1515
Annons

Cair™ selected by Jet Aviation Basel for three VIP cabin interiors.

Nyköping August 24 , 2015, – Jet Aviation Basel has selected the Cair™ humidification system by CTT Systems, for installation in three VIP private business jets — a BBJ3, an A330-200 and an A319 aircraft . 

Nyköping August 24 , 2015, – Jet Aviation Basel has selected the Cair™ humidification system by CTT Systems, for installation in three VIP private business jets — a BBJ3, an A330-200 and an A319 aircraft . 

“CTT is very pleased to receive these new orders from Jet Aviation Basel. We are delighted to continue working with Jet Aviation Basel and very excited that they selected our CairTM system to support enhanced cabin comfort and passenger well-being in these three prestigious VIP Completions projects, says Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing of CTT Systems.

We know the CairTM humidification system to be effective and reliable and have always enjoyed good collaboration with CTT Systems,”said Jeremie Caillet, director of Project Management at the Jet Aviation Basel Completions Center. “We look forward to working with them again on these exciting new projects.”

Jet Aviation Basel is a world-renowned completions and maintenance center employing more than 1,600 professionals. The facility has in-house design and engineering departments, along with on-site cabinetry, upholstery, sheet metal, composite and paint shops. The organization is capable of outfitting jets as large as an Airbus A380 or the Boeing 747-8 series and has already completed numerous Airbus ACJ319, ACJ320, ACJ330, ACJ340 and Boeing B737, B757 and B747-400 aircraft. Jet Aviation Basel also provides aircraft maintenance and repair services for a wide variety of business jets. It is a factory approved service center by Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault, Embraer and Gulfstream. The location also holds a jet aircraft repair station rating by the FAA #QV1Y440K, and the EASA #CH.145.0232 in addition to approval certificates of 21 other national aviation authorities.

About CTT SYSTEMS

Cair™ is the leading cabin humidification system maintaining the relative humidity above 20% without causing condensation. The cabin air in First Class is normally extremely dry (3-5%). Cair™ increases passenger well-being by reducing dry air-related problems (e.g. fatigue, jet-lag, red eyes, dry skin, spread of virus diseases). The dual-purpose system increases humidity for greater comfort and the anti-condensation Zonal Drying™ System prevents condensation from actively humidifying the cabin air.

The Cair™ system is based on evaporative cooling technology and uses a method that effectively precludes the transfer of bacteria within the aircraft. The dual-purpose system increases humidity for greater comfort and incorporates the Zonal Drying™ System to counter condensation problems.

CTT’s Zonal Drying™ System is basic equipment on all Boeing 787 “Dreamliner” aircraft and the humidifiers are standard in all crew rest compartment fitted Dreamliner aircraft and optional for flight deck. The flight deck humidifier is optional on the A350XWB aircraft, the crew rest compartments humidifiers are optional on both A380/A350XWB and the Zonal Drying™ and Cair™ systems are optional on the A350XWB aircraft.

For additional information:

Torbjörn Johansson, President, CTT Systems AB.
Tel. +46-155-205901 alt. mobile. +46-70-665 24 46, or E-mail: torbjorn.johansson@ctt.se

Peter Landquist, VP Sales, Marketing & Customer Support CTT Systems AB.
Tel. +46-155-205902 alt. mobile. +46-70-665 24 45, or E-mail peter.landquist@ctt.se                     

Also visit: www.ctt.se

This information is disclosed by CTT Systems AB in accordance with the Swedish Securities Markets Act, the Swedish Financial Instruments Trading Act, or the requirements stated in the listing agreements. The information was submitted for publication on August 24, 2015 at 09:50 (CET).

CTTs products Zonal Drying ™, Cair ™, Flight Deck and Crew Humidifier are standard or optional equipment on Boeing B787, Airbus A350 and A380. CTT products are flying in more than 700 aircraft operated by more than 50 airlines worldwide. CTT has now 21 years of operating experience on the Zonal Drying ™ system plus 15 years on Cair ™ and Crew Humidifier systems. IATAs report on fuel-saving measures is now including Zonal Drying ™ as one of the few available fuel-saving systems for retrofitting.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Innehåll från InyettAnnons

Håll koll på EU:s sanktionslista i höst: ”Därför bör svenska företag bry sig”

Efter Rysslands invasion av Ukraina pratar alla om EU:s sanktioner, men samtidigt finns det inget stöd för det enskilda företaget att faktiskt följa sanktionslistan – och det är svårt att ens veta i vilken ände man ska börja.

– Därför har vi lanserat en sanktionskontroll som är en automatiserad kontroll mot EU:s sanktionslista. På bara några sekunder får man reda på om företaget man gör eller ska göra affärer med är med på listan, förklarar Magnus Månsson, vd på fintech-bolaget Inyett.

Läs mer om vad EU:s sanktioner innebär för din verksamhet 

Sanktioner är ett verktyg för att sätta press på en stat eller en aktör – och om man bryter mot dem kan straffet bli böter eller fängelse. Utvecklingen i omvärlden har gjort det allt viktigare för svenska företag och organisationer att kontrollera vilka företag och personer man faktiskt gör eller ska göra affärer, men det är också en utmaning. 

– Vad är det egentligen som behöver kontrolleras? Handlar det bara om leverantörer och kunder? Eller bör även associerade företag i en koncern eller associerade personer bakom ett bolag kollas upp? Hur ofta ska man titta igenom listan – och vad gör man med svaret man får? Många företag med verksamheter som normalt inte är förknippad med risk när det kommer till sanktioner, finner sig nu osäkra och frågande till hur man bör agera på bästa sätt, säger Magnus Månsson.

– Bara att hitta vilka listor man ska ha koll på är svårt och att sedan gå igenom alla namn på listorna varje gång man gör en betalning eller skriver på ett avtal är nästintill omöjligt.

Magnus Månsson är vd på Inyett.
Magnus Månsson är vd på Inyett.

”Det handlar om människoliv”

Om man gör affärer med en individ eller ett företag som finns med på en sanktionslista stöttar man allt från krig till terrorverksamhet och penningtvätt. 

– I slutändan handlar det om människoliv, vilket gör själva incitamentet att bry sig om sanktioner enormt stort. De allra flesta företag vill göra rätt för sig, men då måste det också vara enkelt att göra det. 

Gör en koll i realtid

Hela idén med Inyetts automatiserade lösning är att se till att användarna gör affärer med rätt aktörer och att deras pengar inte hamnar i fel händer. Tjänsten flaggar inte bara för aktörer som är med på EU:s sanktionslista utan varnar även för andra typer av risker, misstag och bedrägerier kopplade till leverantörsbetalningar. 

– Om man betalar in många fakturor per dag är det omöjligt, eller i alla fall extremt tidskrävande, att exempelvis kontrollera om leverantören har gått i konkurs, blivit av med sin F-skatt eller är ett aktivt bluffbolag. Men vår lösning kan göra det på ett ögonblick. 

Läs mer om vad EU:s sanktioner innebär för din verksamhet 

 

Mer från Inyett

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Inyett och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera