Annons

Kontigo Care genomför garanterad företrädesemission

Kontigo Care genomför en företrädesemisson om 16,72 mkr inför planerad notering på First North i juni 2015. Teckningsperioden löper mellan den 30 april – 22 maj 2015. Hela emissionsbeloppet är säkerställt genom tecknings- och garantiförbindelser.

Kontigo Care genomför en företrädesemisson om 16,72 mkr inför planerad notering på First North i juni 2015. Teckningsperioden löper mellan den 30 april – 22 maj 2015. Hela emissionsbeloppet är säkerställt genom tecknings- och garantiförbindelser.

Styrelsen för Kontigo Care AB har med stöd av bemyndigade fattat beslut om att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Villkoren i nyemissionen innebär att aktieägare i bolaget äger rätt att för varje femtal innehavda aktier per avstämningsdagen den 29 april 2015, teckna två nya aktier. Teckningskursen per aktie uppgår till 9,50 kr. Därtill medföljer vederlagsfritt en (1) teckningsoption för varje femtal tecknande och tilldelade aktier som berättigar till nyteckning av lika många aktier fram till och med den 31 maj 2016 till en teckningskurs om 9,50 kr. Teckning utan företräde kan ske från och med den 30 april 2015 till och med den 22 maj 2015.

I samband med emissionen kommer Kontigo Care att delta i ett antal informationsträffar för att informera om bolaget och dess framtidsplaner. Memorandum, teaser, tidsplan för emissionsträffar och anmälningssedel finns att tillgå på www.kontigocare.com/ir.

Bakgrund och motiv

Med kapitalet från föreliggande nyemission ser bolaget stora möjligheter att bygga framgångsrika produkter för alkoholrelaterad beroendevård. Bolagets ledande befattningshavare och styrelseledamöter har tidigare haft stor framgång med att bygga tillväxtbolag inom olika sektorer.

Emissionslikviden från föreliggande nyemission är främst avsedd till att lansera Kontigo Cares första produkt, TripleA, på den svenska marknaden. Nyemissionen stärker dessutom bolagets finansiella ställning inför samarbeten och forskningsprojekt som kan komma att bli aktuella i framtiden.

För ytterligare information:

Daniel Benitez, VD Kontigo Care AB
Telefon: 0708-73 88 88
E-post: daniel.benitez@kontigocare.com

Kontigo Care AB grundades 2013 i Uppsala och har som målsättningen att förbättra folkhälsan runt sjukdomen alkoholism genom innovativa system i segmentet för alkoholrelaterad beroendevård inom mobile health. Bolaget börjar i Sverige men har ambitionen att följa sjukdomen ut i världen med förhoppningen att kunna bygga ett globalt företag med god intjäningsförmåga samtidigt som liv kan räddas, återfall kan förutses och vården effektiviseras.

Hemsida: www.kontigocare.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?