1515

AMF investerar i brittisk vindkraft med Vattenfall

AMF har ingått avtal om att förvärva 49 procent av Vattenfalls brittiska vindkraftspark Ormonde för 237 miljoner pund, motsvarande cirka 3 miljarder kronor.

AMF har ingått avtal om att förvärva 49 procent av Vattenfalls brittiska vindkraftspark Ormonde för 237 miljoner pund, motsvarande cirka 3 miljarder kronor.

Ormonde är en havsbaserad vindkraftpark i Storbritannien helägd av Vattenfall med en sammanlagd kapacitet på 150 megawatt fördelat på 30 vindkraftverk. Anläggningen har varit i drift sedan 2012. AMF köper 49 procent av aktierna i Ormonde och ingår därmed ett samägande partnerskap där Vattenfall står fortsatt för drift.

- AMFs uppdrag är att förvalta pensionerna åt fyra miljoner sparare, vilket medför ett ansvar att skapa en god och trygg pension genom långsiktiga investeringar. Investeringen i Vattenfalls vindkraftspark Ormonde, med hållbar och god avkastning men som kräver långsiktighet, passar därför oss mycket väl. Vi känner oss mycket nöjda med detta partnerskap sett till kombinationen av Vattenfalls djupa kunskap kring vindkraft och de goda förutsättningarna för havsbaserad vindkraft i Storbritannien, säger Peder Hasslev, vice vd och kapitalförvaltningschef AMF.

- Marknaden har visat stort intresse för Ormonde. Anledningen är främst att vindkraftparken är lönsam och anses ha goda förutsättningar för en fortsatt stabil lönsamhet. AMF är en seriös och långsiktig investerare och vi är mycket nöjda med affären, säger Magnus Hall, vd för Vattenfall.

Tidigare i höstas investerade AMF även 300 miljoner pund, motsvarande cirka 3,5 miljarder kronor, i brittisk vindkraft genom statliga GIBFS Offshore Wind Fund. 

AMF har anlitat Infranode, specialist på infrastrukturinvesteringar, som huvudrådgivare i affären. www.infranode.se

Mer information om vindkraftsparken Ormonde: http://kraftverk.vattenfall.se/ormonde

Vid frågor kontakta:

Mikael Lindh Hök, pressansvarig AMF, 070-942 88 97, mikael.lindh-hok@amf.se
Robert Pletzin, Media Relations Manager EU and Corporate Vattenfall, 0725-16 86 06, robert.pletzin@vattenfall.se

AMF är pensionsbolaget för alla som söker enkla och trygga pensionslösningar med hög avkastning till låg kostnad. LO och Svenskt Näringsliv äger till lika delar aktiebolaget AMF som drivs enligt ömsesidiga principer där vinsten i sin helhet tillfaller spararna. Koncernen AMF förvaltar totalt cirka 520 miljarder kronor i aktier, fastigheter och räntebärande papper åt cirka 4 miljoner sparare. AMF Fastigheter AB och AMF Fonder AB är helägda dotterbolag till AMF.

Följande bilagor finns för nedladdning:
pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?