1515

Parajett väljer att forma sin framtid med Ricohs Pro™ VC60000 – nästa generations inkjetplattform för löpande bana

Ricoh, Stockholm 24 februari 2015 Parajett har sitt huvudkontor här i Sverige, är ett av Skandinaviens största tryckerier och är ännu en i raden av leverantörer av trycktjänster som har beställt den nya inkjetplattformen Ricoh Pro™ VC60000 för löpande bana.

Ricoh, Stockholm 24 februari 2015 Parajett har sitt huvudkontor här i Sverige, är ett av Skandinaviens största tryckerier och är ännu en i raden av leverantörer av trycktjänster som har beställt den nya inkjetplattformen Ricoh Pro™ VC60000 för löpande bana.

Parajett, som också har beställt Ricoh ProTM C9110, har sitt huvudkontor i Landskrona och är en IT-specialist och leverantör av DR-material för företagskunder.

Företaget har vid många tillfällen varit en föregångare på marknaden. Anders Persson, vd på Parajett, är angelägen att ytterligare förbättra företagets expertis på marknaden för tryckproduktion och såg potentialen hos Ricoh Pro VC60000. Han var också övertygad om att det här systemet kommer att leverera den förväntade kvaliteten och prestandan. Och att det blir en smidig övergång tack vare de många marknadsledande funktionerna.

"Parajett har blickat mot framtiden för grafisk produktion, och det är den framtiden vi investerar i. Vi är övertygade om att Ricohs Pro VC 60000 kommer att uppfylla alla våra behov och ge oss en mångsidig produktionsplattform med enastående tryckkvalitet, som kan anpassas till och växa med Parajett. Det är därför vi har gjort den här beställningen hos Ricoh som omfattar en duplexlinje.”

Parajett använder både offsetteknik och digital teknik. Anders Persson fortsätter: ”Vi har ända från början fokuserat på unika och personliga dokument. Idag skapar vi individuella erbjudanden och information till varje enskild mottagare och Ricoh Pro VC60000 kommer att hjälpa oss att även i fortsättningen erbjuda sådana högkvalitativa tjänster.”

”Parajett valde den mångsidiga Ricoh Pro VC60000 för dess tryckkvalitet och förmåga att leverera god avkastning på investeringen”, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

”Även det faktum att Parajett nu kan trycka med bläck istället för toner och på flera slags material, särskilt med tyngre gramvikter, gör att företaget kan utöka sitt tjänsteutbud”, fortsätter Tommy Segelberg.

Systemet körs med TotalFlow Print Server R600A, Ricohs eget digitala frontend-system som är utvecklat för att möta behoven i krävande miljöer och program för grafisk produktion. Med Ricoh-utvecklade hållbara skrivarhuvuden och pigmentbläck med hög viskositet klarar den en fysisk upplösning på 1 200 x 1 200 dpi med dynamisk varierbar droppstorlek i varje bildpunkt, vilket ger betydande märkbara förbättringar av utskriftskvaliteten. Den klarar nästan 100 000 A4-sidor per timme och det går att trycka på obestruket papper, bestruket offsetpapper samt digitalt, behandlat och återvunnet papper.

I Parajetts beställning ingår även en primerenhet som möjliggör tryck på flera olika medier, inklusive bestruket offsetmaterial, samt en skyddsfilmsenhet som gör pappret riv- och skrapbeständigt och en varmluftstork som gör att bläcket torkar snabbt med mindre energiförbrukning.

Den hållbara digitala färgpressen Ricoh Pro C9110 har kapacitet för stora volymer och är den snabbaste pressen i sin klass med en produktionshastighet på 130 sidor/minut. Den har en driftcykel på 1,75 miljoner i kombination med förmågan att trycka på mönstrade substrat och media upp till 400 g/m², inklusive mönstrade material och specialmedier som är glansiga, magnetiska, metalliska, genomskinliga eller syntetiska etc. – med full märkhastighet. Den nya tonern levererar ett större färgområde och möjliggör ett utskriftsområde på 700 mm för banderoller, ett stort urval av efterbehandlingsalternativ och möjligheten att integrera alternativ från tredje part. Pressen använder VCSEL-teknik som ger ett dpi-resultat på 1 200 × 4 800.

Ricoh Pro VC60000 visas offentligt för första gången på Hunkeler Innovationdays, 23–26 februari, Luzern, Schweiz.

För ytterligare information, kontakta:
Tommy Segelberg,  Director Nordic Operations, Production Printing Business Group, Ricoh Sverige AB  
Tel: 08-621 90 08, E-post: tommy.segelberg@ricoh.se

Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige AB 
Tel: 08-734 33 00, E-post: magnus.christerson@ricoh.se

Följ oss på Facebook:  https://www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB http://www.facebook.com/RicohEurope  
Följ oss på Twitter:  www.twitter.com/ricoheurope  
Registrera dig på Ricohs mediacenter på:  www.ricoh-europe.com/press

| About Ricoh |
Ricoh is a global technology company specializing in office imaging equipment, production print solutions, document management systems and IT services. Headquartered in Tokyo, Ricoh Group operates in about 200 countries and regions. In the financial year ending March 2014, Ricoh Group had worldwide sales of 2,195 billion yen based on the IFRS accounting standard (approx. 21.3 billion USD).

The majority of the company's revenue comes from products, solutions and services that improve the interaction between people and information. Ricoh also produces award-winning digital cameras and specialized industrial products. It is known for the quality of its technology, the exceptional standard of its customer service and sustainability initiatives.

Under its corporate tagline, imagine. change. Ricoh helps companies transform the way they work and harness the collective imagination of their employees. For further information, please visit: www.ricoh.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från CombitechAnnons

Privata mobilnät säkrar industri 4.0

Per Åkesson, affärsområdeschef på Combitech och Christer Berntsson, affärsutvecklare på Combitech.
Per Åkesson, affärsområdeschef på Combitech och Christer Berntsson, affärsutvecklare på Combitech.

Antalet uppkopplade enheter ökar i snabb takt inom industrin med allt fler automatiserade processer och självkörande fordon. Då krävs snabb, säker och avbrottsfri uppkoppling. Här kommer privata 5G-nät in.

– Det är inte det privata mobilnätet i sig som är intressant, utan vad man kan göra med det. Det är först med ett eget mobilnät som man kan dra nytta av digitaliseringens möjligheter fullt ut och realisera Industri 4.0, säger, Christer Berntsson, affärsutvecklare på Combitech, som arbetar med tjänster inom Industri 4.0, digitalisering och cyber security.

En grundplatta för den smarta fabriken

Många verksamheter samlar in mängder av data, t ex från sina produktionsanläggningar, för att analysera och sedan öka sin effektivitet. Men att hantera så stora mängder data, från olika enheter och ofta i realtid, kräver en riktigt snabb, säker och stabil mobiluppkoppling. Med privata mobilnät, även kallade Private Networks, får industrin en komplett plattform för en uppkopplad fabrik, som klarar de kraven.

– Det privata mobilnätet blir en grundplatta, som gör det möjligt att till exempel i en produktionsanläggning spåra materialflöden, följa upp användning, slitage och servicebehov hos maskiner och verktyg, använda autonoma truckar och ha uppkopplade operatörer med egna terminaler på armen, berättar Per Åkesson, affärsområdeschef på Combitech.

Systemsäkerhet och personsäkerhet

Men för Combitech är Private Network bara en av många komponenter i en Industri 4.0-lösning. Bolaget har säkerhet i sitt DNA och arbetar mycket med kombinationen av Cyber Security och System Safety, både i fordonsbranschen och övrig industri. Detta då det är extremt viktigt att man både kan garantera personsäkerheten samt kan motverka att uppkopplade och autonoma system inte kan hackas. 

Per Åkesson poängterar att han ser stora fördelar med samarbeten över företagsgränserna framöver: 

– Allt eftersom man digitaliserar inser man att det inte är att tala om enstaka isolerade autonoma funktioner, utan det gäller att få dem att samverka. Produktutvecklingen är kostsam och ingen leverantör kommer kunna leverera helt kompletta system. Vi ser en trend att man pratar och samverkar mer mellan bolagen samt att man öppnar upp för strategiska samarbeten och gemensamma gränssnitt, avslutar Per Åkesson.

Läs mer om Private Network här.  

Om Combitech:
Combitech är ett lösnings- och konsultföretag inom digitalisering, cybersäkerhet och totalförsvar. Företaget har 2 100 medarbetare med spetskompetens inom till exempel AI, IoT, cyber security, telekom och komplexa integrationer. Combitech medverkar i flera större projekt inom digitalisering av svensk industri, till exempel framtidens hållbara gruva tillsammans med LKAB, ABB, Epiroc och Sandvik. Ett annat exempel är samarbetet med Stena Recycling och ABB för en digitaliserad återvinningsindustri. 

Läs mer om Combitech här.

Mer från Combitech

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Combitech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?