1515

LKAB köper it som tjänst av Atea

Atea har tecknat avtal med LKAB om drifttjänster. Det innebär att Atea tar över ansvaret för LKAB:s it-arbetsplatsmiljö och att medarbetarna kan arbeta säkert och effektivt, oavsett var de befinner sig och oavsett om de arbetar från dator, mobil eller platta. 

Atea har tecknat avtal med LKAB om drifttjänster. Det innebär att Atea tar över ansvaret för LKAB:s it-arbetsplatsmiljö och att medarbetarna kan arbeta säkert och effektivt, oavsett var de befinner sig och oavsett om de arbetar från dator, mobil eller platta. 

– Vi är glada över möjligheten att vara med och utveckla och leverera it som tjänst som ett effektivt stöd i LKAB:s affärer, säger Carl-Johan Hultenheim, vd för Atea Sverige. 

I Ateas leverans ingår arbetsplatstjänster, drift- och supporttjänster för hårdvara och applikationer, support och livscykelhantering. Leveransen kommer att ske på ett antal orter både i Sverige och utomlands där LKAB har verksamhet.

– Sedan början av året har Atea kontor i Kiruna. Vi har anställt ett antal specialister och kommer nu rekrytera ytterligare personal. Vi ser ett stort tryck från regionens kunder när alltfler företag och organisationer söker digitala lösningar som underlättar verksamheten, säger Michael Strömbäck, platschef Atea Luleå och Kiruna.

Avtalet mellan Atea och LKAB är på tre år med möjlighet till förlängning i totalt ytterligare två år.

För mer information, kontakta:

Michael Strömbäck, platschef Atea Luleå och Kiruna, 0703-41 47 27 michael.stromback@atea.se
Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige, 046-16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se

Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Vi bistår våra kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns vi nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr med ca 1 900 medarbetare. För mer information, besök www.atea.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande Atea LKAB 20150914

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?