1515

Nexam Chemical tecknar samarbetsavtal med DIAB avseende NEXAMITE® för PET-skum

Nexam Chemical har tecknat ett samarbetsavtal med DIAB avseende att utveckla ett unikt högpresterande PET-skum innehållande Nexam Chemicals NEXAMITE®-teknologi. Den gemensamma ambitionen är att det samarbete, som startar 2016, skall leda till ett långsiktigt leveransavtal. DIAB är en av de fem största tillverkarna av högprestandaskum i världen.

Nexam Chemical har tecknat ett samarbetsavtal med DIAB avseende att utveckla ett unikt högpresterande PET-skum innehållande Nexam Chemicals NEXAMITE®-teknologi. Den gemensamma ambitionen är att det samarbete, som startar 2016, skall leda till ett långsiktigt leveransavtal. DIAB är en av de fem största tillverkarna av högprestandaskum i världen.

”Vi inom DIAB är, som ledande producent av högprestandaskum, glada att detta samarbete kommit till stånd. Nexam Chemicals teknologi tillsammans med vårt gedigna kunnande inom skumtillverkning skapar möjligheter till en ny generation skum på denna för oss intressanta marknad” säger DIABs CTO Magdalena Sandström.

DIAB är ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och säljer kärnmaterial till kompositkonstruktioner för bland annat fritidsbåtar, vingar till vindkraftverk samt detaljer till flygplan, tåg, industriella applikationer och byggnader. Kärnmaterialen – som har en unik kombination av egenskaper såsom låg vikt, hög hållfasthet, isolationsförmåga samt kemisk resistens – används till konstruktioner inom flera olika marknadssegment.

”NEXAMITE®-teknologin är effektiv och ger stora förbättringar av egenskaperna hos PET-skum. Den växande marknaden för PET-skum är ett viktigt område för Nexam Chemical, och med vår teknologi ges förutsättningar för att förbättra även andra typer av skum. Vi ser med tillförsikt fram emot vårt samarbete med DIAB”, säger Anders Spetz, VD Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com

____________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic AB.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?