ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Audi förbereder för tillverkning av elbilar

  • Storskalig tillverkning av elbilar i Bryssel redan 2018
  • Martorell (Spanien) och (Győr) Ungern förbereds för nya modeller
  • Audis vd Rupert Stadler: ”Vi höjer effektiviteten och samlar viktig nyckelkompetens”

Om två år lanserar Audi sin första helt eldrivna bil. Nu förbereder företaget sin fabrik i Bryssel för både produktionen av den kommande eldrivna sportsuven och för egen batteritillverkning. Samtidigt flyttas produktionen av Audi A1 till Martorell i Spanien och Audi Q3 till Ungern. - Vi höjer effektiviteten vid alla anläggningar och skapar nya synergier, säger Rupert Stadler, vd Audi AG.

  • Storskalig tillverkning av elbilar i Bryssel redan 2018
  • Martorell (Spanien) och (Győr) Ungern förbereds för nya modeller
  • Audis vd Rupert Stadler: ”Vi höjer effektiviteten och samlar viktig nyckelkompetens”

Om två år lanserar Audi sin första helt eldrivna bil. Nu förbereder företaget sin fabrik i Bryssel för både produktionen av den kommande eldrivna sportsuven och för egen batteritillverkning. Samtidigt flyttas produktionen av Audi A1 till Martorell i Spanien och Audi Q3 till Ungern. - Vi höjer effektiviteten vid alla anläggningar och skapar nya synergier, säger Rupert Stadler, vd Audi AG.

Audis kommande eldrivna sportsuv ska tillverkas vid företagets produktionsanläggning i Bryssel, där också bilens batteri ska byggas. Den nya elbilen baseras till stora delar på konceptstudien Audi e-tron quattro concept som debuterade på bilsalongen i Frankfurt 2015. Under den aerodynamiska karossen finns tre elmotorer som hämtar kraften från ett högeffektivt batteri, och som ger suven maximal sportighet, körglädje och effektivitet. Med en räckvidd på mer än 50 mil och med extremt snabbladdande batteri är den utvecklad för att kunna användas utan att inkräkta på körbarheten.

Produktionsanläggningen kommer också ha egen tillverkning av batterier. Därigenom kommer Brysselanläggningen att bli en nyckelanläggning för framtidens elektriska mobilitet hos hela Volkswagen-koncernen.

– Det här ger oss möjligheter att skapa ytterligare synergier inom Volkswagen Group och samla nyckelkompetens, säger Rupert Stadler, vd på Audi AG.

I samband med att anläggningen i Bryssel förbereds för framtidens elbilar flyttas nuvarande produktion av Audi A1 till Martorell i Spanien. Där byggs i dag Audi Q3 som därmed flyttas till anläggningen i Győr i Ungern, där A3 Sedan, A3 Cabriolet, TT och TT Roadster redan tillverkas. Flyttarna säkrar framtida jobb och förstärker internationaliseringen av produktionen.

– Den nya modelldistributionen kommer att öka vår produktionseffektivitet och stärka samtliga involverade anläggningar, förklarar Rupert Stadler.

Är du journalist och önskar ytterligare information, kontakta: Irene Bernald, informationschef Audi Sverige, 08-553 865 00 eller 070-538 65 51.  

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och sålde drygt 1 803 250 nya bilar 2015. Företaget omsatte 53,8 miljarder euro 2014 och har över 80 000 medarbetare runt om i världen. Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i Tyskland (Ingolstadt och Neckarsulm), Ungern, Spanien, Kina, Brasilien, Belgien, Slovakien, Ryssland, Indonesien och Indien. Företaget kommer även börjat tillverka bilar i Mexico 2016. Mellan 2015 och 2019 planerar Audi att investera ca 24 miljarder euro i primärt nya produkter och hållbar teknik. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och quattro GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Audi förbereder för tillverkning av elbilar

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies