1515

Ricoh listas av Dow Jones hållbarhetsindex för tredje året i rad

Dow Jones hållbarhetsindex (DJSI) jämför företag som presterar bra ur hållbarhetssynpunkt och Ricoh har nu fått branschens bästa betyg i fyra kategorier.

Dow Jones hållbarhetsindex (DJSI) jämför företag som presterar bra ur hållbarhetssynpunkt och Ricoh har nu fått branschens bästa betyg i fyra kategorier.

Stockholm 28 september 2015 - Ricoh har för tredje året i rad listats av Dow Jones hållbarhetsindex (DJSI) och utsetts som branschbäst i fyra kategorier; ”Innovation Management”, ”Privacy Protection”, ”Environmental Policy/Management System” och ”Climate Strategy”.

DJSI består av Dow Jones och RobecoSAM Group, och de var först med att bedöma globala företags hållbarhetsarbete utifrån miljö, social och ekonomisk prestanda. Utvärderingsprocessen anses vara bland den mest noggranna i världen gällande antal frågor och vilken djupgående informationen som efterfrågas.

I år granskade DJSI 2 500 företag världen över och endast 317 företag kvalificerade sig till DJSI:s världsindex. Ricoh utsågs till hållbarhetsledande i branschen Datorer, kringutrustning och kontorselektronik. I den branschen valdes sju företag ut bland 30 nomineringar. Utöver att ha kvalificerat sig till världsindexet valdes Ricoh även in på indexet för Asien och Stillahavsregionen.   

Mer information och Ricohs globala miljöarbete finns här, och mer information om Ricoh Sveriges CSR-arbete finns här.

För ytterligare information, kontakta: 
Nina Palm, Compliance & CSR Coordinator, Ricoh Sverige AB 
Tel: 08-734 19 26, e-post: nina.palm@ricoh.se 

Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige AB
Tel: 08-734 33 00, E-post: magnus.christerson@ricoh.se

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB, www.facebook.com/RicohEurope    
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope    
Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press

| About Ricoh | 
Ricoh is a global technology company specializing in office imaging equipment, production print solutions, document management systems and IT services. Headquartered in Tokyo, Ricoh Group operates in about 200 countries and regions. In the financial year ending March 2015, Ricoh Group had worldwide sales of 2,231 billion yen (approx. 18.5 billion USD).

The majority of the company's revenue comes from products, solutions and services that improve the interaction between people and information. Ricoh also produces award-winning digital cameras and specialized industrial products. It is known for the quality of its technology, the exceptional standard of its customer service and sustainability initiatives.

Under its corporate tagline, imagine. change. Ricoh helps companies transform the way they work and harness the collective imagination of their employees. For further information, please visit: www.ricoh.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?