Annons

Mobil app för smidigare parkering

Knowit har utvecklat en app för enklare parkering i Linköping. Med appen använder bilisten sin mobiltelefon för att starta och stoppa parkeringen samtidigt som man betalar för sin parkering. Enkelt och smidigt utan vare sig att gå till en automat eller hålla ordning på en biljett.

Knowit har utvecklat en app för enklare parkering i Linköping. Med appen använder bilisten sin mobiltelefon för att starta och stoppa parkeringen samtidigt som man betalar för sin parkering. Enkelt och smidigt utan vare sig att gå till en automat eller hålla ordning på en biljett.

Betalsystemet har utvecklats av Dukaten Parkering i Linköping och Swarco, som levererar parkeringslösningar, samt konsultbolaget Knowit. Tillsammans har bolagen anpassat ett traditionellt betalsystem till ett mer kundvänligt betalsystem.

Systemet fungerar så att kunden slipper ta biljett och behöver inte heller hålla ordning på parkeringstiden. I p-husen öppnar sig bommarna automatiskt både vid in- och utfart och exakt belopp dras från kundens betalkort. På utomhusparkeringarna används appen Parkering Linköping för att checka in och ut bilen. Inga extra avgifter tillkommer. Allt är samordnat i samma smidiga system.

Systemet fick SveParks årliga pris vid den Nordiska Parkeringskonferensen i Stockholm.

Knowit har förutom att utveckla apparna också utvecklat integrationsplattformen Navet, varit projektledare samt ansvarat för test och verifiering samt lansering av lösningen.

För mer information om appen:

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.knowit.dukaten.parkering.android

https://itunes.apple.com/se/app/parkering-linkoping/id583934690?mt=8

www.dukaten.se

För mer information, kontakta

Patrik Syrén, kommunikationsdirektör, Knowit AB, 08 700 66 00 eller 0730 74 66 30
eller
Fredrik Grahn, Affärsutvecklare, Knowit Digital Communication i Linköping AB,
0704 931757  

Knowit AB (publ) är ett konsultbolag som utvecklar sina kunders affärer och verksamhet genom att skapa kreativa lösningar inom IT, Digital & Design och Management. Med entreprenörsdrivna enheter verksamma på kundens lokala marknader erbjuder vi stor förståelse för både verksamhet och behov. Vår kultur präglas av öppenhet, entreprenörskap, hög kompetens och en vilja att ständigt utvecklas. Knowit etablerades 1990 och har idag cirka 1850 medarbetare representerade på 17 orter i Sverige och på fem i Norge samt en vardera i Danmark, Estland, Finland, och Tyskland. Knowit AB (publ) är noterat på den Nordiska Börsen i Stockholm. För mer information om Knowit, besök gärna knowitgroup.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?