Annons

Spelstudion ISBIT GAMES säkrar sin expansion genom nyemission och ny styrelse

Den av Intellecta delägda spelstudion ISBIT GAMES har genomfört en riktad nyemission till riskkapitalbolaget Back in Black Capital Ltd för att säkerställa rätt resurser för fortsatt expansion.

ISBIT GAMES tar nästa steg för att tillföra bolaget ytterligare resurser i form av både nytt kapital och spelkompetens. Kapitaltillskottet sker genom en riktad nyemission om 10 084 aktier motsvarande 15 procent av aktiekapitalet till ett värde av 19,3 MSEK (2 M€) till riskkapitalbolaget Back in Black Capital Ltd som backas av bland andra Lundin-familjen och Per Brilioth. Samtidigt med den riktade nyemissionen avyttrar Markus Koos familjeföretag Kyrkudden AB 2,5 procent av sina aktier till åtta nya mindre delägare varav en är Almir Listo, Global Brand Director på Starbreeze.

Vi är mycket glada att vi har knutit till oss Back in Black Capital. Vår förhoppning är att Back in Black liksom de andra nya delägarna och en ny styrelse ska komma att tillföra både resurser och viktig spelkompetens för ISBIT GAMES fortsatta utveckling och expansion, säger Markus Koos, VD för ISBIT GAMES.

Efter den riktade nyemissionen och försäljningen av Markus Koos familjebolag Kyrkudden AB’s aktier kommer ISBIT GAMES att ägas till 54,4% av River, ett dotterbolag till Intellecta, 15,6% av Kyrkudden AB, 15% av Back in Black Capital Ltd, 12,5% av Unknown AB och 2,5% av åtta nya delägare.

Efter nyemissionen är Intellectas ägarandel i ISBIT GAMES 38,1 procent av aktiekapitalet. Detta motsvarar ett värde på cirka 49 MSEK eller 10,79 SEK per Intellecta-aktie.

En ny styrelse för ISBIT GAMES, med representanter för de nya delägarna, kommer att föreslås från och med den 1 januari 2017 i samband med en extra bolagsstämma.

För information, vänligen kontakta:

Yann Blandy, vd och koncernchef, 0707-16 17 31, yann.blandy@intellecta.com

Denna samt tidigare releaser finns på www.intellecta.com/investerarinformation/pressmeddelanden/

Informationen är sådan som Intellecta AB kan vara skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 november 2016, kl. 08.10.

ISBIT GAMES har sedan starten 2014 lanserat flera framgångsrika spel som bland andra Batterijakten-serien och First Person Lover, som av PewDiePie utnämndes till ”the most fabulous game in the Universe”. ISBIT ISBIT GAMES senaste spel Warpshift har uppmärksammats både av press och användare och har blivit framlyft av Apple i 137 länder. 

Om ISBIT GAMES 

Isbit Games grundades av en samling spelentusiaster med många års erfarenhet av spel och digital kommunikation. Kombinationen har skapat ett unikt team med målet att utmana och förnya spelmarknaden. Isbit Games är en del av Intellecta-koncernen. Ladda ner Warp Shift från Apple App Store eller från Google Play Store. www.isbitgames.com 

Om Intellecta 

Intellecta-koncernen omfattar ledande konsultbolagen, Bysted AB, FFW Group, Hilanders Advertising AB, Intellecta Corporate AB, ISBIT GAMES AB, Rewir AB, River Cresco AB, Tomorrow Ltd, Unreel AB och Wow Events AB. Koncernen har cirka 560 medarbetare och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Österrike, Bulgarien, Moldavien, Ukraina, USA, Brasilien, Vietnam och Kina. Intellecta är noterat på NASDAQ OMX Stockholm. www.intellecta.com 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från K2AAnnons

Vill leda fastighetsbranschen med skarpa hållbarhetsmål

Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.
Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.

Det går att göra lönsamma affärer utan att tumma på hållbarhetsmålen. Det menar fastighetsbolaget K2A som riktat in sig på Svanenmärkta hus och låter klimatfrågorna leda vägen framåt. Företaget har redan tuffa hållbarhetskrav, men siktar ännu högre.

Med en ny hållbarhetschef på plats vill fastighetsbolaget K2A fortsätta pusha gränserna för sitt hållbarhetsarbete – trots att man redan nu ligger i framkant. Företaget har en hög andel miljöcertifierade fastigheter, och var dessutom först i världen med att få sina aktier grönklassade av forskningsinstitutet CICERO Shades of Green.

– Detta innebär att en oberoende part har bedömt att K2A:s kapitalflöden och investeringar är i linje med en koldioxid- och klimatresilient framtid. Vi är väldigt stolta över våra gröna aktier som visar att vi vill accelerera vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin, hållbarhetschef på K2A.

K2A är det enda bolaget i världen som har en tredelad grön finansiering, där de gröna aktierna är en del och gröna lån och obligationer är två andra. Företaget har själv kontroll över hela värdekedjan – från produktionen av Svanenmärkta lägenhetsvolymer i trä, till långsiktigt ägande och förvaltning av färdigställda bostäder.

– Fördelen med att äga hela processen är att vi har full kontroll på materialflöden och aktivt kan reducera vår klimatpåverkan i varje steg av värdekedjan. Det gör det möjligt att ha ett långsiktigt arbetssätt som är hållbart både miljömässigt och finansiellt över tid, säger Karina Antin.

För K2A innebär hållbarhet inte bara satsningar för att kvalitetssäkra byggprocessen och minska klimatpåverkan, utan företaget tar också ett socialt ansvar och har som målsättning att ha de mest välmående hyresgästerna. Vi vill att samhället som påverkas av vår verksamhet också ska gynnas av den.

– Allt fler kommuner tar hållbarhetsaspekten i beaktande vid fördelning av mark och kraven på byggaktörer kommer att öka. Inom kort ser vi att hållbarhet i den här branschen är do or die, säge Karina Antin.

Många företag har i dag som målsättning att ha netto-noll utsläpp av växthusgaser år 2030. K2A vill gå längre än så och satsar på att bli klimatpositiva innan 2030.

– Vi kommer att sätta ännu vassare hållbarhetsmål framöver, och vi vill nå dit utan att behöva köpa utsläppsrätter. Vi ser redan nu att vi kan göra lönsamma affärer utan att tumma på vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin.

Fakta om K2A 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget, äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. K2A är det första bolaget i världen med gröna aktier. Kontakt: info@k2a.se 

Läs mer om K2A:s viktiga och hållbara arbete här

 

Mer från K2A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med K2A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?