1515

Nyemission i QBNK

QBNK Holding AB (publ)’s styrelse har med stöd av bemyndigande från årsstämman beslutat att genomföra en riktad nyemission av totalt 11 000 000 aktier till kursen 1,08 kr/aktie. Emissionen riktas till allmänheten och institutionella investerare och anmälan sker via Nordnet’s depåsystem. Teckningstiden pågår mellan den 21 april – 5 maj och vid full teckning kommer emissionen att tillföra bolaget 11 880 000 kr före emissionskostnader. Fullständiga villkor för nyemissionen publiceras på Nordnet’s och bolagets hemsida den 21 april.

QBNK Holding AB (publ)’s styrelse har med stöd av bemyndigande från årsstämman beslutat att genomföra en riktad nyemission av totalt 11 000 000 aktier till kursen 1,08 kr/aktie. Emissionen riktas till allmänheten och institutionella investerare och anmälan sker via Nordnet’s depåsystem. Teckningstiden pågår mellan den 21 april – 5 maj och vid full teckning kommer emissionen att tillföra bolaget 11 880 000 kr före emissionskostnader. Fullständiga villkor för nyemissionen publiceras på Nordnet’s och bolagets hemsida den 21 april.

QBNK noterar glädjande ett ökande intresse av bolagets produkter på marknaden både i Sverige och internationellt. Föreliggande nyemission syftar till att säkerställa att QBNK har resurser för att anställa personal för bland annat försäljning på den internationella marknaden och att stärka rörelsekapitalet för att genomföra en expansion av verksamheten.

För att stärka bolagets finansiella ställning inför en förväntat marknads- och kundtillväxt genomför QBNK en riktad nyemission av sammanlagt 11,8 Mkr.

I förhållande till den genomsnittliga stängningskursen av Bolagets aktier på AktieTorget under perioden 7 till och med 17 april motsvarar teckningskursen en rabatt om 10 %. 

”QBNK har utvecklats över min förväntan sedan vi på sensommaren i fjol lanserade den nya versionen av vår produkt. Tillväxten av kunder, som förväntas vara fortsatt hög ökar behovet av personella resurser såsom kundsupport, fortsatt produktutveckling samt marknadsföring mot nya kunder och nya marknader. Med de drygt 11 miljoner vi nu får in stärks vår möjlighet att behålla en stabilitet i bolaget och möta den förväntat fortsatt starka marknadstillväxten. Vår mjukvara är mycket skalbar och med denna kapitalanskaffning känner jag att företaget växlar upp i en ny division. Jag känner stor tillförsikt inför framtiden.” säger Carl Petruson, VD

För mer information kontakta:

Carl Petruson, VD
carl.petruson@qbank.se
0702-16 17 20

Kort om QBNK Holding AB (publ)

QBNK’s affärsidé är att erbjuda företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget utvecklar sina egna produkter och säljer genom partners. Bolaget har haft en lönsam tillväxt på 30-40% per år de senaste fyra åren. Ytterligare information avseende bolaget finns på www.qbank.se

Kortnamnet för aktien är: QBNK 
ISIN-kod för bolagets aktie är: SE0005934023

Följande bilagor finns för nedladdning:
Ladda ner pressmeddelande som PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från HSBAnnons

Så etablerar man hållbara fastigheter på en het marknad

Bostadsmarknaden är glödhet, men samtidigt iskall. 

Nyproducerade bostäder blir dyra och stora grupper står utan möjlighet att köpa en egen bostad.

– HSB har tagit ställning för att bygga hållbart, men vi vill också inkludera de sociala aspekterna så att vi bygger mer för fler, säger Jonas Erkenborn, vd för HSB Bostad.

Här bygger HSB i hela landet 

En redan het bostadsmarknad har det senaste året fått skjuts av pandemin som har fått efterfrågan på bostäder i attraktiva områden att rusa.

– Vi spenderar mycket tid hemma nu vilket har uppvärderat bostaden, säger Jonas Erkenborn.

– Det faktum att den rekordlåga räntan dessutom gör bostaden attraktiv som investeringsobjekt, och att många ser en möjlighet att göra en bra affär, har lett till en mycket het marknad i många områden i landet.

Men trots att det generellt sett är billigt att låna pengar stänger bolånetak och amorteringskrav effektivt ute de unga från möjligheten att köpa sin egen bostad.

– Vi som har kommit en bit i karriären och har jobb som har klarat sig bra under pandemin har möjligheter på bostadsmarknaden. Men myntets andra sida är att många grupper inte har möjlighet att låna alls och antingen förblir trångbodda eller inte ens kan skaffa en bostad. Marknaden är inte het för alla. 

Prisvärda bostäder i småhusform

HSB och övriga aktörer inom byggbranschen har de senaste åren satsat mycket tid och resurser för att utveckla ett miljömässigt och mer hållbart byggande. 

I det arbetet har HSB tagit ett strukturerat grepp kring ett hållbart byggande med processtyrning och miljövänliga materialval, samtidigt som den sociala hållbarheten levereras genom en trygg och stabil bostadsrättsförening.

– Vi på HSB är väldigt stolta över att ha en historia av att utveckla och förbättra boendesituationen för de många människorna, och det vill vi göra även nu. Vi vill bygga mer för fler så att bland annat unga människor med vanliga jobb har råd att köpa en egen bostad.

För att åstadkomma det gör HSB flera egna insatser, bland annat breddas nu verksamheten genom att även erbjuda prisvärda bostäder i småhusform. 

Dessutom arbetar man med att minska sina byggkostnader genom ta fram typlösningar för till exempel trapphus och badrum som ökar repeterbarheten i produktionen.

– I och med att vi är kostnadseffektiva kan vi öppna nya marknader för bostadsrätter. Dessutom blir det spännande att följa de flyttrörelser ut från stadskärnan som har uppstått i och med pandemin, och se hur vi kan erbjuda prisvärda bostadsrätter med hjälp av goda kommunikationer även i mindre centrala lägen.

Utvecklar samhällen från grunden

Just nu håller HSB bland annat på att utveckla nya stadsdelar i kommunerna runt Stockholm.

– Jag är väldigt stolt över HSB:s tradition att etablera nya bostadsområden, där vi får vara med och utveckla hållbara samhällen från grunden och på så sätt fortsätta vara en samhällsbyggare.

Samtidigt menar Jonas Erkenborn att det krävs insatser även från politiskt håll för att komma till rätta med problemen.

– Vi på HSB vill underlätta för våra medlemmar att köpa sin bostad. Men ska man kunna köpa en bostad krävs det att man får låna, till exempel med hjälp av startlån eller subventionerat bosparande. Det krävs en sammanhållen bostadspolitik där finansiering, myndighetsprocesser och en utbyggd infrastruktur är viktiga delar i en komplex samhällsbyggnadsprocess. 

Här bygger HSB i hela landet 

 

Mer från HSB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HSB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?