Annons

The Marketing Group’s Us Subsidiary Wilkin Marketing Completes The Tactical Acquisition Of DAE Advertising

  • Tactical acquisition expands Wilkin Marketing’s advertising and marketing business and further strengthens The Marketing Group’s position in the US
  • The Marketing Group continues to attract high quality businesses and execute deals in the world’s largest digital market
  • DAE Advertising has total annualized revenues and EBITDA of approximate €4,949,978 and €959,600 respectively.
  • Purchase price of €5,757,600 with a share capital increase of approximately 1,560,325 shares for the acquisition.

Stockholm, 21 November, 2016 – THE MARKETING GROUP PLC (“the Group”), the world’s leading digital marketing and advertising agglomeration, announces that its US multi-media marketing and design subsidiary, Wilkin Marketing, based in Burlington, KY, has completed the tactical acquisition of San Francisco, CA, based DAE Advertising, Inc.

The acquisition adds a range of advertising capabilities to Wilkin Marketing’s service offering and enables it to access the large and growing market for advertising services in California. The deal marks Wilkin Marketing’s first tactical acquisition and continues the Group’s strategy of adding mature, profitable, debt-free and well-managed private businesses that strengthen its positions in key markets.

The transaction was completed at a strike price of €3.69 per share (based on a 10-day volume weighted average price). This requires the creation of 1,560,325 new ordinary shares, 75% of which are subject to a 360-day lockup period. The total number of Ordinary shares issued by The Marketing Group will increase from 34,185,911 to 35,746,236.

Commenting on the acquisition Rusty Donohoo, CEO and founder of Wilkin Marketing said: “The acquisition of DAE Advertising adds valuable advertising services to our offering and brings an impressive list of new clients to the company. Importantly it also broadens our reach into the large Californian market and increases the overall profitability of The Marketing Group.”

DAE Advertising, Inc. provides a range of advertising and marketing services including strategic planning, creative development, media planning, online marketing, website development and event management services. Clients include leading brands such as Cathy Pacific Airways, Charles Schwab & Co., Comcast, Southwest Airlines and Wells Fargo.

Jeremy Harbour, Executive Chairman of The Marketing Group added: “This acquisition demonstrates one of the clear benefits to our subsidiaries of being part of The Marketing Group, the ability to use our shares to make tactical acquisitions that help to create a more effective and cohesive client offering. The deal also demonstrates our continuing ability to identify and rapidly execute acquisitions at Group and subsidiary level, consistent with our acquisition strategy and which help to build value for our shareholders.”  

DAE Advertising
Location San Francisco, US
Turnover USD6,357,000
EBITDA USD1,566,000
Key Clients Wells Fargo Bank, Cathay Pacific Airways, Southwest Airlines, El Camino Hospital, American Association of Retired Persons, Recology, PAAWBAC, Asian Art Museum, Hong Kong Association of NCA.
Key Synergies Strategic consulting, online and direct marketing, website build and management, promotional management, event management services.
Key Executive Vicky WongPresident and CEOVicky Wong is the President and CEO of DAE Advertising. She leads new business development, strategic planning and the overall operations of agency. Vicky has more than 20 years of experience in advertising account management and consumer marketing, including a stint in Ogilvy & Mather Hong Kong where she was in charge of major international accounts such as American Express and Philips.
Website www.dae.com

This information is information that The Marketing Group plc is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out above, at 07:30am CET on 21st of November 2016.

For more information, please contact

Malcolm Robertson / Tom Evrard

Phone: +65 6831 7829 / 6831 7801

E-mail: ftiunitygroup@fticonsulting.com 

The Marketing Group in brief

The Marketing Group plc is a global marketing and advertising company that brings together a portfolio of successful and independent digital marketing businesses, each offering unique and complementary products and services. Together these businesses make up a global network offering a full suite of digital marketing and advertising services. The consolidated group supports its subsidiaries with management and coordinating activities as well as a common operating platform. The Marketing Group was incorporated in May 2015 and listed on Nasdaq First North Stockholm on 8 June 2016. Mangold Fondkommission AB, +46 8-5030 15 50, is the Company’s Certified Adviser and liquidity provider.

For more information, please visit the Company’s website www.marketinggroupplc.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från AccountorAnnons

Därför kan företag tjäna på att outsourca sin ekonomi- och löneavdelning

Funktioner för ekonomi och löner är något alla företag behöver ha på plats men det lönar sig inte alltid att axla en egen avdelning. I många fall kan företag istället tjäna på att outsourca avdelningen och frigöra tid som istället kan läggas på affären. Samtidigt säkrar man tillgången till den senaste kompetensen och tekniken. 

I en tid när många företag kämpar för att behålla sina kunder, och hitta nya, har det blivit viktigare än någonsin att lägga tid på sin affär och kapa tidsödande processer. Interna funktioner driver kostnader för både system och personal och att lägga ut sin ekonomi- och lönavdelning kan vara ett strategiskt bra val för företag som vill kunna lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR och hjälper företag att dra nytta av den senaste tekniken inom området så att de kan ligga steget före sina konkurrenter. Detta gör bolaget genom att effektivisera och automatisera kundernas flöden och arbetssätt.

– Vi är en modern, digital byrå som investerar mycket tid i att underlätta för våra kunder genom teknik som robotar och AI-lösningar som skapar en hög och tillförlitlig kvalitet. Det gör att kunderna istället kan bygga sina relationer och bättre förstå sin affär, säger Magnus Högvall, vd på Accountor.  

Helhetserbjudande 

Som en one-stop-shop inom ekonomi och lön kan Accountor bland annat sköta företags löneadministration, redovisning och elektronisk fakturahantering, men också erbjuda kvalificerad löpande rådgivning och rekrytering av personal. Att nyttja detta är en bra strategi om man vill minimera kostnader och risker, menar Magnus Högvall. 

– Genom att outsourca funktioner får ledningen och företaget mer tid att fokusera på sin verksamhet, tillgång till mer modern teknik utan att behöva göra stora investeringar eller genomföra tunga migrationsprojekt. Man får tillgång till kompetens, så inga dyra och kostnadskrävande rekryteringar behövs med allt vad överlämning och inkörning innebär. Jag skulle vilja säga att outsourcing är ett bra sätt att undvika framtida stora kostnader och risker samtidigt som det ger större möjlighet för ledningen att fokusera på att utveckla företaget och affären.

Personliga relationer i fokus

Utöver att hjälpa företag att kunna fokusera på sina kunder lägger Accountor stort värde i att bygga och bevara sina egna relationer med kunderna. Trots att de använder automatisering och AI så är konsulterna en tung del av deras erbjudande, förklarar Magnus Högvall.

– Det är i slutändan människor som upptäcker många saker och kan vara proaktiva och inga robotar kan ersätta dem. Modern teknik höjer kvaliteten och skapar en trygghet som ger en grund där relationen mellan kund och konsult kan byggas. Robotisering gör också att kostnaderna blir mycket mer förutsägbara i leveransen vilket också bidrar till ett ökat förtroende. 

– När Covid-19 började sprida sig i Sverige och vi började få daglig information om bidrag och krispaket märkte vi hur ovärderliga våra medarbetare var i stöttandet av våra kunder. De kunde förklara hur åtgärderna fungerar och användas för deras företag vilket verkligen uppskattades, avslutar han.

Läs mer  

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?