Annons

Samarbete bidrar till kreativitet

Av Carsten Bruhn, Executive Vice President, Commercial, Ricoh Europe

Av Carsten Bruhn, Executive Vice President, Commercial, Ricoh Europe

Stockholm 30 mars 2015En rapport från Tech Nation visar att hela tre fjärdedelar av alla framgångsrika digitala företag arbetar i ett nätverk av likasinnade entreprenörer, som de delar sina idéer med. Spridningen av den här typen av nätverk, som t ex Tech City i östra London och Silicon Beach i Bournemouth är en ny trend som kopierar 40-talets Silicon Valley där akademiker från Stanford University förstod att likasinnade människor inspirerar varandra och kan bygga vidare på varandras idéer.

I takt med att datorer alltmer kan ta över triviala och arbetsamma uppgifter kommer den här typen av nätverk – där människor, företag och organisationer omger sig av likasinnade individer och verksamheter – göra det möjligt att arbeta på ett mer kreativt sätt och på så sätt öka ett företags produktivitet.

I en serie intervjuer som The Economist Intelligence Unit har gjort på uppdrag av Ricoh Europe angående hur vi kommer att arbeta i framtiden, intervjuades Graham McClements, Director på BDP. McClements menar att trots ett ökat automatiserat arbetssätt, kommer kreativitet som leder till innovation, vara den nya nyckeln till framgång inom näringslivet. Det räcker inte med tillgång till fantastisk teknik. Det behövs ett socialt engagemang för att människor ska kunna prestera sitt bästa. Trots en mer avancerad teknik är det fortfarande människorna som är kärnan på en arbetsplats. Arbetet är fortfarande en stor del av livet, det är inte bara en försörjning utan bidrar också med struktur och en känsla av delaktighet. Samtidigt som allt fler företag öronmärker resurser till digitalisering inser arbetsgivare att det inte bara är processer som förändras. Även fundamentala frågor som var och hur vi vill arbeta ställs på sin spets.

Dessa nätverk eller träffpunkter – vare sig det handlar om vetenskaplig forskning, kommunikationsteknologi, finans eller något annat område – påverkas också av byggnaderna i närmiljön som behöver utvecklas i linje med den sociala trenden.

– Människor söker sig till autentiska miljöer där det finns en känsla av vitalitet och möjlighet till spontana möten med likasinnade. Lokalerna i sig kan ha fler användningsområden som till kaféer, butiker och andra typer av arbetsmiljöer med mindre fokus på traditionella skrivbordsplatser och fler andra typer av utrymmen som uppmuntrar till möten och samarbete, säger McClements.

Henrich Greve, professor i företagsamhet på handelshögskolan INSEAD, är av en liknande åsikt. Professor Greve tror att nav och nätverk, där människor interagerar med experter från andra företag och organisationer för att utbyta kunskap och sammanföra olika industrier, kommer att vara en tydlig trend i framtiden.   

– Företag är ständigt i behov av ny kunskap och använder sig allt oftare av samarbeten där de arbetar tillsammans med partners som har olika typer av expertis i olika stadier för att säkerställa att saker och ting fungerar.  Ett bra exempel på det är iPhone, tänk på alla näringsgrenar som är engagerade där, säger Professor Greve.

I båda intervjuerna är det tydligt att omgivningen; arkitektur, stadsdel och omedelbar närmiljö som kontorslayout behöver anpassas för att människorna ska lyckas med de nya arbetssätten. Och i en perfekt värld – stödjer också tekniken den här framgången.

Ser vi framåt kan vi förvänta oss fler företag och organisationer som samarbetar, och fler partnerskap mellan liknande verksamheter eftersom de inser att det skapar effektiva arbetsplatser. Det säkerställer också en kultur med teknikdriven innovation. På Ricoh är vi med på den här resan tillsammans med våra kunder. Vi säkerställer att de inte bara anpassar sig fysiskt till det moderna samhället, utan även förändrar befintliga processer och infrastrukturer till den nya arbetsmiljön.

För ytterligare information, kontakta: 
Ricoh Europe PLC 
Kirstie Stevens / Jack Gibson 
Tel: +44 (0) 203 033 3632 / +44 (0) 203 033 3766 
E-post: press@ricoh-europe.com 
www.ricoh-europe.com 

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB www.facebook.com/RicohEurope
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope
Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press

| About Ricoh |
Ricoh is a global technology company specializing in office imaging equipment, production print solutions, document management systems and IT services. Headquartered in Tokyo, Ricoh Group operates in about 200 countries and regions. In the financial year ending March 2014, Ricoh Group had worldwide sales of 2,195 billion yen based on the IFRS accounting standard (approx. 21.3 billion USD).

The majority of the company's revenue comes from products, solutions and services that improve the interaction between people and information. Ricoh also produces award-winning digital cameras and specialized industrial products. It is known for the quality of its technology, the exceptional standard of its customer service and sustainability initiatives.

Under its corporate tagline, imagine. change. Ricoh helps companies transform the way they work and harness the collective imagination of their employees. For further information, please visit: www.ricoh.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera