Annons

THE MARKETING GROUP APPOINTS ADAM GRAHAM AS CEO

  •  Adam Graham adds significant agency management experience to The Marketing Group
  •  Strategic move greatly strengthens the executive team and corporate governance commitment

Stockholm, 2nd November, 2016 – THE MARKETING GROUP PLC (“the Group”), the world’s leading digital marketing and advertising agglomeration, announces the appointment of Adam Graham as CEO and Executive Director, effective immediately.

Adam has over 15 years’ experience leading and growing innovative digital marketing and advertising agencies. At The Marketing Group Adam will be responsible for increasing collaboration, partnership and synergies between subsidiary businesses to create a more effective and cohesive client offering. He also brings with him an identified pipeline of high quality, fast growth agencies that could be added to the Group.

Jeremy Harbour, Executive Chairman, The Marketing Group plc comments: “The Board is pleased to welcome Adam Graham to The Marketing Group as our CEO, strengthening our leadership team and corporate governance infrastructure. His experience building and managing digital agencies, together with his industry knowledge and relationships, will be immensely valuable to The Marketing Group. We are confident the company will continue to grow from strength to strength with his vision and guidance.”

Adam served as CEO of Weapon7, a digital communications agency within Omnicom’s BBDO, between 2011 and 2013. Prior to that he co-founded and served as Managing Director of Saint, the digital arm of WPP’s Rainey Kelly Campbell Roalfe/Y&R, which won Revolution’s and NMA's creative agency of the year Awards in 2011. Earlier in his career Adam founded the e-marketing agency 3w Media in the UK and was among the pioneers of internet radio, with the founding of iChoose Radio in 1998.  

Adam joins The Marketing Group from Cact.us, a leading UK-based agency growth consultancy, where he is Managing Consultant. He is also Chair of the British Interactive Media Association and has previously been a council member of the British Advertising Association and the Institute for Practitioners of Advertising.

Adam Graham added: “I am delighted to have joined The Marketing Group as CEO. By bringing together a collaboration of innovative digital agencies under one group we are rapidly creating a company that can compete with the major global networks in terms of service offering and geographical reach. I now look forward to supporting the Group’s continuing growth through our ambitious acquisition strategy of adding mature, profitable, debt-free businesses that build shareholder value and deliver outstanding results for our clients.”

Jeremy Harbour will be hosting an Investor Webinar with Adam Graham at 9am CET on 3rd November 2016 in regards to this press release, with the link below: https://zoom.us/j/799815977

For more information, please contact

Malcolm Robertson / Tom Evrard

Phone: +65 6831 7829 / 6831 7801

E-mail: unitygroup@fticonsulting.com 

This information is information that The Marketing Group plc is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out above, at 7am CET on 2nd of November 2016. 

The Marketing Group in brief

The Marketing Group plc is a global marketing and advertising company that brings together a portfolio of successful and independent digital marketing businesses, each offering unique and complementary products and services. Together these businesses make up a global network offering a full suite of digital marketing and advertising services. The consolidated group supports its subsidiaries with management and coordinating activities as well as a common operating platform. The Marketing Group was incorporated in May 2015 and listed on Nasdaq First North Stockholm on 8 June 2016. Mangold Fondkommission AB, +46 8-5030 15 50, is the Company’s Certified Adviser and liquidity provider.

For more information, please visit the Company’s website www.marketinggroupplc.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?