1515

Nyhetstjänsten NeuroStock expanderar och byter namn till BioStock

Idag byter nyhets- och analystjänsten NeuroStock namn till BioStock. Namnbytet markerar starten på en expansion med syftet att skapa en samlingsplats för nyheter med bredare fokus på den nordiska life science-marknaden.

Idag byter nyhets- och analystjänsten NeuroStock namn till BioStock. Namnbytet markerar starten på en expansion med syftet att skapa en samlingsplats för nyheter med bredare fokus på den nordiska life science-marknaden.

NeuroStock startades hösten 2014 och har på kort tid byggt upp en betydande bas med läsare som följer bioteknik- och läkemedelsbranschen med stort intresse. Genom att lyfta fram nyheter om utvalda bolag samt analysera och berätta om deras projekt och verksamheter på ett transparent och lättillgängligt sätt har NeuroStock vunnit gillande hos såväl investerare som bolagen i denna sektor. Sedan den första artikeln publicerades i höstas har NeuroStock.se haft över 200 000 visningar och besökarantalet växer för varje månad. 

- Den nordiska forskningsindustrin befinner sig sedan en längre tid i en mycket stark tillväxtfas, och vi ser att intresset för bolag inom life science fortsätter att öka. Den positiva respons vi fått från våra läsare och från branschkollegor ger oss god grund att nu utveckla verksamheten och bredda vårt utbud till att omfatta fler bolag, vilket namnbytet också indikerar. Vi utvärderar även ett antal möjliga samarbeten med andra aktörer i branschen inom olika områden, allt i syfte att tillföra våra läsare ännu mera värde, säger Jonas Söderström, redaktör och ansvarig utgivare på BioStock. 

Många företag i life science-sektorn bedriver komplexa verksamheter, vilket ställer höga krav på bolagens kommunikation med marknaden. BioStock är en nischad kanal där bolagen kan nå ut med nyheter, analyser och även finansieringserbjudanden till en relevant målgrupp. Målsättningen är att göra BioStock till en naturlig informationsplattform för bolag, aktieägare, investerare och andra intressenter. 

Martin Lind, analysansvarig på BioStock, ser fram emot att från och med i höst kunna erbjuda BioStocks läsare en bredare analysbevakning som omfattar betydligt fler bolag. 

- Vi har länge planerat att kunna erbjuda våra läsare en ökad bevakning av den nordiska life science-marknaden. Vi har fått mycket positiv feedback för det material vi publicerat under året, inte minst har söndagsintervjuerna och analyserna varit populära. Vårt mål har hela tiden varit att göra begripliga och transparenta analyser som också riktar sig till aktiesparare och investerare som kanske inte har spetskompetens inom medicin och forskning. 

Arbetet med de nya tjänsterna pågår och under hösten kommer BioStock att succesivt kunna erbjuda våra läsare och prenumeranter en bredare bevakning och ett större utbud av information och analyser av såväl specifika bolag som branschen i stort. 

För ytterligare kommentarer, förfrågningar om BioStocks tjänster eller för att boka intervju, kontakta Jonas Söderström, redaktör och ansvarig utgivare BioStock.

Jonas Söderström
Redaktör & Ansvarig utgivare BioStock

Stora Södergatan 8A, 222 23 Lund
Tel: +46 (0)706 52 42 72
Webb: biostock.se
E-post: js@biostock.se

BioStock är en nyhets- och analystjänst vars syfte är att samla och presentera nyheter, information och analyser om nordiska bolag inom Life Science.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?