ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bricknode levererar motor till crowdfunding plattform

Bricknode (www.bricknode.com) har ingått avtal med crowdfunding plattformen Co-owning (www.coowning.com) för att leverera kärnan i bolagets systemlösning. Bricknode Financial Systems levererar hantering av investerare, investeringar, konton, transaktionshantering samt möjliggör driften av en andrahandsmarknad för crowdfundade investeringar.

Bricknode (www.bricknode.com) har ingått avtal med crowdfunding plattformen Co-owning (www.coowning.com) för att leverera kärnan i bolagets systemlösning. Bricknode Financial Systems levererar hantering av investerare, investeringar, konton, transaktionshantering samt möjliggör driften av en andrahandsmarknad för crowdfundade investeringar.

Bricknode utvecklar och tillhandahåller ett molnbaserat affärssystem för finansbolag innehållande moduler som back office, finansiell rådgivning, depåhantering, kundportal och försäkringshantering. Bricknode har nyligen börjat arbeta med företag inom crowdfunding och peer-to-peer utlåning. Genom att använda Bricknodes API kan crowdfunding leverantörer koppla sina kundportaler till Bricknode Financial Systems (”BFS”). BFS är i högsta grad konfigurerbar och hanterar de finansiella och regulatoriska delarna av verksamheten.

”Traditionellt har BFS använts av värdepappersbolag och andra finansiella institutioner som huvudsaklig mjukvaruplattform för att hantera deras verksamheter. Crowdfunding och peer-to-peer utlåning växer mycket snabbt och utgör ett område där BFS kan användas fullt ut. Bricknode kan till och med leverera tjänster till crowdfunding bolag som mäkleri, förvaring av medel samt administrativa tjänster.

För Co-owning kommer Bricknode att agera integrationspartner och konfigurera workflows för verksamheten inom BFS. Co-owning kommer att fortsätta bygga ut sin egen mjukvara för att leverera sina tjänster till investerare och möjliggöra olika fastighetsprojekt. På detta sätt kan Co-owning bygga sitt unika värde samtidigt som standardiserad mjukvara från Bricknode hanterar kärnprocesserna. Eftersom Co-owning har en etablerad verksamhet i USA utgör denna relation första steget för Bricknode mot en expansion i Nordamerika.” sade Stefan Willebrand, Exekutiv Ordförande av Bricknode.

”Vi är nöjda med att ha ingått avtal med Bricknode vilket innebär en signifikant förkortning av den tid som krävs för att komma till marknaden med vår teknologiska utbyggnad. Vi ser ett stort värde i att kunna tillhandahålla en andrahandsmarknad för investerare gällande våra crowdfunding projekt. Vi ser också möjligheten med att kunna bygga vidare med hjälp av den stora erfarenhet och kunskap som Bricknode besitter från att ha arbetat med många finansbolag.” sade Samuel Brissman, medgrundare av Co-owning.  

Om Bricknode AB

Bricknode är ett ungt innovativt företag som fokuserar på finansiell mjukvara. Vi ska möjliggöra för våra kunder att leverera de bästa finansiella produkterna till sina kunder och partners på ett så effektivt sätt som möjligt.

Bricknode Financial Systems är ett molnbaserat affärssystem vilket gör det möjligt för värdepappersbolag och andra finansiella institutioner att etablera sig online.

Om Co-owning Sweden AB

Co-owning är den första internationella crowdfunding plattformen för fastigheter och växer globalt med fastighetsprojekt i USA och Europa. Företaget erbjuder investerare möjlighet att investera i svåråtkomliga projekt som har granskats av Co-owning. Genom Co-owning plattformen kan investerare söka och filtrera bland fastighetsinvesteringar, granska detaljer, köpa andelar och signera juridiska dokument online. Varje fastighetsinvestering är länkad till ett fastighetsbolag som hanterar de dagliga sysslorna som måste ombesörjas vid drift av en fastighet.

Kontaktinformation

Stefan Willebrand, Exekutiv Ordförande
Bricknode AB
stefan@bricknode.com

Samuel Brissman, medgrundare
Co-owning Sweden AB
samuel@coowning.com

Bricknode AB
Stefan Willebrand, Executive Chairman
info@bricknode.com 

Bricknode är ett ungt innovativt företag som fokuserar på finansiell mjukvara. Vi ska möjliggöra för våra kunder att leverera de bästa finansiella produkterna till sina kunder och partners på ett så effektivt sätt som möjligt.

Bricknode Financial Systems är ett molnbaserat affärssystem vilket gör det möjligt för värdepappersbolag och andra finansiella institutioner att etablera sig online.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer