1515

arvato rekryterar Christer Pettersson som ny Head of E-commerce

arvato Financial Solutions ökar sin satsning på e-handel och har rekryterat Christer Pettersson som Head of E-Commerce. Han kommer närmast från en tjänst som Nordic E-commerce Manager på researrangören Apollo, men har tidigare även varit onlinechef på Eniro i Sverige och marknadschef för tidningen Internetworld och IDG:s konsumentvarumärken.

arvato Financial Solutions ökar sin satsning på e-handel och har rekryterat Christer Pettersson som Head of E-Commerce. Han kommer närmast från en tjänst som Nordic E-commerce Manager på researrangören Apollo, men har tidigare även varit onlinechef på Eniro i Sverige och marknadschef för tidningen Internetworld och IDG:s konsumentvarumärken.

Christer har en civilekonomexamen från Stockholms universitet och en lång och gedigen erfarenhet från såväl e-handel och konsumentförsäljning, som digital marknadsföring och digital transformation. Han är också aktiv som skribent och har skrivit två böcker om internet och sökmarknadsföring samt skriver löpande om e-handel och datadrivet på Dagensanalys.se. Christer Pettersson ersätter Sofia Bertills som gått till en vd-befattning på Rapunzel of Sweden.

-- Christer har en gedigen kunskap och erfarenhet från kundsidan och är en profil inom e-handel. Det är en strategiskt viktig rekrytering för arvato och ett led i vår utökade satsning på e-handel, säger Dennis Blennskog, vd på aravato.

arvato har redan i dag ett av de starkaste erbjudandena på den nordiska marknaden för betallösningar till e-handeln. Bolaget lanserade nyligen betalningsplattformen AfterPay på den nordiska marknaden och genom en stark lokal närvaro där samt i Tyskland och Holland, finns en kunnig partner vid både etablering och försäljning i utlandet.

- Att driva utvecklingen inom E-commerce på arvato känns som en otroligt spännande utmaning. Jag brinner för e-handel, omnichannel och konverteringsoptimering, så det känns verkligen oerhört stimulerande att få chansen att vara med på arvatos resa nu när man rejält ökar sin satsning inom e-handeln, säger Christer Pettersson.

Christer Pettersson har tillträtt tjänsten.

Om arvato:

arvato Financial Solutions är en global leverantör av finansiella tjänster och dotterbolag till arvato AG, en del av Bertelsmann SE & Co. KgaA. Företaget har omkring 7 000 anställda i 22 länder, däribland en stark närvaro i Europa, USA och Asien. arvato Financial Solutions erbjuder professionella outsourcingtjänster (Finance BPO) som fokuserar på kassaflödet i alla faser av kundernas livscykel – från riskhantering och fakturering till hantering av gäldenärer, försäljning av fordringar och inkassotjänster. Vi har runt 10 000 kunder, vilket gör oss till Europas tredje största integrerade leverantör av finansiella tjänster – och den enda finansiella samarbetspartnern du behöver.

För mer information:

Dennis Blennskog, VD.

Tel: 0340 - 59 62 78

E-post: dennis.blennskog@arvato.com

Christer Pettersson, Head of E-Commerce.

Tel: 0340 - 66 44 00

Mobil: 070 - 362 33 11

E-post: christer.pettersson@arvato.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?