Förtydligande till nedan pressmeddelande den 1 december kl: 08:00

Försäljnings- och distributionsavtalet stipulerar ett åtagande från Telling Communication, om en minimivolym på 400 000 enheter och har ett värde på cirka 150 MSEK, enligt gällande dollarkurs.

myFC i kinesiskt mångmiljonavtal för bränslecellsladdaren JAQ

Svenska myFC och Kinas ledande mobildistributör Telling Communication har tecknat ett tvåårigt försäljnings- och distributionsavtal för bränslecellsladdaren JAQ. Om hela leveransplanen, som löper från början av 2017 till slutet av 2018, genomförs är affären värd cirka 430 MSEK. Telling har kunder som China Mobile och China Unicom, två av de största mobiloperatörerna i världen.

Försäljnings- och distributionsavtalet mellan myFC och Nanjing Tianningjun Communication Technology Co,. Ltd, dotterbolag till Telling, innefattar tre steg. Först ut var en mindre order om 1000 enheter på bränslecellsladdaren JAQ som tidigare meddelats, med leverans så snart som möjligt. Syftet med den första ordern är att introducera JAQ i de större städerna Peking, Shanghai och Guangzhou. Steg två omfattar en volymförsäljning om 400 000 JAQ-enheter för att komplettera och introducera i ytterligare städer i Kina. Den tredje delen i avtalet ska ses om en avsiktsförklaring mellan parterna och omfattar fortsatt leverans om ytterligare 900 000 enheter under 2018.

–       Intresset för grön mobil energiteknik är stort i Kina, och förståelsen för dess potential är hög. Det är självklart oerhört tacksamt att vara det enda bolaget i världen som kan erbjuda en mycket liten och kraftfull bränslecell med ett vattenbaserat bränsle, säger Björn Westerholm, VD på myFC.

–       Det är spännande att vara den första stora distributören av bränslecellsbaserade mobilladdare i inte bara Kina, utan också i hela världen. Vi räknar med utrullning i stor utsträckning genom vårt välorganiserade nätverk. Detta är också i linje med vår affärsstrategi, att främja miljövänliga och mer innovativa teknologier, säger Y Tang, Chef för mobiltillbehör på Telling Communication.

Telling är Kinas största mobildistributör och tillika landets största distributör av Apples iPhone. Med över en miljard kunder är Tellings kund China Mobile inte bara Kinas, utan också världens största mobiloperatör. Kontraktets totala leveransplan beräknas vara värd cirka 430 MSEK över leveransperioden, i dagens dollarkurs.

–       Detta är en historisk affär för oss och för hela bränslecellsbranschen, den största i sitt slag på alla sätt. Vi är mycket stolta över detta och fokuserar nu på utmaningen att snabbt skala vår verksamhet, fortsätter Björn Westerholm.

Avtalet är resultatet av myFC:s etablering i Kina tidigare i år, då myFC tillsammans med det kinesiska investmentbolaget Novel Unicorn, startade samriskföretaget myFC Asia och därmed myFC China.


För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Björn Westerholm, VD       
E-mail: bjorn.westerholm@myfc.se 
Telefon: +46 (0) 706 56 20 07

Denna information är sådan information som myFC är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 december 2016 kl. 08:00 CET.  


Följande bilagor finns för nedladdning:
PDF - Förtydligande till nedan pressmeddelande den 1 december kl: 08:00

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?