1515

Sogeti rekryterar 250 nya medarbetare

Sogeti, ett av Sveriges största och mest framgångsrika IT-konsultföretag, har rekryterat kraftfullt de senaste åren. År 2016 ska 250 nya medarbetare anställas, merparten redan under det första halvåret. Rekryteringssatsningen berör Sogetis verksamhet över hela landet.

Sogeti, ett av Sveriges största och mest framgångsrika IT-konsultföretag, har rekryterat kraftfullt de senaste åren. År 2016 ska 250 nya medarbetare anställas, merparten redan under det första halvåret. Rekryteringssatsningen berör Sogetis verksamhet över hela landet.

Stockholm, 151211 – Sogeti Sverige AB (Sogeti) har sedan lanseringen i Sverige 2003 växt stadigt och 2015 har varit ytterligare ett framgångsrikt år för företaget. Tillgången på kompetenta nya medarbetare har varit god. Under 2015 har 184 nya medarbetare anställts och efterfrågan på Sogetis tjänster har växt. Inför 2016 har Sogeti höjt rekryteringsambitionen och ska anställa 250 nya medarbetare.

– För att tillgodose våra kunders behov behöver vi växa, och det över hela landet. Ett flertal större avtal gör att vi behöver öka vår rekryteringstakt ytterligare. Vi är sedan många år ett lönsamt och tryggt företag som samtidigt kan erbjuda spännande uppdrag i framkant på tekniken och möjligheten att jobba med många av branschens vassaste experter. Vi tror och hoppas därför på ett fortsatt starkt inflöde till oss med många nya ansökningar, säger vd Stefan Ek.

Högst upp på önskelistan just nu finns experter inom digitala kanaler, test- och kvalitetssäkring, Business Information Management, Cyber Security, samt specialister inom Java och Microsofts plattformar. Sogeti rekryterar över hela landet. Orter med extra stora rekryteringsbehov är Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Umeå, Luleå, Linköping, Norrköping, Jönköping och Borlänge. Allra störst behov finns i Stockholm. Här ska 150 av de 250 nya medarbetarna anställas.

För att lyckas med att rekrytera hundratals nya medarbetare behöver man stå ut bland konkurrenterna och både attrahera branschens nya förmågor och de med flera års erfarenhet.

– Att vara en bra arbetsgivare oavsett var i karriären man befinner sig är jätteviktigt för oss. En av hemligheterna bakom varför man trivs hos oss är att vi är ett stort företag med det lilla företagets DNA. Storleken ger oss muskler och värdefullt strukturkapital både lokalt, nationellt och globalt. Vårt DNA genomsyras, vår storlek till trots, av entreprenörskap och enkelhet vilket gör oss snabba, flexibla och innovativa. Denna, vill jag påstå, unika kombination attraherar många till oss. Och det faktum att vi har så många otroligt duktiga medarbetare, kommenterar HR-direktör Pernilla Kuniholm.

Sogeti ser gärna en stor andel kvinnliga sökanden.

– Som ett företag i en traditionellt mansdominerad bransch jobbar vi också hårt för att få fler kvinnor till branschen, som tar plats på alla positioner. Sedan 2010 driver vi winIT (Women Inspiration Network IT), som idag är Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen. Det är dags att Sveriges kvinnor inser att vår bransch är full av spännande karriärer som väntar på dem, avslutar Pernilla Kuniholm.

###

Läs mer om Sogetis rekryteringsbehov: www.sogeti.se/jobb
Läs mer om ”Livet på Sogeti”, våra konsulter berättar: www.sogeti.se/sogetilivet
Läs mer om winIT: www.sogeti.se/winit

Foton på vd Stefan Ek och HR-direktör Pernilla Kuniholm: www.sogeti.se/pr250


Kontaktpersoner:

Stefan Ek, vd, Sogeti Sverige
Tel: 08-53 68 20 10
E-post: stefan.ek@sogeti.se

Pernilla Kuniholm, HR-direktör, Sogeti Sverige
Tel: 072-553 46 04
E-post: pernilla.kuniholm@sogeti.se

Therese Sinter, global kommunikationsdirektör, Sogeti
Tel: 070-361 46 21
E-post: therese.sinter@sogeti.com

Om Sogeti

Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår hel-täckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?