1515

Ateas affärer ger tillväxt inom produkt och funktion

Atea växer kraftigt inom både privat och offentlig verksamhet. Omsättningen under första kvartalet blev 2 498 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) 70,4 miljoner kronor, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med samma period förra året.   

Atea växer kraftigt inom både privat och offentlig verksamhet. Omsättningen under första kvartalet blev 2 498 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) 70,4 miljoner kronor, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med samma period förra året.   

– Våra kunder fortsätter att uppskatta vår leverans. Vi har ett starkt inflöde av nya affärer och det är roligt att se att det sker både i den traditionella affären och inom funktion, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Flera nya affärer gör att hårdvaruförsäljningen under första kvartalet steg med 17 procent. Tillväxttakten är därmed fyra gånger högre än IDC:s branschprognos. Mjukvarusidan ökar med 9 procent och även funktionsaffärerna, som virtuellt datacenter, fjärrbackup och managerade klienter, växer stadigt.

De senaste nyckeluppdragen är bland annat hos Konsumentverket som väljer Atea som leverantör av sin it-drift, Telenor avtalar om drift av digitala arbetsplatser och Stockholm stad anlitar Atea för inköp av telefoner och läsplattor.

– Vi är väldigt stolta över att kunna leverera de it-lösningar som våra kunder anser är attraktiva för utveckling av affärer och digitala möjligheter. Vi ser att våra konsulter anlitas alltmer i samband med funktionsaffärer och förflyttning mot molnet, medan det sker en viss mattning vad det gäller traditionella konsultuppdrag. Förändringen ligger i linje med vår kompetenssatsning på våra konsulter och rekrytering av nya specialister, säger Carl-Johan Hultenheim.

Omsättningen under första kvartalet ökar till 2 498 miljoner kronor, jämfört med motsvarande period förra året, 2 268 miljoner kronor. Ateas resultat (EBITDA) stiger med 13 procent under första kvartalet till 70,4 miljoner kronor jämfört med 62,4 miljoner kronor förgående period.

Starkt resultat för hela Ateakoncernen
För Ateakoncernen ökade omsättningen med 10 procent till 6 498 miljoner norska kronor under det första kvartalet jämfört med samma period förra året. Resultatet (EBITDA) blev 202 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 12 procent jämfört med första kvartalet 2014. 

För mer information kontakta:

Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se
Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, +47 930 55 655 steinar.sonsteby@atea.com

Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Vi bistår våra kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns vi nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr med ca 1 900 medarbetare. För mer information, besök www.atea.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från EdenredAnnons

Så motiverar du dina anställda – även om de jobbar hemifrån

I en tid av distansarbete är det viktigt att se till att man tar hand om sin hälsa. Genom att erbjuda Edenreds flexibla förmåner som lunch- och friskvårdsbidrag går det bra, oavsett var jobbet utförs. Och vill man peppa lite extra i största allmänhet finns också Delicard gåvokort, det perfekta sättet att uppmärksamma personer, prestationer eller högtider som till exempel jul.

Mycket är osäkert kring hur framtidens arbetsplats kommer se ut, men många spår att de flesta företag kommer erbjuda distansarbete även efter pandemin. Många förmåner är kopplade till en fysisk arbetsplats, men nu när landskapet ritas om är det viktigt att kunna erbjuda förmåner oavsett var de anställda befinner sig. Edenred erbjuder olika förmåner som är flexibla och uppskattade hos anställda över hela Sverige. Med Edenred Lunchförmån kan de anställda äta bra, och billigare, oavsett om de är på kontoret eller jobbar hemifrån. 

– Som arbetsgivare väljer man hur många månader den anställda har rätt till förmånen och även vilket belopp lunchkortet ska laddas med. Kortet gäller på de flesta restauranger i hela Sverige och går även att använda i många livsmedelsbutiker om man vill göra egen matlåda, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation. 

Enkel hantering av friskvårdsbidraget

Samma kort som används till lunchförmånen fungerar även för Edenreds hantering av friskvårdsbidraget.

– Vanligtvis brukar friskvårdsbidrag innebära mycket administration. Men med vår lösning får man sitt friskvårdsbidrag insatt på kortet, alltså samma kort som lunchförmånen, och kvittoredovisningen sker enkelt i en app. Du behöver inte ligga ute med pengar och du behöver inte hålla koll på fysiska kvitton, säger Alf Reimers. 

I appen MyEdenred Sweden kan den anställde snabbt se saldo, gjorda transaktioner och mycket mer för både lunchpengar och friskvårdsbidrag. Genom att kortet har två plånböcker hålls beloppen isär och förmånerna blir lika enkla att utnyttja som att administrera. 

Delicard gåvokort

Att motivera sina anställda är kanske ännu viktigare när distansarbetet breder ut sig. Med Delicard gåvokort blir det väldigt enkelt, oavsett om det är en jul- eller sommargåva eller någon annan typ av uppskattning. Gåvokorten finns i olika prisklasser och mottagaren väljer alltid själv sin gåva. 

– Vårt populäraste kort är Unlimited och där kan den som får kortet välja bland mer än 100 typer av gåvor i en mängd olika kategorier. Vi har bland annat delikatesser, designprylar, upplevelser och fritidsprodukter. Man kan även skänka pengarna till välgörenhet om man skulle vilja, säger Alf Reimers.

Det är självklart härligt att kunna ge bort något som man vet uppskattas. Det är också väldigt enkelt då du som köpare bara behöver välja kort och leveranssätt, därefter tar Edenred hand om resten. 

Om Edenred

Edenred jobbar med glädje, engagemang och lojalitet genom bra förmåner för anställda. Resultatet är effektivare företag, ofta också lägre sjuktal och mindre personalomsättning. Mer om Edenred Lunchförmån, Edenred Friskvårdsbidrag och Edenred Delicard finns på edenred.se.

Mer från Edenred

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Edenred och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?