1515

Karessas licens stärkt genom beviljat patent i Sydkorea

Genom ett nyligen beviljat patent i Sydkorea har Karessas licens inom området erektil dysfunktion förstärkts. Detta innebär ett erkännande för Karessas tekniska plattform och en ensamrätt för bolagets produkter på den stora och växande sydkoreanska marknaden.

Genom ett nyligen beviljat patent i Sydkorea har Karessas licens inom området erektil dysfunktion förstärkts. Detta innebär ett erkännande för Karessas tekniska plattform och en ensamrätt för bolagets produkter på den stora och växande sydkoreanska marknaden.

Karessas lösning består av ett unikt koncept där bolagets patenterade drug delivery-plattform kombineras med kliniskt testade och väl beprövade substanser (t ex Sildenafil och Tadalafil). Kombinationen skapar stora patientfördelar i form av snabb och pålitlig effekt. I och med den sydkoreanska patentmyndighetens godkännande har patentet hittills godkänts på tio marknader. Patentskyddet i Sydkorea gäller fram till den 22 december 2026.

Att patentet beviljats på en stor och expansiv läkemedelsmarknad som Sydkorea är ett erkännande för Karessas tekniska plattform. Det är ett kvitto på att vår teknologi är unik och levererar en lösning på ett marknadsproblem”, säger Torbjörn Kemper, VD för Karessa.

Läkemedelsindustrins storlek i Sydkorea uppgick år 2013 till cirka 115 miljarder kronor enligt en rapport från Tillväxtanalys (källa: Hänt i världen våren 2014). Landet har investerat kraftigt i bl a läkemedelsutveckling som anses vara en strategiskt viktig bransch som växer snabbt. Det beviljade patentet skapar stora möjligheter för Karessa i Sydkorea framöver.

Sydkorea är en mycket intressant marknad och genom patentet får vi ensamrätt för våra produkter. De investeringar som görs inom läkemedelsindustrin i landet kan även innebära möjligheter för oss t ex i form av framtida samarbeten”, säger Torbjörn Kemper.

Patentet som Karessas teknologi baseras på har en giltighetstid som sträcker sig till 2026 och är godkänt på en rad stora marknader, vilket skapar förutsättningar för global spridning. Patentansökningarna omfattar sammanlagt 42 länder, inklusive EU (se tabell nedan). Förutom i Sydkorea har patentansökan hittills godkänts i Sverige, USA (”notice of allowance”), Kina, Ryssland, Japan, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika och Israel. Karessas licens till uppfinningen gäller i hela världen.

För mer information, besök Karessas nya webbplats – www.karessa.se – eller kontakta:
Torbjörn Kemper
VD
08-768 22 33
torbjorn.kemper@karessa.se

Om KaressaPharma AB
Karessa Pharma AB utvecklar och kommersialiserar nästa generations läkemedel mot erektil dysfunktion. Karessas koncept baseras på en patenterad drug delivery-film, vilken kombineras med kliniskt testade och väl beprövade aktiva substanser. Kombinationen möjliggör läkemedel med både direkt och pålitlig effekt. Karessas aktie är listad på Nasdaq First North. www.karessa.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Binary BrainsAnnons

Så blir ni experter på er efterfrågan – med lättintegrerad prediktiv analys

Jacob Kihlbaum, vd för Binary Brains.
Jacob Kihlbaum, vd för Binary Brains.

Inom handeln finns många komponenter att förhålla sig till för att kunna driva en tids- och kostnadseffektiv verksamhet och samtidigt vara hållbar. Därför finns Binary Brains, som med prediktiv analys och intelligenta prognoser hjälper företag att kontinuerligt optimera sin verksamhet genom att få bättre koll på utbud och efterfrågan.

När Binary Brains grundades 2018 såg teamet, som bland annat bestod av vd:n Jacob Kihlbaum, en möjlighet i att på ett mer effektivt sätt förutsäga vad som kommer att säljas med hjälp av prediktiv analys. På så sätt går det att optimera bland annat produktion, inköp, lager och personal för en så effektiv verksamhet som möjligt.

– Merparten av alla bolag arbetar redan i dag med prognoser men av ett mer traditionellt slag. Då har man kanske analytiker med bred branschkunskap som analyserar historiska försäljningsmönster för att förutspå kommande år. Intelligenta prognoser är i stället ett uttryck som vi själva myntat där prognoserna är datadrivna och kan bedöma hur försäljningen mer exakt kan komma att se ut – och detta görs genom prediktiv analys. Ju bättre prognoser desto fler optimeringar kan man göra, förklarar han.

Förutse oförutsedda förändringar – kombinationen av data är viktig

Prognoserna i sig är en viktig utgångspunkt för att på en strategisk nivå kunna förstå vad det är som driver efterfrågan. Det Binary Brains gör är att ta emot kundens försäljningsdata, samt eventuellt även marknadsföringsdata, och adderar därefter extern tredjepartsdata. Denna externa data är en samling värden som kan påverka försäljning och efterfrågan i olika riktningar på grund av olika kombinationer sinsemellan varandra; väder, närliggande evenemang, datum med flera. Slutprognosen autokorrigerar sig själv såväl på kort som på lång sikt och integreras direkt in i de system kunden redan använder och investerat i.

Enkel integrering i befintliga system

De insikter man får från prognoserna gör det enklare att anpassa produktion eller inköp, något som leder till mindre överproduktion och lägre lagerkostnader. Färre överflödiga varor behöver reas ut och färre färskvaror kasseras som passerar bäst före-datum. Detta resulterar i att företag blir mer lönsamma och hållbara i både arbetssätt och slutresultat.

– Vi har partners som hanterar logistiksystem, kassasystem och personalhanteringssystem. Ifall en kund använder något vi inte redan har tillgång till kan vi ta kontakt med de som tillhandahåller systemet man vill integrera mot och projektleda hela den processen. Samarbetet slutar inte heller efter att vi integrerat systemen, vi finns med hela tiden och arbetar aktivt med att underhålla och optimera prognoserna så att de fortsätter vara aktuella och fungera smidigt, avslutar Jacob Kihlbaum.

Om Binary Brains

Grundat: 2018
Antal anställda:16
Produkt: Lättintegrerade intelligenta prognoser som förutser efterfrågan med hjälp av intern data, tredjepartsdata och artificiell intelligens, utvecklat för butiker, e-handel och system inom supply chain management.

Läs mer på binarybrains.ai 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Binary Brains och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?