Fredrik Sjöberg tilldelas medalj för Betydande Gärning

Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för Betydande Gärning har tilldelats författaren Fredrik Sjöberg. Medaljen överlämnades vid en högtidlig ceremoni på Nya Sällskapet i Stockholm den 7 december 2016. 

Medalj för Betydande Gärning tilldelas västervikssonen författaren Fredrik Sjöberg. Motiveringen är: För att med utgångspunkt i naturens minsta invånare ha levandegjort de stora livsfrågorna säger ordförande Erik Norberg.

–Jag är kolossalt glad och hedrad säger biologen och essämästaren Fredrik Sjöberg. Han debuterade 1988 med boken På maktens tröskel och har idag publicerat över 15 böcker.

Trilogin FlugfällanFlygkonsten och Russinkungen, skriven under 2000-talet första årtionde, har gjort Fredrik Sjöberg till en internationellt erkänd författare. Med sin folkbildande stil blandar han i sitt författarskap vetenskap och verklighet till intressanta och förståeliga skeenden på gränsen mellan kultur och natur, mellan politik och privat. Med humor och svärta berikas läsaren.

Medaljen av guld har på åtsidan konungens bild. Medalj för Betydande Gärning har en tradition ända tillbaka på 1700-talet och Gustav III. Att utveckla Sverige och svenskt näringsliv är i fokus då som nu. Medaljer premierar mottagaren och inspirerar andra till fortsatta ansträngningar.

Kungliga Patriotiska Sällskapet, som 2016 firar sitt 250 årsjubileum, grundades för att utveckla svenskt näringsliv och samhälle. Detta genom att belöna goda gärningar samt bidrag. Sällskapet delar ut ett flertal andra medaljer, exempelvis Näringslivsmedaljen och medaljer för Uppskattad Arbetsinsats och Betydande Fostrargärning. Sällskapet delar även ut bidrag för att sprida forskning och för sociala satsningar.

För mer information kontakta: Fredrik Sjöberg, fsj@telia.com, 070-663 95 52
Marianne Reuterskiöld, Kungliga Patriotiska Sällskapet, 070-367 76 46
marianne.reuterskiold@kungligapatriotiskasallskapet.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?