1515
Annons

Idag inleds teckningstiden inför noteringen på AktieTorget

Idag inleds teckningstiden i MenuCard AB (publ):s noteringsemission av högst 4 539 650 aktier av serie B. Vid fulltecknad emission tillförs MenuCard ca 20,4 MSEK före emissionskostnader, varav ca 15 MSEK kontant och ca 5,4 MSEK i form av konvertering av skulder. MenuCard har erhållit teckningsförbindelser och emissionsgarantier på ca 15,4 MSEK, vilket motsvarar ca 76% av emissionsbeloppet.

MenuCard digitaliserar restaurangbesöket
MenuCard är en app-baserad tjänst som vänder sig till företag och deras anställda. Via appen kan medarbetaren hantera allt, från att få inspiration och att boka bord till mobilbetalning med 10 - 30 procents rabatt och en redovisning av restaurangbesöket som passar in i företagets administrativa system. MenuCard samarbetar med mer än 100 företag som har över 200.000 anställda och har avtal med mer än 200 kvalitetsrestauranger. MenuCard erhåller en transaktionsavgift som baseras på hur mycket restauranggästen spenderar vid besöket och betaltjänsten är godkänd av den danska Finanstilsyn, motsvarigheten till den svenska Finansinspektionen.

Bakgrund och motiv till emissionen

MenuCard är huvudsakligen etablerad i Köpenhamnsområdet och har gjort en satsning på att lansera sitt koncept inom B2B, det vill säga vända sig till företagskunder som dels drar fördel av att medarbetarna använder MenuCard i samband med företagets representation dels ger den anställde en förmån genom att tjänsten kan användas privat. Användningen bland medlemsföretagen och dess mer än 200 000 anställda ökar snabbt.

För att intensifiera marknadsföringen och med denna satsning skapa den kritiska massa som krävs för en lönsam verksamhet i Danmark och för att inleda expansionen i övriga norden avser MenuCard AB ta in externt kapital. En notering av Bolagets aktier på AktieTorget skapar uppmärksamhet både i Danmark och Sverige, det vill säga den nuvarande marknaden och den marknad som står närmast på tur i expansionsplanen

Kapitalbehovet för att nå en lönsam dansk verksamhet och för att påbörja etablering i Sverige har uppskattats uppgå till drygt 9 MSEK. De resurser som tas in utöver detta kommer att användas för att expandera den danska verksamheten för att denna skall få den kritiska massa som krävs för långsiktig lönsamhet och uthållighet, men också skapa det brohuvud i Sverige varifrån den internationella expansionen av MenuCard kan påbörjas.

VD Kim Lykke Sommer kommenterar

Man kan säga att MenuCard gör för restaurangbesöksnäringen vad Netflix gör för filmbranchen. Precis som med Netflix vinner alla de som är redo för förändring:

  • Restaurangerna i MenuCard får fler bra kunder.
  • Företag kan utnyttja sin kollektiva köpkraft och uppnår samtidigt administrativa fördelar.
  • Användarna får nya upplevelser med en generös rabatt och via en smart och snabb betalningslösning.

Vi arbetar med en strategi som går ut på att erövra storstäder runt om i Europa – och Köpenhamn är på god väg. Därefter står Stockholm på tur 2017 och ännu större städer i norra Europa i skottlinjen 2018. Vi har redan avtal i Sverige vilket förväntas skapa grunden för en utvidgning i Köpenhamns svenska närområde och en första etablering i Malmö och Lund har genomförts under oktober 2016.

Den svenska marknaden har en större potential än den danska och det är därför naturligt att notera vår aktie på en svensk marknadsplats. Vår ambition att etablera oss i Stockholm i ett nästa steg, gör det naturligt att bjuda ombord svenska investerare på vår fortsatta resa, som skall ta oss vidare ut i världen.

Erbjudandet i sammandrag

Emissionsbelopp:                                                    20 428 425 SEK

Totalt antal aktier i erbjudandet:                     4 539 650 aktier av serie B

Antal aktier i kontantdelen:                                3 333 333 aktier

Teckningskurs:                                                         4,50 SEK per aktie

Teckningstid:                                                            8 – 22 december 2016

Minsta teckningspost:                                          1 000 aktier

Antal aktier före emission:                                  4 861 039 aktier

Bolagsvärde innan emission:                              21 874 676 SEK

Teckningsförbindelser och

Emissionsgarantier:                                                Inför emissionen har bolaget erhållit teckningsförbindelser och emissionsgarantier om sammanlagt ca 15,4 MSEK vilket utgör ca 76% av emissionsbeloppet.

Vid fulltecknad emission kommer antalet aktier i bolaget att uppgå till 9 400 689 stycken och aktiekapitalet till 1 175 086,125 SEK

Planerade presentationer av bolaget

14 december i Stockholm

Plats och tid:                                                             Investerarlunch hos AktieTorget, Mäster Samuelsgatan 42, plan 3, kl 12.00

Arrangör:                                                                    AktieTorget

Anmälan:                                                                    Via mail till info@aktietorget.se

19 december i Malmö

Plats och tid:                                                             Investerarkväll hos Herslow & Partners, Börshuset, Skeppsbron 2, kl 18.15

Arrangör:                                                                    Herslow & Partners

Anmälan:                                                                    inbjudan@herslowpartners.se

15 december i Köpenhamn

Plats och tid:                                                             Investerarträff, 15 december, kl 15.00. Plats meddelas senare

Arrangör:                                                                    Menucard

Anmälan:                                                                    info@menucard.dk

Övrigt presentationsmaterial och teckning av aktier

Memorandum, kort presentation och anmälningssedel finns på AktieTorgets hemsida, www.aktietorget.se, Eminovas hemsida, www.eminova.se . samt bolagets investorsida www.menucard.se eller www.menucard.dk/investor

Svenska investerare kan även teckna aktier digitalt på Eminovas och bolagets hemsida samt for svenska investerare på Tecknaemission.se´s sida www.tecknaemission.se/nyemission?id=123 Både svenska och danska investerare som är kunder på Nordnet kan teckna aktier elektroniskt via Nordnets hemsida.

Bolaget har även gjort en presentationsvideo, som kan laddas ner på: https://www.youtube.com/watch?v=VQHhANXWzGY

För ytterligare information kontakta:

Kim Lykke Sommer, VD

Telefon:            +45 23 83 20 25

E-mail:               kim@menucard.dk

MenuCard digitaliserar restaurangbesöket: MenuCard är en app-baserad tjänst som vänder sig till företag och deras anställda. Via appen kan medarbetaren hantera allt, från att få inspiration och att boka bord till mobilbetalning med 10 - 30 procents rabatt och en redovisning av restaurangbesöket som passar in i företagets administrativa system. MenuCard samarbetar med mer än 100 företag som har över 200.000 anställda och har avtal med mer än 200 kvalitetsrestauranger. MenuCard erhåller en transaktionsavgift som baseras på hur mycket restauranggästen spenderar vid besöket och betaltjänsten är godkänd av den danska Finanstilsyn, motsvarigheten till den svenska Finansinspektionen. www.menucard.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Se pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Energy Sourcing TechnologyAnnons

Så kan industri och offentlig sektor sänka sina elkostnader

Magnus Kjellin är vd och grundare av Energy Sourcing Technology.
Magnus Kjellin är vd och grundare av Energy Sourcing Technology.

Energiomställningen påverkar hela samhället i grunden och som en konsekvens av detta växer behovet av både konsulter och systemleverantörer som stöttar företag i den komplexa elaffären. Energy Sourcing Technology står bakom den första SaaS-lösningen som omfattar ett komplett affärssystem för inköp av el.

– Vi är en del i ett helt nytt leverantörssegment som vill skapa transparens och hjälpa industri och offentlig sektor att sänka sina elkostnader, säger Magnus Kjellin, vd och grundare på bolaget.

Ta kontroll över din elaffär

Energy Sourcing Technology har specialiserat sig på systemstöd för upphandling, styrning och uppföljning inom elinköp. I dag arbetar de gentemot industri och offentlig sektor där elinköp är en stor del av affären. Automatiserade lösningar och beslutsunderlag ökar transparensen och hjälper inköpare att se att elpriset och leveransen faktiskt stämmer. Nyckeln är bl.a. det nära samarbetet med kunderna och oberoendet från marknadens elleverantörer.

– Att ha kontroll över alla delar i elaffären är inte längre omöjligt eller tidskrävande. Vi ser till att de får full insyn i affären och tydliga rapporter som underlättar deras revisioner, säger Magnus Kjellin och berättar att de har utvecklat en SaaS-lösning som sätter kunden i förarsätet.

SaaS står för software-as-a-service och innebär programvara som molntjänst till skillnad från ett traditionellt system som körs med en lokal installation.

Han jämför situationen med den som tidigare rådde på den svenska betalmarknaden som förändrades i snabb takt, när nya aktörer med digital teknik och nytänkande skapade nya affärslösningar.

Smidiga och kostnadseffektiva elinköpsaffärer

Energy Sourcing Technologys nya affärssystem fokuserar på att skapa smidiga och kostnadseffektiva elinköpsaffärer.

– Med systemet bygger vi bort manuella rutiner och excellösningar samt möjliggör kostnadsbesparingar. Det är först när alla organisatoriska funktioner får möjlighet att både påverka och styra elinköpet, som till exempel med hjälp av uppföljning och kontroll, som affären blir långsiktig och professionellt hanterad, säger han.

I dag erbjuder många elleverantörer fint förpackade tjänster vilket gör att många kunder tycker att det är enkelt att skylla på dem när avtalet inte lever upp till deras krav. Men Magnus Kjellin betonar att även industri och offentlig sektor har ett ansvar.

– Den som skriver på ett standardavtal från en elleverantör är nästan alltid en ekonomisk förlorare på grund av bestämmelsernas formuleringar. Skillnaden mellan ett dåligt formulerat avtal och ett bra och balanserat avtal kan motsvara upp till tio procent av den totala elkostnaden. Lägger man till avsaknad av ett affärssystem för att styra och följa upp elinköpet och elavtalet finns det ytterligare, förutom kostnadssänkningar, också process- och riskhanteringsmässiga vinster.

”Tar elaffären till en helt ny nivå”

I dag fokuserar Energy Sourcing Technology på den svenska marknaden, men de har redan lämnat offerter till utländska kunder. Inom något år beräknas deras omsättning vara lika stor i Sverige som i övriga Europa.

– Hos oss finns det både erfarenhet och den digitala tekniken som tar elaffären till en helt ny nivå. Vi vill att bägge parter i en affärsuppgörelse ska ha samma fakta på bordet. Det handlar om rättvisa vilket är själva grunden för Energy Sourcing Technology.

Han vill också uppmärksamma både industri och offentlig sektor på de utmaningar som väntar under den samhällsomvälvande energiomställningen.

– Under de kommande fem till tio åren kommer marknaden att växa, både i volym och i komplexitet. För elinköpare som inte har byggt upp sina egna rutiner, processer och stödsystem för hantering av elaffären väntar en tuff tid, säger Magnus Kjellin.

För dig som ansvarar för inköp av el inom industri, i offentlig verksamhet eller för fastighetsbolag – läs här.

 

Mer från Energy Sourcing Technology

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Sourcing Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?