1515

Bricknode lanserar erbjudande inom Peer-to-Peer utlåning

Bricknode (www.bricknode.com) lanserar idag ett nytt erbjudande där Bricknode Financial Systems används inom Peer-to-Peer utlåning. Tjänsten täcker både portaler för låntagare och långivare, administrationsinterface samt hantering av påminnelser, inkasso och kronofogdehantering.

Bricknode (www.bricknode.com) lanserar idag ett nytt erbjudande där Bricknode Financial Systems används inom Peer-to-Peer utlåning. Tjänsten täcker både portaler för låntagare och långivare, administrationsinterface samt hantering av påminnelser, inkasso och kronofogdehantering.

Bricknode utvecklar och erbjuder en back end för företag inom FinTech och finansiella tjänster vilken täcker ett brett spann av back office relaterade aktiviteter och kan användas som en kärna för att bygga applikationer för slutkunder.

Bricknode expanderar sitt utbud av moduler för att täcka det snabbväxande området inom Peer-to-Peer utlåning genom att idag lansera en end-to-end lösning. Lösningen inkluderar portaler för låntagare och utlånare tillsammans med administrativa verktyg för att hantera återvinning av krediter, fakturering och design av kreditprodukter.

Bricknode erbjuder även outsourcingtjänster för att hantera administration av utlåningsverksamheten.

”Under de senaste 12 månaderna har vi fått en stor efterfrågan på lösningar inom Peer-to-Peer utlåning och därför lanserar vi nu en modul som täcker in detta segment. Peer-to-Peer industrin är fortfarande relativt ung och Bricknode har snabbt erhållit stor kunskap och erfarenhet inom det här området.” sade Stefan Willebrand, Exekutiv Ordförande av Bricknode.

Bricknode AB
Stefan Willebrand, Executive Chairman
info@bricknode.com 

Bricknode är ett ungt innovativt företag som fokuserar på finansiell mjukvara. Vi ska möjliggöra för våra kunder att leverera de bästa finansiella produkterna till sina kunder och partners på ett så effektivt sätt som möjligt.

Bricknode Financial Systems är ett molnbaserat affärssystem vilket gör det möjligt för värdepappersbolag och andra finansiella institutioner att etablera sig online och deltaga i Bricknodes nätverk och ekosystem. Bricknode är ett backbone inom FinTech.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från SRIAnnons

Bristande säkerhetsskyddsarbete kan bli en kostsam historia: ”Flera viktiga pusselbitar saknas”

Erica Eriksson, Affärsområdeschef för Säkerhetsskydd på SRI.
Erica Eriksson, Affärsområdeschef för Säkerhetsskydd på SRI.

I början av nästa år skärps kontrollerna i verksamheter som bedriver säkerhetskänslig verksamhet och brister i säkerhetsskydd och personalsäkerhet kan då bli en kostsam historia. Regeringen gav tidigare i år Försvarsmakten och Säkerhetspolisen i uppdrag att etablera ett nytt tillsynssystem inom säkerhetsskyddsområdet och dessa skärpningar träder i kraft vid årsskiftet.

Tillsynssystemet innebär i praktiken att verksamhetsutövare som innehar SUA-avtal får ett betydligt större ansvar för att utöva tillsyn och rapportera brister i det egna leverantörsledet. 

– Det saknas ofta flera viktiga pusselbitar inom området Personalsäkerhet, många arbetsgivare kommer snabbt behöver göra insatser för att både följa lagen och samtidigt undvika viten, berättar Erica Eriksson, Affärsområdeschef för Säkerhetsskydd på säkerhetskonsultföretaget SRI.

Erica Erikssons erfarenhet är att många organisationer upplever utmaningar kopplat till att implementera dessa nya processer och få ihop helheten.

– Om man stannar upp, reflekterar och sätter tydliga processer som kommuniceras innan man börjar med exempelvis säkerhetsprövningar har man mycket att vinna. Dels vinner man medarbetarnas förtroende och minskar risken att hamna i diskrimineringsärenden. Dels kan man kan tydligt se att alla lagstyrda komponenter är på plats, som exempelvis uppföljande säkerhetsprövning och utbildning.

Parallellt med den ökade tillsynen kan verksamheter som brister i säkerhetsskyddet åläggas viten på upp till 50 miljoner kronor. 

– Det positiva är att det finns lågt hängande frukt gällande de insatser som krävs för att linjera med lagkrav och därmed även undvika dessa hissnande vitesbelopp. När vi tar oss an ett nytt uppdrag brukar det börja med en ordentlig inventering av vad som finns på plats, vad som saknas och var bristerna är mest akuta.

SRI har tagit fram en heltäckande verktygslåda inom personalsäkerhet. Den täcker in allt ifrån policy-dokument och verktyg för chefer som ska arbeta med säkerhetsprövning till digitala utbildningar inom säkerhetsskydd, som underlättar vid kontroll från tillsynsmyndigheter och minimerar tidsåtgång för alla inblandade.

– Just kombinationen av strategiska och operativa insatser som kan sjösättas parallellt har visat sig vara mycket effektivt. På ledningsnivå är man mån om både tids- och kostnadsaspekten och vi kan på detta sätt värna om båda, avslutar Erica Eriksson. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SRI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?