Cair™ selected by Jet Aviation Basel for three VIP cabin interiors.

Nyköping August 24 , 2015, – Jet Aviation Basel has selected the Cair™ humidification system by CTT Systems, for installation in three VIP private business jets — a BBJ3, an A330-200 and an A319 aircraft . 

Nyköping August 24 , 2015, – Jet Aviation Basel has selected the Cair™ humidification system by CTT Systems, for installation in three VIP private business jets — a BBJ3, an A330-200 and an A319 aircraft . 

“CTT is very pleased to receive these new orders from Jet Aviation Basel. We are delighted to continue working with Jet Aviation Basel and very excited that they selected our CairTM system to support enhanced cabin comfort and passenger well-being in these three prestigious VIP Completions projects, says Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing of CTT Systems.

We know the CairTM humidification system to be effective and reliable and have always enjoyed good collaboration with CTT Systems,”said Jeremie Caillet, director of Project Management at the Jet Aviation Basel Completions Center. “We look forward to working with them again on these exciting new projects.”

Jet Aviation Basel is a world-renowned completions and maintenance center employing more than 1,600 professionals. The facility has in-house design and engineering departments, along with on-site cabinetry, upholstery, sheet metal, composite and paint shops. The organization is capable of outfitting jets as large as an Airbus A380 or the Boeing 747-8 series and has already completed numerous Airbus ACJ319, ACJ320, ACJ330, ACJ340 and Boeing B737, B757 and B747-400 aircraft. Jet Aviation Basel also provides aircraft maintenance and repair services for a wide variety of business jets. It is a factory approved service center by Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault, Embraer and Gulfstream. The location also holds a jet aircraft repair station rating by the FAA #QV1Y440K, and the EASA #CH.145.0232 in addition to approval certificates of 21 other national aviation authorities.

About CTT SYSTEMS

Cair™ is the leading cabin humidification system maintaining the relative humidity above 20% without causing condensation. The cabin air in First Class is normally extremely dry (3-5%). Cair™ increases passenger well-being by reducing dry air-related problems (e.g. fatigue, jet-lag, red eyes, dry skin, spread of virus diseases). The dual-purpose system increases humidity for greater comfort and the anti-condensation Zonal Drying™ System prevents condensation from actively humidifying the cabin air.

The Cair™ system is based on evaporative cooling technology and uses a method that effectively precludes the transfer of bacteria within the aircraft. The dual-purpose system increases humidity for greater comfort and incorporates the Zonal Drying™ System to counter condensation problems.

CTT’s Zonal Drying™ System is basic equipment on all Boeing 787 “Dreamliner” aircraft and the humidifiers are standard in all crew rest compartment fitted Dreamliner aircraft and optional for flight deck. The flight deck humidifier is optional on the A350XWB aircraft, the crew rest compartments humidifiers are optional on both A380/A350XWB and the Zonal Drying™ and Cair™ systems are optional on the A350XWB aircraft.

For additional information:

Torbjörn Johansson, President, CTT Systems AB.
Tel. +46-155-205901 alt. mobile. +46-70-665 24 46, or E-mail: torbjorn.johansson@ctt.se

Peter Landquist, VP Sales, Marketing & Customer Support CTT Systems AB.
Tel. +46-155-205902 alt. mobile. +46-70-665 24 45, or E-mail peter.landquist@ctt.se                     

Also visit: www.ctt.se

This information is disclosed by CTT Systems AB in accordance with the Swedish Securities Markets Act, the Swedish Financial Instruments Trading Act, or the requirements stated in the listing agreements. The information was submitted for publication on August 24, 2015 at 09:50 (CET).

CTTs products Zonal Drying ™, Cair ™, Flight Deck and Crew Humidifier are standard or optional equipment on Boeing B787, Airbus A350 and A380. CTT products are flying in more than 700 aircraft operated by more than 50 airlines worldwide. CTT has now 21 years of operating experience on the Zonal Drying ™ system plus 15 years on Cair ™ and Crew Humidifier systems. IATAs report on fuel-saving measures is now including Zonal Drying ™ as one of the few available fuel-saving systems for retrofitting.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?