Annons

Julas nya digitala katalog – flexibel och miljövänlig

Nu kommer Julas nya katalog med många spännande produkter och drygt tusen nyheter.

Den kanske största nyheten är ändå att katalogen kommer att publiceras enbart i digital form (på www.jula.se).

Nu kommer Julas nya katalog med många spännande produkter och drygt tusen nyheter.

Den kanske största nyheten är ändå att katalogen kommer att publiceras enbart i digital form (på www.jula.se).

– Det är det givetvis ett känslomässigt beslut för min del, då jag varit med och skapat katalogerna sen Jula startades. På den tiden, under 1980-talet, var det ganska långt till den digitala produktionen vi ser idag, det var mycket klippa och klistra. Men vi måste följa med vår tid och vi ligger i framkant med det digitala, samtidigt sparar vi miljön och omfördelar resurser för satsningar i annan media som exempelvis TV och webb. Den nya katalogen är med sina 438 sidor den tjockaste hittills. Den har en härlig känsla och det är med tydligt kundfokus som vi nu väljer att publicera digitalt, säger Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare.

För Julas kunder innebär den digitala satsningen att katalogen alltid finns lätt tillgänglig på alla olika plattformar t.ex. i mobilen eller på datorn. Den digitala katalogen är ett led i Julas digitala satsning där den nya webben, som lanserades förra året, är en del. Den digitala katalogen ger även en stor miljöbesparing jämfört med om den hade tryckts på papper.

– Att göra katalogen digitalt är ett led i Julas hållbarhetsarbete. Genom att vara effektiva i det vi gör skapar vi hållbara lösningar på lång sikt. Ett exempel är omläggningen av logistikflödet till Julas centrallager. Transporten flyttades från lastbil till tåg vilket ledde till en reducering av koldioxidpåverkan med närmare 95 procent. Att göra katalogen digital är ytterligare ett sätt att stärka Julas hållbarhet, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Den nya digitala katalogen ger även större flexibilitet och möjlighet till snabba beslut.

– Att publicera vår katalog digitalt ligger helt i linje med vår digitala strategi och stärker vår digitala profil. Förra året lanserade vi vår nya webb, även det en stark digital plattform. Nu tar vi ytterligare ett steg och förnyar katalogen. Med en digital katalog är vi bättre rustade för framtida utmaningar, den ger oss valmöjligheter och chans att reagera snabbt på omvärldsförändringar, säger Joachim Frykberg.

För ytterligare frågor:

Joachim Frykberg, VD Jula AB, +46 701-90 29 30, joachim.frykberg@jula.se

Magnus Ljung, Information Manager, +46 703-80 95 70, magnus.ljung@jula.se

Jula AB är ett familjeägt företag med huvudkontor och centrallager i Skara. Jula erbjuder kreativa hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser via varuhus. Jula har cirka 2 700 anställda och totalt 78 varuhus, 43 i Sverige, 24 i Norge och 11 i Polen. 2014 omsatte Julakoncernen cirka 5,3 miljarder SEK.

Besök gärna www.jula.com för mer information.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera