1515

Update regarding the clinical results from the phase II study of TEMODEX

Double Bond Pharmaceutical AB (DBP) presents today an update regarding the clinical study on TEMODEX, the company's new asset in brain cancer treatment, which was used in combination with the standard treatment consisting of surgical resection, radiotherapy, and concomitant temozolomide therapy followed by adjuvant chemotherapy with temozolomide.

The data from this trial show that in 39 patients with advanced glioblastoma and astrocytoma, the use of TEMODEX gives a median overall survival of 18.1 months compared to 9.7 months for the control group, consisting of 89 patients and given the standard treatment. Treatment-related adverse events in the TEMODEX group were similar to those in the control group.

"We have demonstrated a significant improvement in survival of patients treated with TEMODEX in combination with the standard treatment for an intractable disease such as glioblastoma and astrocytoma," says Dr Igor Lokot, CEO of DBP. "Our next step is to summarise all the data and based on advice from the regulatory authorities develop the best possible strategy for a registration of the product in Europe".

About TEMODEX
TEMODEX, which is a locally acting form of temozolomide, was developed by the RI PCP in Minsk in Belarus and has successfully been clinically assessed. TEMODEX is registered as a first line treatment of glioblastoma multiforme in Belarus since 2014. For more info: www.doublebp.com

Additional Information about the Clinical Trial of TEMODEX
The study was carried out at Minsk City Emergency Hospital (Belarus) starting in November 2012 and the last patient was recruited in December 2013. The latest follow-up data from living patients were obtained in October 2015. It is planned to present the details of the study at national and international scientific conferences. Which exactly conferences it will be depends on which conferences would be willing to present the data.

About Glioblastoma Multiforme
Glioblastoma multiforme, also known as glioblastoma and grade IV astrocytoma, is the most common and aggressive malignant form of all primary brain tumors. It affects glial cells and accounts for 52% of all brain tissue tumor cases and 20% of all tumors inside the skull. About 50% of the patients diagnosed with glioblastoma die within one year and 90% within three years.

Company name:                  Double Bond Pharmaceutical International AB
Corporate identity number: 556991-6082
Stock short name:               DBP B
ISIN code:                            SE0007185525 

         For further information, please contact:  
Igor Lokot, CEO
Homepage: http://www.doublebp.com/
Email address: info@doublebp.com
Follow us on LinkedIn!
and twitter

Information about Double Bond Pharmaceutical International AB:
DBP is a pharmaceutical company that primarily develops drugs against cancer through its proprietary drug delivery technology. The company was granted Orphan Drug status by the European Medicines Agency in June 2015 for its first product, SA033, for treatment of hepatoblastoma.

Följande bilagor finns för nedladdning:
See press release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från HSBAnnons

HSB Malmö ska bygga och förvalta klimatneutralt redan 2030

Helt klimatneutralt byggande och förvaltning till år 2030. Det ambitiösa målet har HSB Malmö satt upp inom ramen för den lokala färdplanen, LFM30 – 15 år tidigare än den nationella färdplanen för fossilfritt byggande.

– Det kommer att driva nytänkande i hela vår affär. Samverkan med andra aktörer kommer även vara avgörande, säger Maria Nilsson, hållbarhetschef på HSB Malmö.

Så känner du igen en miljöbyggnad

I dag står bygg och fastighetssektorn för mer än 20 procent av de svenska koldioxidutsläppen, vilket innebär stora möjligheter att påverka de totala utsläppen.

Sverige har som mål att senast 2045 inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser för att därefter uppnå negativa utsläpp. I Malmö har näringslivet i samråd med kommunen tagit det flera steg längre och i sin lokala färdplan siktar man på att klara samma sak redan 2030.

– Tidigare har bygg- och fastighetssektorn främst fokuserat på att bygga energieffektivt. Nu har vi adderat målet att minimera koldioxidutsläppen från såväl byggnation som förvaltning, säger Marcus Altengård, projektledare nyproduktion på HSB.

Betong en klimatbov

Den stora boven historiskt har varit betong. Betong till grund och stomme utgör den största utsläppsposten på grund av sitt cementinnehåll. Det sker nämligen mycket utsläpp av koldioxid i den kemiska process som uppstår när kalksten bränns.

– Vi har börjat använda klimatförbättrad betong, vilket ger upp till 40 procent lägre klimatpåverkan jämfört med traditionell betong. I vår strategi ingår även återbruk, till exempel tegel och byggnation med trästomme.

Bygg- och fastighetssektorns höga koldioxidutsläpp ställer stora krav på hela branschen att samarbeta för att nå uppsatta mål.

– För att nå målet om att bli klimatneutrala 2030 arbetar vi nu fram ett koncepthus där vi optimerar byggnadens klimatpåverkan i ett livscykelperspektiv. Det konceptet kommer HSB sen att kunna använda i hela Sverige.

Maria Nilsson är hållbarhetschef på HSB Malmö.
Maria Nilsson är hållbarhetschef på HSB Malmö.

HSB är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och därför är klimatomställningen i befintliga fastigheter minst lika viktiga.

– Sedan tidigare installerar vi solceller och laddstolpar, samt upphandlar förnybar el och fjärrvärme, säger Maria Nilsson, hållbarhetschef på HSB Malmö.

”Tar tag i utmaningarna tillsammans”

Nu arbetar HSB även med att göra sina renoveringar, ombyggnationer och fastighetsskötsel klimatneutrala. Bland annat är det stort fokus på återbruk av befintliga byggnadsmaterial, samt en omställning till fossilbränslefria fordon och arbetsverktyg, säger hon och fortsätter.

– Ska man göra så här stora förändringar kan man inte göra det själv, utan allt det här sker när vi tar tag i utmaningarna tillsammans.

Så känner du igen en miljöbyggnad

 

Mer från HSB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HSB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?