1515
Annons

Jetshop satsar på banbrytande drönarleveranser

Under våren kommer Jetshop AB, en ledande leverantör av kunskap och lösningar för e-handel, öppna nya vägar för leveranser i Göteborg – satsningen kallas Jetshop Drones.

Under våren kommer Jetshop AB, en ledande leverantör av kunskap och lösningar för e-handel, öppna nya vägar för leveranser i Göteborg – satsningen kallas Jetshop Drones.

– Vi har ett stort antal duktiga kunder i centrala Göteborg och vi vill med den här satsningen erbjuda ett snabbt och miljövänligt alternativ för leveranser, säger Christian Zanders, vd på Jetshop. Under förra året lanserade vi Jetshop Channels, en ny funktion för kanalförsäljning och det här är en naturlig utvidgning av det begreppet, fortsätter Christian. Vi tror verkligen att vi med den här satsningen kan skapa förutsättningar för Same Day Delivery – något som saknas i svensk e-handel idag.

Under vintern har avtal slutits med HydroDrones, ett Amsterdambaserat bolag som utvecklar satellitstyrda drönare för vattenbruk. Under våren kommer lösningen att sjösättas i centrala Göteborg och om den första satsningen slår väl ut kommer verksamheten att utvidgas till Stockholm nästa år.

Göteborgs kanaler är optimala för snabba leveranser mellan handlare och konsument. Vem som helst kan beställa en vara från en ansluten handlare och få den hemskeppad samma dag, snabbt och miljövänligt. Handlaren beställer en drönare och kan vid en närliggande kaj enkelt sända paketet till konsumenten. Handlaren och konsumenten kan hela tiden följa leveransen online tack vare en avancerad GPS-lösning. Konsumenten kan sedan lösa ut paketet med hjälp av en SMS-kod vid den kaj som är närmast hemmet eller arbetsplatsen.

– Vi skojar internt om att det här verkligen är multichannel avslutar Christian Zanders.

För ytterligare information, kontakta:
Christian Zanders, CEO, Jetshop
E-post: april.fools@jetshop.se
Telefon: +46 31 788 41 00

Om Jetshop
Jetshop utvecklar Nordens ledande e-handelssystem Jetshop Commerce. Jetshop grundades 2003 och har snabbt vuxit till att bli en ledande kunskapspartner för modern handel. Jetshop erbjuder en helhetslösning med bland annat flexibla e-handelssystem, strategisk rådgivning, finansiella tjänster samt tjänster inom digital marknadsföring. Drygt 3 000 företag använder i dag system levererade av Jetshop.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Hållbar fastighetsautomation med människan i fokus

Allt fler fastighetsägare har idag ett stort fokus på hållbarhet. Med Schneider Electrics system för fastighetsautomation kan de enkelt övervaka och styra sina byggnader och snabbare uppnå hållbarhetsmålen.

Fastigheter står idag för omkring 30 procent av världens energianvändning och för nästan 40 procent av de årliga koldioxidutsläppen. För att uppnå målen i Parisavtalet och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, måste 3 procent av byggnadsbeståndet i Europa renoveras varje år. Idag ligger renoveringstakten på endast 1-1,5 procent årligen och det största hindret för att investera i hållbara byggnader är finansiering. Lösningen för att säkerställa mer träffsäkra investeringar är att använda sig av digital teknik.

- En av våra lösningar för fastighetsautomation är digital tvilling, en spegling av en verklig fastighet, med vilken man kan skapa datadrivna insikter för att optimera energianvändningen i sina fastigheter. Man får här data i realtid, kan simulera energiflöden och modellera förändringar innan de tillämpas live i anläggningen. Den digitala tvillingen skapar mervärde för fastighetsägaren, som kan ta rätt beslut för att optimera driften, säger Tomas Bäckstadi, Service and Business Development Director , Schneider Electric.

En öppen plattform för byggnadens olika system

80 procent av 2050 års byggnader uppskattas redan idag vara byggda, vilket innebär att både det befintliga fastighetsbeståndet såväl som kommande byggnader behöver kunna hanteras för att uppnå hållbarhetsmålen. 

Med Schneider Electrics fastighetsautomationssystem EcoStruxure™ Building Operation (EBO) möjliggörs enkel och flexibel styrning och övervakning av fastighetens olika system i en plattform. Med systemet skapas förutsättningarna för att samla, strukturera, analysera och agera på byggnadens data. För att möjliggöra dagens och framtidens allt mer uppkopplade byggnader har systemet inbyggt stöd för effektiv hantering och lagring av stora mängder data.

- Vi ser att fyra grundpelare driver utvecklingen av dagens och framtidens byggnader och därmed våra lösningar för fastighetsautomation– de behöver vara drift-och energieffektiva, motståndskraftiga, hållbara och utformade med människan i fokus. I och med att vi tillbringar uppåt 90 procent av våra liv inomhus blir det tydligt att de byggnader som vi vistas i har en stor påverkan på vårt välmående och hälsa. Luftkvalité, temperatur och belysning är exempel på parametrar som är viktiga att ha i åtanke. Med EcoStruxure™ Building Operation kan fastighetens olika system integreras sömlöst i en framtidssäkrad och flexibel plattform och bidra till att möjliggöra en mer produktiv och hälsosam inomhusmiljö för byggnadens nyttjare, säger Linnea Lunnbäck, Offer Manager, Schneider Electric. 

”Med en digital tvilling kan man skapa datadrivna insikter för att minska sin miljöpåverkan”

Läs mer om framtidens fastigheter

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera