1515
Annons

Analysguiden: Fortsatt stark tillväxt för QBNK

QBNK får internationellt erkännande och årets första kvartal bekräftar fortsatt tillväxt. Vidare genomför QBNK en nyemission och satsar på den internationella marknaden.

QBNK får internationellt erkännande och årets första kvartal bekräftar fortsatt tillväxt. Vidare genomför QBNK en nyemission och satsar på den internationella marknaden.

Med bolag och myndigheter som målgrupp erbjuder QBNK en molnlösning för hantering och lagring av bilder, filmer och presentationer. Molnlösningen är integrerad med publicerings- och redigeringsprogram och avser att effektivisera användarens verksamhet. QBNK:s produkt har nyligen uppmärksammats av den amerikansk mjukvarurådgivaren Capterra, som baserat på popularitet placerar bolagets lösning som nummer ett i Norden och nummer elva i världen.

Under de senaste fyra åren har QBNK haft en årlig tillväxt mellan 30 och 40 procent och försäljningssiffrorna från årets första kvartal bekräftar en fortsatt tillväxt. Försäljningen ökade med cirka 22 procent jämfört med samma period föregående året. Redovisat koncernresultat var dock negativt och förklaras av avskrivningar, stigande marknadsförings- och försäljningskostnader samt engångskostnader relaterade till bland annat det planerade listbytet från Aktietorget till First North.

Bolaget är aktiv på en växande marknad och har som målsättning att senast år 2017 omsätta 100 miljoner kronor. För att täcka stigande kostnader och möjliggöra fortsatt aggressiv tillväxtstrategi genomför bolaget en nyemission. En fulltecknad nyemission stärker bolagets kassa med cirka 11,9 miljoner kronor.

Vi ser stor potential i bolagets verksamhet som inte avspeglas i dagens aktiekurs (1,03 kronor). Vi håller därför fast vid rekommendationen Köp med en riktkurs på 2,92 kronor.

För mer information kontakta:

Carl Petruson, VD
carl.petruson@qbank.se
0702-16 17 20

Kort om QBNK Holding AB (publ)

QBNK’s affärsidé är att erbjuda företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget utvecklar sina egna produkter och säljer genom partners. Bolaget har haft en lönsam tillväxt på 30-40% per år de senaste fyra åren. Ytterligare information avseende bolaget finns på www.qbank.se

Kortnamnet för aktien är: QBNK 
ISIN-kod för bolagets aktie är: SE0005934023

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?