1515

Svenska Zinzino fortsätter att växa internationellt med etablering i Kanada

 Zinzino AB (publ), ett av de ledande direktförsäljningsbolagen inom funktionell mat och kaffe, fortsätter att växa internationellt. Kanada blir den 13:e marknaden som Zinzino går in på, och förväntningarna är stora. 
– Vi har en hög geografisk etableringstakt som ligger helt i linje med vår expansionsstrategi där vi har tagit fram en modell som gör att vi snabbt kommer igång på de marknader som vi bestämmer oss för att gå in på, säger Dag Bergheim Pettersen, vd på Zinzino AB.

 Zinzino AB (publ), ett av de ledande direktförsäljningsbolagen inom funktionell mat och kaffe, fortsätter att växa internationellt. Kanada blir den 13:e marknaden som Zinzino går in på, och förväntningarna är stora. 
– Vi har en hög geografisk etableringstakt som ligger helt i linje med vår expansionsstrategi där vi har tagit fram en modell som gör att vi snabbt kommer igång på de marknader som vi bestämmer oss för att gå in på, säger Dag Bergheim Pettersen, vd på Zinzino AB.

Zinzino, som listades på Nasdaq First North i december 2014, har lagt stort fokus på att säkerställa verksamheten för fortsatt expansion. Tidigare under året förvärvade bolaget Zinzino Faun Pharma AS och BioActive Foods AS, vilket har gjort att man nu kontrollerar hela kedjan från forskning och utveckling till produktion och analys. Det har medfört lägre kostnader och större kontroll som skapar positiva synergier genom hela kedjan till slutkonsument. 

– Med de förutsättningar vi har nu kan vi skapa tillväxt i den takt som vi tänkt oss genom geografisk expansion och dessutom öka antalet kunder på varje marknad som vi arbetar på. Dessutom kan vi fortsätta att utveckla de produkter vi har och samtidigt presentera riktigt spännande produktnyheter, säger Dag Bergheim Pettersen. 

Kanada är en marknad som är en naturlig förlängning av den etablering Zinzino gjorde i USA under 2014. I samband med lanseringen öppnade Zinzino ett administrativt kontor i USA. Kontoret kommer även att ansvara för Kanada och tack vare lärdomarna från lanseringen i USA tror bolaget på en relativt enkel etablering där man snabbt ska kunna vara aktiva och börja sälja sina produkter. 

– Vi ser mycket fram emot att öppna i Kanada under hösten har vi dessutom planer på att öppna på fler marknader, säger Dag Bergheim Pettersen.

För mer information vänligen kontakta: 
Dag Bergheim Pettersen, VD, Zinzino, tfn +47(0) 93 22 57 00
Fredrik Nielsen, CFO Zinzino, tfn +46 (0) 707 900 174
Bilder för fri publicering kontakta:
Anders Ekhammar, tfn +46 (0) 707 462 579 

www.zinzino.se

Zinzino AB är ett av de ledande direktförsäljningsbolagen, representerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Litauen, Lettland, Estland, Polen, Holland och USA. Zinzino marknadsför och säljer produkter inom två produktlinjer; Zinzino Health, med fokus på långsiktig hälsa, och Zinzino Coffee, bestående av espressomaskiner, kaffe, te och tillbehör. Vi erbjuder kunderna produkter där kvalitet, miljö, hälsa och en känsla av vardagslyx står i centrum. Våra värderingar präglas av hög kvalitet, närhet till kunden och fokus på aktiv produktutveckling. Produkterna marknadsförs via direktförsäljning. Zinzino äger det norska kunskapsföretaget BioActive Foods AS och forsknings- och produktionsenheten Faun Pharma AS. Sedan år 2005 är Zinzino generalagent för det fransk-belgiska kaffehuset Rombouts & Malongo. Idag har Zinzino ett 90-tal anställda i koncernen. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, ett kontor och en fabrik i Oslo med omnejd, ett kontor i Florida, USA, samt ett kontor i Helsingfors, Finland.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?