1515

Cygate först ut i Sverige att satsa på molnbaserad UC tillsammans med Cisco

Cygate, en del av Telia, utvecklar sin tjänsteportfölj med UC som tjänst. Tjänsten omfattar allt från traditionell telefoni till avancerade och heltäckande kommunikations- och samarbetsverktyg för alla typer av enheter.

Cygate, en del av Telia, utvecklar sin tjänsteportfölj med UC som tjänst. Tjänsten omfattar allt från traditionell telefoni till avancerade och heltäckande kommunikations- och samarbetsverktyg för alla typer av enheter.

Många svenska verksamheter lägger hela eller delar av sin IT-infrastruktur i molnet och kraven på mobila anpassningar ökar lavinartat. Kostnadseffektivitet, skalbarhet och användarnytta är starka drivkrafter till utvecklingen.

– Våra kunder efterfrågar molnbaserade tjänster för Unified Communications. De vill att det ska vara enkelt att kommunicera från vilken enhet som helst, när som helst och var som helst, säger Patrik Olsson, VD Cygate.

Cygate UC som tjänst baseras på Ciscos kommunikationsplattform tillsammans med Telia Videomöte och möjliggör en global spridning med en enkel administration genom webportal.

– Slutanvändarna kräver platsoberoende, enkla och flexibla lösningar utan att behöva kompromissa med säkerheten. Ciscos kommunikationsplattform tillsammans med Cygates långa erfarenhet av säkerhet, telefoni och UC gör Cygates UC som tjänst mycket attraktiv på den svenska marknaden, säger Niklas Andersson, VD Cisco.

UC som tjänst ger användare telefoni, video och samverkanstjänster vilket ger verksamhetsnytta. Användare kan samarbeta i realtid med kollegor, partners och kunder var de än befinner sig med de enheter som passar bäst för stunden. Fördelarna är högre flexibilitet, lägre kostnad och omedelbar tillgång till innovativa samarbetsverktyg.

– Våra kunder efterfrågar lösningar som är enkla att använda, enkla att administrera och är kostnadseffektiva. Många kunder känner i dagsläget även en osäkerhet kring molntjänster utifrån frågor kring säkerhet och datalagring. Med Cygates närproducerade tjänster, med datalagring inom Sverige kan kunderna känna sig trygga. Vidare slipper företaget investera i egen infrastruktur och egen teknisk kompetens. Det blir alltså både effektivare och billigare för de flesta verksamheter med UC som tjänst då kunderna endast betalar för faktisk användning, säger Patrik Olsson.

För mer information

Patrik Olsson, VD på Cygate: 070-250 00 00
Niklas Andersson, VD på Cisco: 070-603 33 06

Eva-Lotta Jonsvik
marknadschef på Cygate
0725-09 81 49
Eva-Lotta.Jonsvik@cygate.se

Cygate är Nordens ledande systemintegratör inom IT och telekommunikation. Med stöd av den främsta teknologin skapar vi morgondagens lösningar och tjänster för nätverk, säkerhet, server och lagring, alltid med målet att öka effektiviteten och minska riskerna för företag och organisationer. Cygate ägs av TeliaSonera och har över 700 medarbetare och på 21 orter i Sverige och Finland.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?