Annons

Svenska Spel testar 3D i butikskommunikation - Trisslotter och Lottobollar flyger ut i luften med hjälp av glasögonfria 3D-skärmar

Svenska Spel tar sin butikskommunikation till en ny nivå. Nu kan kunderna i spelbutiken vid huvudkontoret i Sundbyberg se Trisslotter och Lottobollar flyga ut från den tredimensionella digitala skärmen. Den digitala menyskylten kombineras med tre vanliga digitala skärmar i 2D och en skärm med 3D-teknik där inga glasögon behövs. Initialt är det ett test som ska utvärderas.

Efterfrågan på 3D inom marknadskommunikation växer. Bara de senaste månaderna har flera nya kunder använt glasögonfria 3D-lösningar från WizzCom 3D Productions och affärsområdet 3D Signage Solutions exempelvis McDonalds, Elon, Vattenfall, Telenor med flera.

-  Det är idag hård konkurrens om att synas i butiker. Med hjälp av 3D tror vi att visibiliteten och uppmärksamheten för våra tjänster och produkter kommer öka nämnvärt. Säger Thomas Pettersson, kommunikationsansvarig på Trade Marketingavdelningen hos Svenska Spel.

Flertalet studier och mätningar visar att 3D ger en större uppmärksamhet, ökad försäljning samt att betraktelsetiden blir längre. Mätningar visar tex att den visuella uppmärksamheten genom användandet av 3D-skärmar jämfört med 2D är 40 % högre. Under ett pilotprojekt för en av Sveriges största användare av traditionella 2D-skärmar i butik gjordes en studie och kameramätning på skillnaderna mellan 2D och 3D. En 3D-skärm användes i detta fall under en fyraveckorsperiod och ersattes därefter med en 2D-skärm under efterföljande fyra veckor. Resultatet av testet var slående. Under 3D-perioden tittade över 2500 personer över tre sekunder på skärmen som satt i skyltfönstret. Motsvarande mätning med 2D-skärm resulterade i ca 800 personer som tittade över tre sekunder.

Kontaktinformation:
WizzCom 3D Productions AB
(3D Signage Solutions by WizzCom)

Jens Lidén, COO
jens.liden@wizzcom.se
+46 721 73 80 80
www.wizzcom.se och www.3dsignagesolutions.com

AB Svenska Spel
Thomas Pettersson, Kommunikationsansvarig Butik
thomas.pettersson@svenskaspel.se
010-120 77 96

Om WizzCom 3D Productions AB
WizzCom 3D Productions AB är uppdelat i två affärsområden 3D Signage Solutions och 3D Production Services. Två affärsområden som tillsammans erbjuder unika helhetslösningar till digital signage-marknaden. WizzCom:s lösningar stärker upplevelsen och uppfattningen av budskapet vilket leder till ökad kännedom och försäljning. Företaget har idag kontor i Stockholm (HK) och i Las Vegas.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera