Annons

Flytta till soliga Spanien och spara 50 000 kronor av pensionen varje år. Och gör en god investering för framtiden på samma gång

Det finns många bra skäl för att köpa ett hus eller en lägenhet i Spanien för åren som pensionär. Först och främst ett fantastiskt liv i solen, med en avslappnad umgängesstil i ett klimat som tar fram det bästa hos soltörstande svenskar. En fastighet i Spanien är också en bra investering med priser på uppgång, levnadskostnaderna är lägre och med det spanska skattesystemet får man kvar mycket mer av pensionen varje månad.

Barcelona, Spanien –  1 augusti 2016: Låt oss börja med skattefördelarna. Vårt exempel är ett par med en allmän pension på 16 000 kronor var och därutöver 5 000 respektive 8 000 i ITP. De skulle få betala 30,4 % skatt i Sverige. I Spanien betalar de bara 20 %, vilket innebär att paret sparar ungefär 56 000 kronor per år. Utöver detta dessutom lägre levnadskostnader, som innebär en substantiell förbättring av levnadsvillkoren. 

-        ”Vi har hjälpt många människor att göra den här stora förändringen i sina liv” säger Björn Månsson, marknadschef på TM Grupo, en av Spaniens största och mest välrenommerade byggherrar.

-        ”Det är inte lätt att navigera genom ett nytt juridiskt landskap när man köper en fastighet, men det är vårt jobb att göra det lätt.” När du gör en så stor förändring i ditt liv är administration och byråkrati det minsta du ska behöva tänka på. Det uppskattas verkligen mycket att vi tar hand om allt det där.” 

Inte konstigt att så många svenskar investerar i en ”solig pensionärstillvaro”. Faktiskt gick 28 % av TM Grupos totala internationella försäljning till svenskar över 60 år.

Låt oss nu se litet på investeringen.

Sedan finanskrisen, när fastighetsvärdena nådde botten, har den positiva trenden med ökande priser blivit starkare. Under de senaste 12 månaderna har priserna ökat med 6,3 % och ligger nu, enligt Instituto Nacional de Estadistica (Spaniens nationella statistikinstitut) på en nivå av c:a 1 600 EUR/m2 (15 200 SEK). Det är den största ökningen sedan ”fastighetsbubblan” sprack 2007.

Experter anser nu att detta är ett tydligt tecken på att fastighetsmarknaden håller på att återhämta sig. I år har den allmänna prisnivån på fastigheter ökat i hälften av de viktigaste kuststäderna enligt TINSA, ett företag som arbetar med fastighetsvärdering och konsultverksamhet.

Samma experter förutser att fastighetsvärdena kommer att stabiliseras under de närmaste månaderna, för att sedan börja öka igen. Därför är just nu den perfekta tiden för att investera.

Så, vad gör att du kan betala skatt i Spanien i stället för i Sverige? De svenska skattemyndigheterna anser att du faktiskt måste bo i Spanien under större delen av året - och det gäller även för din familj. Det är också nödvändigt att du inte arbetar eller driver ett företag i Sverige, eller har en permanent lägenhet eller hus i Sverige.

Om TM Real Estate Group

Det spanska fastighetsbolaget TM Real Estate Group grundades 1969 och har specialiserat sig på byggnation av stora bostadsområden på Medelhavskusten – i Alicante, Murcia, Almería, Málaga och Mallorca – samt även internationella projekt i både Mexiko och Brasilien. Via TM Real Estate Groups pålitliga och professionella team av experter erbjuder man fastigheter i några av Spaniens mest charmerande städer och byar till konkurrenskraftiga priser. Företaget drivs från huvudkontoret i Torrevieja (Alicante) och har försäljningskontor i Madrid, Murcia, Albacete, Mallorca, Almería och Alicante och är, via avtal och partnerskap, representerade i över 16 länder världen över. TM har mer än 15 000 familjer boende i sina fastigheter, från Costa Blanca, Costa Almería, Mallorca till Mexico, och har idag fyra nya projekt på gång, varav det största, Mar de Pulpí, kommer att omfatta över 3000 fastigheter när det är klart.

TM:s fastighetspriser börjar på 73,000€ (800.000 kronor). För mer information om köp av fastighet av TM Real Estate, kontakta gärna vårt försäljningsteam på 0800 088 51 49 eller besök oss på www.tmgrupoinmobiliario.com

TM tilldelades 2013 priset som bästa byggherre i Europa och Storbritannien för fjärde året i rad, av Association of International Property Professionals (AIPP), och har även agenter i flera europeiska städer.

KONTAKT

BRANDPRO.360Pontus NyströmPR-ansvarig+46 734 053 053pontus.nystrom@brandpr.se TM Real Estate GroupChelo MompóKommunikationschef+34 965712011 mmompo@tmgrupoinmobiliario.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?