history and experience with developing and releasing new products; product, support or service quality problems; rapidly evolving changes in technology, customer requirements and industry standards as well as other risks stated in our filings with the SEC available on Arista's website at www.arista.com and the SEC's website at www.sec.gov. Arista disclaims any obligation to publicly update or revise any forward-looking statement to reflect events that occur or circumstances that exist after the date on which they were made.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?