1515

Utökat samarbete mellan Max och Samhall

Ett nytt serviceavtal har tecknats mellan familjeägda Max Hamburgerrestauranger AB och Samhall AB. Avtalet, som sträcker sig över de kommande 5 åren, innebär att Samhall bland annat ansvarar för lokalvård med tillhörande kringtjänster samt yttre fastighetsskötsel vid Max restauranger runt om i Sverige. Avtalet innebär också att Max vid framtida rekryteringsbehov ska fortsätta att rekrytera medarbetare från Samhall.

Ett nytt serviceavtal har tecknats mellan familjeägda Max Hamburgerrestauranger AB och Samhall AB. Avtalet, som sträcker sig över de kommande 5 åren, innebär att Samhall bland annat ansvarar för lokalvård med tillhörande kringtjänster samt yttre fastighetsskötsel vid Max restauranger runt om i Sverige. Avtalet innebär också att Max vid framtida rekryteringsbehov ska fortsätta att rekrytera medarbetare från Samhall.

Samarbetet mellan Max och Samhall etablerades år 2002 och har sedan dess vuxit i omfattning. Idag arbetar över 700 av Samhalls medarbetare i någon av Max 102 restauranger. Utöver att anlita Samhall för fastighetsskötsel och renhållning rekryterar Max också personal till restaurangernas drift från Samhall.

Sedan det att samarbetet inleddes har närmare 150 av Samhalls medarbetare fått en fast anställning på Max. Det nya samarbetsavtalet sträcker sig fram till 2020 års utgång och innebär att de båda företagen nu fördjupar sitt samarbete ytterligare.

– Vi är stolta över att fortsätta samarbeta med Samhall de kommande fem åren. Ett samarbete som vi hoppas ska skapa fler fasta anställningar åt kompetenta personer som tyvärr står utanför arbetsmarknaden. Vi arbetar efter en modell där vi alltid skräddarsyr en arbetsbeskrivning utefter våra medarbetares förutsättningar. Jag hoppas att vi kan inspirera fler företag att tänka och göra så, säger Christoffer Bergfors, VVD Max.

– I Max har vi en samarbetspartner som delar våra värderingar och vår strävan mot ett mer hållbart samhälle. Genom samarbetet får hundratals av våra yrkeskunniga medarbetare möjlighet att gå från utanförskap till en arbetsgemenskap samtidigt som vi stärker och utvecklar Samhall som en av landets ledande service- och tjänsteleverantörer, säger Monica Lingegård, VD på Samhall.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alexandra William-Olsson, PR-ansvarig på Max Hamburgerrestauranger AB
Tel: 070-656 00 69
Mail: alexandra.william-olsson@max.se

Albin Falkmer, informationschef på Samhall AB
Tel: 070-509 72 06
Mail: albin.falkmer@samhall.se

 
 

Om Max Hamburgerrestauranger AB

Max är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Sedan starten 1968 har 115 restauranger öppnats, varav tre i Norge, en i Danmark, en i Al Ain, fyra i Abu Dhabi och fyra i Dubai. Max vision är att bli världens bästa hamburgerkedja. Vägen dit är att vara ett företag som gör gott. Det gäller hamburgarna som ständigt vinner smaktester, men lika mycket det samhälle där företaget verkar. Menyn har både nyckelhålsmärkta måltider och GI-burgare. Hela verksamheten, från bondens gård till gästens bord, klimatkompenseras till +100 % genom trädplantering i Afrika och all mat är märkt efter hur mycket koldioxid den släpper ut. Hållbarhetsarbetet handlar även om att ta till vara på mänskliga resurser, och Max arbetar aktivt med att öka mångfalden bland sina anställda genom att systematiskt rekrytera personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Max har cirka 3 500 anställda och en omsättning över 2 MKR år 2014. www.max.se

Om Samhall AB

Samhall är en av Sveriges största serviceleverantörer. Företaget har 23 000 medarbetare på cirka 200 orter och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen cirka sju miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag. Samhall utsågs 2015 till Europas mest hållbara företag i European Business Awards.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?