Annons

Ricoh lanserar Pro™ 8200s – en ny serie tryckpressar

Ricoh Sverige (http://www.ricoh-europe.com/), Solna, 25 november 2016  Den nya serien Ricoh Pro 8200s kan hjälpa tryckerier att hantera ett mer varierat utbud material att trycka böcker och broschyrer på. Den nya serien erbjuder fler produktionsvolymer och fler utskriftsmedier.

Dessa nya snabba tryckpressar förbättrar och utökar produktionskapaciteten för svartvitt digitaltryck. Ett bredare utbud substrat stöds och en mer kreativ produktionsmix är möjlig eftersom serien har en inline mellanarksmatare för stora volymer. Med denna kan främre och bakre omslag eller inbladningar som tryckts offset eller på en annan digitalpress infogas efter fixering, i böcker eller handböcker. Att detta kan göras inline effektiviserar produktionen avsevärt.

En annan funktion som utökar utskriftsmöjligheterna är stödet för långa ark; bannerutskrift på upp till 700 mm, och en förbättrad stapelenhet som tillåter tjockare papper.

– Serien 8200s automatiserar en mängd tillämpningar genom att eliminera manuella steg. Den stödjer ett stort utbud kostnadseffektiva tjänster och hjälper tryckerier att kunna leverera en bredare portfölj av utskriftslösningar. Den erbjuder större flexibilitet för att möta efterfrågan på snabbare handläggningstider och kortare deadlines, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG, Ricoh Sverige.

Ricoh Pro 8200s kan skräddarsys för att passa kundens behov. Användare kan använda aktiv registrering för att säkerställa en mer exakt, renare produktion. Pressen kan köras i en hastighet på 136 sidor/minut, och hålla en utskriftskvalitet på 1 200 x 4 800 dpi VCSEL på en mängd olika material, inklusive bestruken media upp till 350 g/m². Den stödjer även självkopierande papper och förtryckt media.

– Att kunna skriva ut på tjock och bestruken media för attraktiva inbladningar, använda självkopierande ark och producera banderoller hjälper tryckerier att differentiera sig och erbjuda mervärde. Hög utskriftskvalitet och flexibel produktion stödjer också flitiga produktionsmiljöer. Detta är en maskin som är anpassad för framtiden och höga produktionshastigheter, fortsätter Segelberg.

Den hållbara designen och Ricohs program för att utbilda användare att själv kunna byta reservdelar gör att drifttiden hela tiden maximeras.

Ricoh Pro 8200s premiärvisas på upplevelsecentret i Telford, Storbritannien i november och kommer att vara tillgängliga i Europa från och med januari 2017.

För ytterligare information, kontakta: 
Tommy Segelberg, Director Nordic Operations, Production Printing Business Group, Ricoh Sverige AB 
Tel: 08-621 90 08, E-post: tommy.segelberg@ricoh.se

Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige AB 
Tel: 08-734 18 64, E-post: magnus.christerson@ricoh.se

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB, www.facebook.com/RicohEurope 
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope 
Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?