1515

Ricoh etablerar ett strategiskt samarbete med Prodoc kring system för professionellt digitaltryck

Stockholm, 14 april 2015Ricoh Sverige AB, som är ledande inom produkter och tjänster för grafisk kommunikation, har tecknat ett avtal med Prodoc Nässjö AB gällande överlåtelse av kundavtal och försäljning av Ricohs digitala trycksystem med tillhörande tjänster till Prodocs kunder.

Stockholm, 14 april 2015Ricoh Sverige AB, som är ledande inom produkter och tjänster för grafisk kommunikation, har tecknat ett avtal med Prodoc Nässjö AB gällande överlåtelse av kundavtal och försäljning av Ricohs digitala trycksystem med tillhörande tjänster till Prodocs kunder.

Prodocs långa och nära samarbete med Ricoh-koncernen gör det naturligt att etablera ett samarbete med det svenska dotterbolaget Ricoh Sverige för att säkerställa att kunderna får ännu kortare kontaktvägar till spetskompetensen inom digitaltryck och programvaror för grafisk kommunikation. Samarbetet innebär att Nashuatec- och Océ-kunder inom den grafiska sektorn erbjuds Ricohs produkter och tjänster. Bägge bolagen ser fördelar med att Ricoh levererar direkt och står för service och support till de professionella kunderna över hela landet, speciellt mot bakgrund av Ricohs många lanseringar av alltmer avancerade system som nyligen skett.

– Vi gör bedömningen att samarbetet gynnar kunderna inom den grafiska sektorn eftersom Ricoh har resurserna och kompetensen att ta hand de nya kraven på rådgivning och support inom området, säger Pär Arvidsson, VD för Prodoc Svenska AB.   

– Vi uppskattar mycket att Prodoc väljer att etablera samarbetet med oss eftersom det är ett strategiskt område för Ricoh. Vi storsatsar med stöd av flera spännande lanseringar, som inneburit ett kraftigt ökat intresse från kunderna som söker innovativa lösningar för digitaltryck och professionell grafisk kommunikation, säger Måns Sjöstedt, VD för Ricoh Sverige AB.

Ricoh Sveriges Tommy Segelberg, direktör för PPBG Norden, som leder den organisation som ska ta hand om de nya kunderna ser mycket positivt på att medarbetarna nu får en direktkontakt även med Prodocs kunder och kan erbjuda en mycket hög servicenivå.

För ytterligare information, kontakta: 
Ricoh Sverige AB
Måns Sjöstedt
VD
Tel: 08-734 19 99
E-post: mans.sjostedt@ricoh.se 
www.ricoh.se

Prodoc Svenska AB
Pär Arvidsson
VD
Tel: 070-373 25 30
E-post: pan@prodoc.se 
www.prodoc.se

Ricoh Sverige AB
Tommy Segelberg
Director PPBG, Nordic Operations
Tel: 08-621 90 08
E-post: tommy.segelberg@ricoh.se 
www.ricoh.se

Ricoh Sverige AB
Magnus Christerson
Marknadsdirektör
Tel: 08-734 18 68
E-post: magnus.christerson@ricoh.se 
www.ricoh.se

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB www.facebook.com/RicohEurope 
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope 
Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press

| About Ricoh |
Ricoh is a global technology company specializing in office imaging equipment, production print solutions, document management systems and IT services. Headquartered in Tokyo, Ricoh Group operates in about 200 countries and regions. In the financial year ending March 2014, Ricoh Group had worldwide sales of 2,195 billion yen based on the IFRS accounting standard (approx. 21.3 billion USD).

The majority of the company's revenue comes from products, solutions and services that improve the interaction between people and information. Ricoh also produces award-winning digital cameras and specialized industrial products. It is known for the quality of its technology, the exceptional standard of its customer service and sustainability initiatives.

Under its corporate tagline, imagine. change. Ricoh helps companies transform the way they work and harness the collective imagination of their employees. For further information, please visit: www.ricoh.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från MedicagoAnnons

Lektiner i kampen mot covid-19

Anton Edling, delägare och utvecklingschef.
Anton Edling, delägare och utvecklingschef.Foto:Patrik Lundin

Uppsalabaserade Medicagos tillverkning av lektin åt läkemedelsindustrin går just nu på högvarv. ”Vi expanderar både vår maskinpark och våra lokaler för att kunna möta vaccinbolagens efterfrågan”, säger Anton Edling, delägare och utvecklingschef.

När Medicago, som är ett familjeägt bolag verksamt inom bio- och medicinteknik, grundades 1995 var bolagets huvudverksamhet tillverkning av lektiner. Lektiner är kolhydratbindande proteiner med egenskaper som gör att de kan fästa till glykosylerade proteiner, till exempel från virus. En av bolagets produkter, ett lektin framrenat från linser, har visat sig fästa till covid-19-viruset och är därför mycket eftertraktat av vaccinbolag idag.

– Vi är en mindre aktör med cirka 50 anställda vilket bidrar till att vi också kan fatta beslut med väldigt kort varsel. Nu har vi till exempel snabbt ställt om vår produktion av lektiner för att kunna möta pandemins utmaningar. Detta eftersom flera stora vaccinbolag runt om i världen använder en teknik där våra lektiner är en del i processen för att framställa vaccin, säger Anton Edling och tillägger:

– Våra lektiner har tidigare använts vid till exempel tillverkning av ebola- och SARS-vaccin, men vi har inte haft tillverkning i sådan här stor skala tidigare. Nu utökar vi produktionen och befinner oss i en uppskalningsfas där vi expanderar vår maskinpark och våra lokaler och är i behov av att anställa ny kompetent personal.

Under årens lopp har produktportföljen utökats och i dag tillverkar Medicago även torra buffertar i tablett- och pulverform samt diagnostiska kit. Anton Edling berättar att även dessa produkter är bidragande i arbetet med att bekämpa pandemin. Medicagos buffertar används vid diagnostik av covid-19, och inom kontraktstillverkning – som är bolagets andra ben – har flera kunder valt att förlägga sin frystorkning av komponenter relaterade till covid-19 hos Medicago.

– Det är såklart oerhört motiverande att kunna vara en del i arbetet med att bekämpa pandemin. Jag känner en sådan anda genom hela företaget – att vi arbetar mot ett och samma mål som alla våra anställda kan ställa sig bakom, avslutar Anton Edling.

Fakta:
Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen.

 

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?