Annons

The Marketing Group Plc - Delårsrapport för perioden 1 januari – 30 september 2016

Det här är en översättning av den engelska versionen. Vid olika uppfattningar ska den engelska versionen gälla

Stockholm, 17 november 2016 – THE MARKETING GROUP PLC (“Gruppen”), världsledande inom agglomerering av världsledande marknadsföringsbolag, offentliggör finansiella siffror för det tredje kvartalet och perioden 1 januari – 30 september 2016.

Tredje kvartalet

 • Omsättning om 6 188 327 Euro*
 • EBITDA om 614 365 Euro*
 • Periodens resultat om 511 268 Euro*
 • Resultat per aktie om 1,79 Eurocent*
 • 12 nya bolag förvärvade
 • Totalt 18 helägda dotterbolag vid periodens slut
 • Totalt antal anställda uppgår till 250*

Perioden 1 januari – 30 september 2016

 • Omsättning om 8 596 496 Euro*
 • EBITDA om 1 310 047 Euro*
 • Pro-forma omsättning där alla bolag bidragit under hela perioden om 28 191 275 Euro
 • Pro-forma EBITDA där alla bolag bidragit under hela perioden om 4 381 547 Euro
 • Vinst per aktie om 3,3 Eurocent*

*Siffrorna exkluderar Astute Ltd.:s verksamheten i väntan på slutförandet av förvärvet. Skulle förvärvet av Astute Ltd. inte slutföras kommer 3 494 589 aktier att makuleras vilket minskar antalet utestående aktier till 30 691 322. Följaktligen kommer justerad vinst per aktie att öka från 3,3 Eurocent till 3,6 Eurocent.

Ordförande har ordet 

Bästa aktieägare,

Jag är glad att kunna rapportera att vi under det tredje kvartalet har fortsatt att göra strålande framsteg i att leverera vår strategi som siktar till att bygga ett ledande globalt marknadsförings- och reklambolag genom att addera ytterligare tolv nya verksamheter till gruppen. Varje förvärv förbättrade vinsten per aktie (VPA) och valdes strategiskt för att förbättra vårt tjänsteutbud och förstärka vår position på internationella nyckelmarknader.

Per den 30 september 2016 hade The Marketing Group 18 stycken dotterbolag med 31 kontor i åtta länder som levererar enastående tjänster till kunder i USA, Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland. Vårt tjänsteutbud blir mer och mer fokuserat på digitala tjänster, vilket vi tror kommer förändra marknadsförings- och reklamindustrin och som vi också ser störst efterfrågan på från våra kunder.

Våra digitala tjänster är mycket specialiserade samtidigt som variationen ökar och sträcker sig från mediehandlare och producenter till digital kommunikation, från e-inlärning till spelutveckling och från digital reklam till varumärkesutveckling.

Vi undersöker hela tiden möjligheten till samarbete och synergier mellan dotterbolagen. Detta för att öka deras individuella lönsamhet och förbättra gruppens gemensamma tjänsteutbud. Så den 15-16 september höll vi vårat första grundarmöte tillsammans med ledningen från varje dotterbolag och vår styrelse för att diskutera möjligheter till djupare samarbeten för att öka den organiska tillväxten.

Tillsättandet av Adam Graham som verkställande direktör för The Marketing Group kommer främja samarbetet mellan dotterbolagen ytterligare. Adams tillsättande, tillsammans med Mats Lundkvist som styrelseledamot och Carl Thunström som IR-rådgivare, kommer markant förstärka vår ledning, bolagsstyrningsstruktur och kommunikation.

För resterande del av 2016 planerar vi att fortsätta addera nya, lönsamma, skuldfria bolag till gruppen på samma sätt som vi har gjort hitintills. Vi har en stark pipeline av högkvalitativa, snabbväxande bolag som är redo att ansluta sig till gruppen, varav många har identifierats av Adam Graham innan hans tillsättande som VD.

Genom vår förvärvsstrategi bygger vi snabbt ett bolag som kan konkurrera med de stora globala aktörerna i termer av tjänsteutbud och geografisk räckvidd. Den här resan har bara börjat och jag känner mig övertygad om att gruppen kommer växa och skapa värde för alla våra aktieägare.

Tack alla för att ni är en del av vår resa.

Jeremy Harbour

--

Jeremy Harbour kommer hålla en investerarkonferens klockan 09.00 CET den 18 november 2016 med anledning av detta pressmeddelande, vilken nås genom följande länk: https://zoom.us/j/330287984.  

För mer information, vänligen kontakta:

Malcolm Robertson / Tom Evrard
Telefon: +65 6831 7829 / +65 6831 7801
E-post: ftiunitygroup@fticonsulting.com

Denna information är sådan information som The Marketing Group plc är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 17 november 2016 klockan 19.30 CET.

The Marketing Group i korthet

The Marketing Group plc är ett globalt marknadsföringsbolag som sammanför en portfölj av framgångsrika och oberoende digitala marknadsföringsbolag, som var och ett erbjuder unika och kompletterande produkter och tjänster. Tillsammans bildar dessa bolag ett globalt nätverk med en full uppsättning av digitala marknadsförings- och reklamtjänster. Den konsoliderade gruppen bistår dotterbolagen med vägledning, samordning, rådgivning samt en gemensam operativ plattform att verka genom. The Marketing Group bildades i maj 2015 och noterades på Nasdaq First North Stockholm den 8 juni 2016. Mangold Fondkommission AB, +46 8-5030 15 50, är bolagets Certified Adviser och likviditetsgarant.

För mer information, vänligen besök bolagets hemsida www.marketinggroupplc.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?