1515

Kontigo Care tecknar ramavtal med bolag inom Humana-koncernen

Kontigo Care har tecknat ramavtal med bolagen som utgör Humanas affärsområde Individ och familj avseende Kontigo Cares produkt TripleA. Avtalet gäller i ett år med option på årsvis förlängning och omfattar samtliga 46 bolag inom Humanas affärsområde Individ och familj.

Kontigo Care har tecknat ramavtal med bolagen som utgör Humanas affärsområde Individ och familj avseende Kontigo Cares produkt TripleA. Avtalet gäller i ett år med option på årsvis förlängning och omfattar samtliga 46 bolag inom Humanas affärsområde Individ och familj.

Humana Individ och familj är en av Sveriges ledande aktörer inom individ- och familjeomsorg och erbjuder HVB, jour- och familjehem, särskilda boenden, öppenvård och stödboende. Humana Individ och familj arbetar med hela landet som upptagningsområde och inom affärsområdet arbetar omkring 2200 medarbetare med ca 1900 vårdplatser, varav ca 160 inom missbruk.

”Den nya tekniken kommer att ge oss som behandlare fler möjligheter och vi ser fram emot att under 2016 införa metoden i våra verksamheter för klienter med alkoholberoende. Det ska bli intressant att se resultaten av de kliniska studier som genomförs parallellt av Akademiska Sjukhuset och Nämndemansgården”, säger Claus Forum, affärsområdeschef för Humana Individ och familj.

”Vi är givetvis väldigt glada och stolta över samarbetet med Humana Individ och familj. De är en av Sveriges ledande aktörer inom beroendevård och ramavtalet innebär att TripleA kommer nå ut till många behövande”, säger Daniel Benitez, VD för Kontigo Care.

Ramavtalet innebär att formerna för användandet av TripleA inom Humanas hela affärsområde Individ och familj nu är klara och samtliga 46 bolag i gruppen kan börja beställa produkten från Kontigo Care. Ramavtalet, som utgör Kontigo Cares andra kommersiella avtal på kort tid, bedöms inom kort generera ytterligare och succesivt ökande rörelseintäkter. 

Allmänna frågor:
E-post: info@kontigocare.com 

IR- och pressfrågor:
Annika Johansson
Kommunikationschef och bolagsjurist, Kontigo Care AB
Telefon: 46 (0)73 970 85 57, E-post: ir@kontigocare.com 

För mer information om Kontigo Care, vänligen besök www.kontigocare.com

Kontigo Care AB har som målsättning att genom innovativa mobila lösningar (mHealth) förbättra beroendevården och minska lidandet för patienter och deras anhöriga. Bolagets första produkt, TripleA, ger en mer kostnadseffektiv och tillgänglig vård för alkoholberoende. Kontigo Care har ambitionen att bygga ett globalt företag med god intjäningsförmåga samtidigt som liv kan räddas, återfall kan förutses samt beroendevården förbättras för såväl beroende som medberoende. Kontigo Care grundades 2013 i Uppsala. Kontigo Cares aktie handlas på Nasdaq First North under kortnamnet KONT. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK AB.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från KasperskyAnnons

Kaspersky om cybersäkerhet och vikten av att ligga steget före

Tim de Groot, Nordisk områdeschef på Kaspersky.
Tim de Groot, Nordisk områdeschef på Kaspersky.

Varje gång ett företag betalar en stor lösensumma till hackers så vinner cyberkriminaliteten mark och blir mäktigare – och farligare. Datasäkerhetsföretaget Kaspersky liknar processen vid ett ekosystem som leder till en utveckling där ingen går säker – inte ens de stora jättarna. 

– Våra säkerhetslösningar och expertis skyddar allt från enskilda konsumenter till stora företag med tusentals anställda, säger Tim de Groot, Nordisk områdeschef på Kaspersky. 

Cybersecurity-branschen växer i takt med att brottslingarna blir mer och mer sofistikerade och alla företag – oavsett storlek – behöver lägga resurser på att skydda sig från angrepp. Kaspersky har lång erfarenhet av säkerhetsfrågor och är globalt ledande inom cybersecurity, med ett stort fokus på den nordiska marknaden och ett dedikerat team i Sverige.

– Vårt främsta mål är att bidra till en säkrare värld, och det genom att erbjuda en bredd som få andra säkerhetsleverantörer har, säger Tim de Groot.

I juni-augusti 2021 utfördes utförliga tester på elva olika ransomware-skydd som erbjuds på så kallade Endpoint Protection Platforms. 113 attacker utfördes och endast Kaspersky kunde erbjuda 100% skydd.

– Vi garanterar ett avancerat säkerhetsskydd för alla våra användare, bekräftar Tim de Groot.

Lösensummor leder till mer avancerad kriminalitet

I Norden ligger vi i absolut framkant vad gäller digitaliseringen, vilket innebär stora möjligheter – men också stora risker. Ju större mängd känslig data som ligger hos ett företag, desto mer attraktiv är man för en hacker. Ett av de största hoten idag är ransomware, det vill säga skadlig programvara som används i utpressningssyfte, menar Tim de Groot.

– Allt är kopplat till finansiering. Det här handlar om organiserad brottlighet och ju mer pengar de har, desto mer expertis kan de använda sig av. Lösensummorna leder till mer avancerad kriminalitet. Frågan vi måste ställa oss är: var ska det sluta?

En av de största utmaningarna

Det värsta som kan hända, menar Tim de Groot, är att en hel industri blir utsatt för ett angrepp; livsmedel, energi eller annat som samhället är beroende av. 

– Många av industrierna har bra skydd på sina datorer, men inte på maskinerna. För närvarande är det inte många hackers som vet hur de ska göra intrång på eller styra industriella maskiner, men det kommer att komma en tid när de vet det. Det är en av de största utmaningarna, för alla länder – att se till att vi andra ligger steget före, avslutar Tim de Groot.

Om Kaspersky

Kaspersky är en global leverantör av lösningar för cybersäkerhet som grundades 1997. Kasperskys djupgående hotanalyser och säkerhetsexpertis omsätts fortlöpande i säkerhetsrelaterade lösningar och tjänster som skyddar företag, viktig infrastruktur, myndigheter och konsumenter runtom i världen. I företagets uttömmande utbud av säkerhetslösningar ingår ledande klientskydd och ett antal specialiserade säkerhetslösningar och -tjänster som skyddar mot sofistikerade hot, idag och i framtiden. Över 400 miljoner användare skyddas av Kaspersky teknik och de hjälper 240 000 företagskunder att skydda det viktigaste de har.

Läs mer på https://www.kaspersky.se/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kaspersky och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?